Западът не може да "продаде Украйна" за бърз край на войната

Путин ще погледне сериозно на преговорите, само когато силите му бъдат отблъснати
Обновена: 26 юни 2022 07:37 | 26 юни 2022 07:37, Александър Попов
234
Западът не може да "продаде Украйна" за бърз край на войната
Снимка: Pixabay

Руският президент Владимир Путин ще погледне сериозно на преговорите, само когато украинският народ отблъсне неговите сили, пише британската външна министърка Лиз Тръс в съвместна статия заедно с украинския си колега Дмитро Кулеба, публикувана в британския „Телеграф“.

Тръс предупреждава останалите лидери, включително френския президент Еманюел Макрон, че Западът не може „да продаде Украйна“ за „бърз край“ на войната и призовава страните от Г-7 и НАТО да осигурят повече въоръжение и финансиране за Киев.

Макрон, който е говорил по телефона с Путин над 100 часа от декември насам, е обвиняван в желание Украйна да направи отстъпки, за да постигне мирно споразумение, макар че Елисейският дворец твърди, че всякакво споразумение трябва да зачита суверенитета на Украйна.

„За да постигнем мир и да защитим нашия начин на живот, Украйна и свободният свят трябва да останат силни и обединени. Ние трябва да игнорираме пораженческите гласове, които твърдят, че хората започват да се изморяват и които предлагат да продадат Украйна за бърз край на непрестанния ужас“, пишат Тръс и Кулеба.

Двамата външни министри освен това оставят да се разбере, че Обединеното кралство и САЩ трябва да имат активно участие във всякакви преговори, когато започнат.

Още по темата
Смята се, че Тръс е обезпокоена, че споразумението от 2014 г. за спиране на войната в Донбас, което се сключи с посредничеството на Франция и Германия, предостави специален статут на сепаратистките райони в Донецка и Луганска област и практически отстъпи територия на Путин.

„Не може да има договорено уреждане, което повтаря Минското споразумение, което беше сключено за сметка на суверенитета, сигурността и териториалната цялост на Украйна“, пишат Тръс и Кулеба.

„Тези, които предлагат жертването на украинска земя, всъщност предлагат да се плати с украинска кръв за илюзията за мир. Мирът ще бъде мираж, освен ако не е съпътстван от възстановяване на украинската територия и ограничаване на империализма на Путин“, пише в статията.

Междувременно украински обстрел в събота е принудил руските сили да спрат евакуацията на хора от химическия завод "Азот" в източноукраинския град Северодонецк само часове след като градът падна в руски ръце, съобщи Ройтерс, като се позовава на местната полиция.

Олексий Арестович, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, каза, че украински специални части все още се намират в Северодонецк и насочват артилерийския огън срещу руснаците.

Според руски представители в завода все още има няколкостотин души, които са потърсили убежище от боевете.

По-рано и Киев, и Москва съобщиха, че украинските сили са се оттеглили от Северодонецк след седмици ожесточени сражения, които разрушиха 90 процента от града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Това какво показва , че Русия воюва със Запада ! Украйна е тенис ракета в ръцете на САЩ !
160
0
 
2
 
! Отговори
Пропаганда преди 1 година
Знаете ли какво е дезинформация и фалшиви новини? Част от пропаганда.
159
5
 
3
 
! Отговори
Руското преди 1 година
блато ще бъде икономически и технологично унищожено от санкции и изолация , в следващите стотина години, нямат никакъв шанс, ама никакъв шанс
158
1
 
7
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
10млн гладни африканци през съсипаната Либия към Италия, и от Мароко към Испания ще ви покажат как действа "дългосрочно" санкциите.
157
2
 
14
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Тя Украйна може да се каже че вече я няма.Само наивник може да мисли че ще остане част от нея.Страх ги тресе запада.Много бързо разрешиха коридора през джуджето Латвия.Сащ само насъскват *** Европа за санкции а те не налагат.СТРАХ.
156
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа не така. Деде каза че войната ще продължи до последния украинец! А до тогава плацдарм за полева проба на всички типове оръжия. Е, някой и друг украинец ще даде фира, но за да бъде изпробвана ефективността на оръжията се изискват жертви. Пък и Зеленски няма нищо против това.
155
26
 
7
 
! Отговори
БМДТ преди 1 година
Русия е ВРАГ НОМЕР ЕДНО НА БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКО БЪЛГАРСКО! Колкото и да ме триете, този факт НЕ можете да изтриете. Все повече хора ще разбират и ще знаят за пъклените планове на Русия да изтрие България и българите от Земята.
154
2
 
8
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Тия Урковци са много *** запада ги баламосва както баламосваше Полша през 1939г. щял да им помага срещу Хитлер обявиха му война без да участват в нея,само на хартия.Фактите после Полша беше поделена между Хитлер и Сталин.
153
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е а без бърз край Русия ще разрущи сичко и няма да има и с кого да преговаря.
152
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще продължа: да ги юркат тези нещастни жени като о-в це с ярета, а мъжете им на заколение на фронта...като го ве да. Украйна трябваше да приеме исканията на Русия ПРЕДИ ПЪРВИЯ ИЗСТРЕЛ, но явно акълът на украинците не стига. Да си утрепеш градовете, децата, мъжете, абсолютно оли го грени. Дипломатите спасяват народа си, прос та ците го затриват.
151
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покрай темата: Обичам да гледам снимки на жени от Иран, Афганистан и другите бивши проруски ислямски държави от ...60 години на миналия век. Изглеждат като лелите от квартала-НОРМАЛНО! Не, не си падам по стари жени! Аз съм жена. Отношението към жените е показателно за цивилизоваността на една общност. Вчера чета: американски пехотинци налазили самотни украински майки на плажа в Бургас. Не им ща нито меда, нито жилото на американците!
150
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен...ами ТИ вмъкна темата за дълга!..Аз имах съвсем друго предвид!
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо Обърка се. Хем не си искал да кажеш това, хем за това говориш.
148
2
 
28
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Как да се вярва на западни лидери след като се отричат от договорени споразумения ,подписани с гаранти Германия ,Франция и Полша и одобрени от Съвета за сигурност на ООН - Минските споразумения!?Излиза че какъвто и договор да се подпише те след това могат да се отметнат !?
147
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хюго Бос Европа ще мине на резервни планове, каквито се правят още отсега. А след това .... :)))))
146
2
 
11
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 година
Може, може, нали след лятото идва студената есен и зима. Политиците как ще бъдат преизбрани с тези цени и чудо?
145
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо "ха ха!...Естествено че нема да я похарчат за бръз край на войната,ще я продадат ЗА ДЪЛЪГ.." Ако е така, Запада възнамерява да победи в тази конфронтация, щото няма как да вземеш "дълг" ако Украйна е в руски ръце. Изводи? :)))))
144
3
 
14
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Тази"мумия" министъра на отбраната на Великобритания, по-добре да се скрие някъде, че даже за "друго" не става, камо ли за министър! 😀
143
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ха ха!...Естествено че нема да я похарчат за бръз край на войната,ще я продадат ЗА ДЪЛЪГ...Е,дет са вика,успех в начинанието!
142
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Минското дпоразумение спазвало ли се е Явно Западът ще налива пари и няма да има дкорошен край на войната