Западът не може да "продаде Украйна" за бърз край на войната

Путин ще погледне сериозно на преговорите, само когато силите му бъдат отблъснати
Обновена: 26 юни 2022 07:37 | 26 юни 2022 07:37, Александър Попов
234
Западът не може да "продаде Украйна" за бърз край на войната
Снимка: Pixabay

Руският президент Владимир Путин ще погледне сериозно на преговорите, само когато украинският народ отблъсне неговите сили, пише британската външна министърка Лиз Тръс в съвместна статия заедно с украинския си колега Дмитро Кулеба, публикувана в британския „Телеграф“.

Тръс предупреждава останалите лидери, включително френския президент Еманюел Макрон, че Западът не може „да продаде Украйна“ за „бърз край“ на войната и призовава страните от Г-7 и НАТО да осигурят повече въоръжение и финансиране за Киев.

Макрон, който е говорил по телефона с Путин над 100 часа от декември насам, е обвиняван в желание Украйна да направи отстъпки, за да постигне мирно споразумение, макар че Елисейският дворец твърди, че всякакво споразумение трябва да зачита суверенитета на Украйна.

„За да постигнем мир и да защитим нашия начин на живот, Украйна и свободният свят трябва да останат силни и обединени. Ние трябва да игнорираме пораженческите гласове, които твърдят, че хората започват да се изморяват и които предлагат да продадат Украйна за бърз край на непрестанния ужас“, пишат Тръс и Кулеба.

Двамата външни министри освен това оставят да се разбере, че Обединеното кралство и САЩ трябва да имат активно участие във всякакви преговори, когато започнат.

Още по темата
Смята се, че Тръс е обезпокоена, че споразумението от 2014 г. за спиране на войната в Донбас, което се сключи с посредничеството на Франция и Германия, предостави специален статут на сепаратистките райони в Донецка и Луганска област и практически отстъпи територия на Путин.

„Не може да има договорено уреждане, което повтаря Минското споразумение, което беше сключено за сметка на суверенитета, сигурността и териториалната цялост на Украйна“, пишат Тръс и Кулеба.

„Тези, които предлагат жертването на украинска земя, всъщност предлагат да се плати с украинска кръв за илюзията за мир. Мирът ще бъде мираж, освен ако не е съпътстван от възстановяване на украинската територия и ограничаване на империализма на Путин“, пише в статията.

Междувременно украински обстрел в събота е принудил руските сили да спрат евакуацията на хора от химическия завод "Азот" в източноукраинския град Северодонецк само часове след като градът падна в руски ръце, съобщи Ройтерс, като се позовава на местната полиция.

Олексий Арестович, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, каза, че украински специални части все още се намират в Северодонецк и насочват артилерийския огън срещу руснаците.

Според руски представители в завода все още има няколкостотин души, които са потърсили убежище от боевете.

По-рано и Киев, и Москва съобщиха, че украинските сили са се оттеглили от Северодонецк след седмици ожесточени сражения, които разрушиха 90 процента от града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някъв първосигнален тук се радва че русия раздава ядрено оръжие на беларус
80
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 95 "Не е проблем за руснаците да дадат 20 милиона жертви!" Затова ли Джужака не смее да барне младежите в Москва и Санкт Петербург? :)))
79
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински артерилерийски огън по времето на евакуация на цивилни от завода....>>>вие съвсем Аткачихте - руската пропаганда може да казва, че Русия води мирна война,, че нейните бомби са поръсени със светена вода. Ние нали виждаме разрушенията и убитите, не е нужно да ни убеждавате в каквото и да е било.
78
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 96 Глътна бомба със закъснител. Като тая, която "приземи" Илюшина преди няколко дни :)
77
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада предвижда дългосрочна война докато не фалират Раша, както стана с Афганистан :))
76
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 93 "Европа няма друг изход освен да подкрепя Украйна." Е те тва Хитлеристите в Москва не го разбраха: от повтаряне как Русия нямала избор освен да нападне Украйна не разбраха, че Запада няма избор, освен да подкрепя Украйна, иначе Запада изчезва. Познайте дали Запада ще се остави да изчезне :)))) Запада още дори не е "загрял", както се казва на футболен жаргон.
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бавно методично ,като боа младо яре. Ще спре да си почине след като изгълта Литва и Латвия и сетне ще почне Аляска.
74
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има мир, бомби в цял Сибир! Не е проблем за руснаците да дадат 20 милиона жертви!
73
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински артерилерийски огън по времето на евакуация на цивилни от завода.... После руснаците убивали мирни жители
72
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа няма друг изход освен да подкрепя Украйна. В противен случай ще стане напълно зависима (яенергийно и продоволствено) от мордОра. Така, че yшанками да затягат коланите.
71
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не се чуват какво говорят. Войната щяла да свърши, когато "силите" на Украйна отблъснат руснаците? А стига, бе! По-добре се запознайте с израза "куково лято". А иначе Путин е съвсем сериозен, за разлика от вас, повервайте.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИзбирателБлизо е до нас, нема как да не ни интресува май френд :))
69
4
 
23
 
! Отговори
Морския преди 1 година
Крият се укрите в Слънчев Бряг, ходят на плаж и на разходка. Харесва им на морето. Млади момчета - 20-25 годишни. Би следвало да са мобилизирани. Избягали са в първите дни на войната. Викам им: "Що не се върнете, да се биете?" и ония: "За кого да се бием? За интересите на тая крадлива шляяйка в Киев? Ние ще умираме, те ще крадат отгоре и ще вземат милионите!" Щях да ги запиша, но отказаха. Поздравих ги за разумното им решение.
68
7
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
И защо нас нормалните хора трябва да ни интересува тая война?
67
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантизма е в криза. Даже кокорчо го изпищя - Кризааа !!! Евроатлантиците с ценностите ще трябва да ги пъдим да умират за Украйна . А янките с базите в Америка заедно с пашибозука . Сега е времето да се отървем от американски присъствие както се отървахме от турското присъствие .
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната сега започва , и това няма да е война само на бойното поле!!! --------- Докато не изчезнете може би, но има възможност и да ви унищожат напълно... Тогава и войната завършва ...
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако им покажат урките, че имат топки а не да се крият като партизани, тогава ще има преговори, иначе сега с тези малки части незнам какво могат да постигнат :)) Горила тактиката е до време, после ти научават действията и все някога трябва да се изправиш лице в лице с тех, ама затова им е нужна армия, не някакви малобройни партизански отряди :)
64
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските войничета никой не ги "спуска" никъде :(((( -- Руските войници са от най-бедните райони - Република Буратия например. Там месечната заплата е 300 долара. Путин им дава 4000 долара и ония ходят да се бият, пукат им ушите. Освен това Русия не дава толкова много жертви, колкото укрите. По 200 укри умират на ден! 200 човека, това са по техни данни, не руски. Руснаците губят много по-малко. Скоро свършват украинските солдати, Байдън ще се бие до последния.
63
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Василев Руските нацисти не осъзнават, че оттук нататък пред тях е саму НАДОЛУ. И говорим за следващите 100 години. :)))
62
1
 
14
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Бързото прекратяване на "войната" НЕ би бил по сценарий и е в ущърб на всички "страни" замесени в тоя цирк. Но най-важното е нахалния *** жадуващ за нормален уреден живот да си седне на бедния за..ник и дагледа в очите НАС феодал-технократите и да НИ се моли и иска разрешение за всичко! Нека всеки плебей да си знае ГОСПОДАРЯ!