Украинската армия обяви, че се е изтеглила от Лисичанск

По този начин руската армия и сепаратистите вече контролират напълно Луганска област
167
Украинската армия обяви, че се е изтеглила от Лисичанск
Снимка: БГНЕС

Украинската армия обяви днес, че се е изтеглила от Лисичанск - стратегически град в източната част на страната, който от седмици бе подложен на ожесточени атаки от руските въоръжени сили и сепаратистите, предаде Франс прес.

Още по темата
"За да бъде запазен животът на украинските защитници бе взето решение за изтегляне" от града“, каза в изявление генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Той обясни, че "в условията на многократно превъзходство на руските войски в артилерия, авиация, ракетни установки, боеприпаси и личен състав, продължаването на защитата на града би имало фатални последици".

Тази сутрин Русия обяви, че е установила контрол над Лисичанск - нещо, което бе отречено от украинския президент Володимир Зеленски на пресконференция следобед.

Превземането на града означава, че руската армия и сепаратистите вече контролират напълно Луганска област.

Нататък те ще могат да се съсредоточат върху превземането на Славянск и Краматорск, на около 80 километра на запад. Тези два големи града се намират в Донецка област, която заедно с Луганска област образува промишления регион Донбас, чието "пълно освобождение" е една от провъзгласените цели на руската "специална военна операция" в съседна Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
31
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Депутата от Демократична Украйна Мирчефф с дебелия си газ щял да се запише в украинския легион и да отиде да освободи Лисичанск. Мирчефф възнамерявал да забавлява чеенските бойци с дебелия си газ още след първата битка в която го пратят. А Ицо с гумената лодка щял да дойде по-късно и той в Украйна когато чеченците се наситят на Мирчефф.
83
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луганск вече не е Украйна
82
3
 
27
 
! Отговори
Афроджендър преди 1 година
Христо Иванов да се качва на гумената лодка и да почва да гребе на североизток. Само да не си забрави партийната книжка и плаката "Здравствуйте братушки" че до дни ще му трябват, хаха
81
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само този ход могат да извършват. Докато в един красив момент няма да има накъде да се изтеглят повече. И за какво, ще оставят само разрушение след себе си, и пак ще загубят. А можеше и без разрушаване.
80
1
 
13
 
! Отговори
За укромалоума преди 1 година
110 Съюзът на британските фашисти (на английски: British Union of Fascists) е политическо обединение, което възниква във Великобритания, в условията на Световната икономическа криза и се превръща в най-масовата британска фашистка организация в периода между двете световни войни. Дейността му има значително влияние върху социално-политическия живот в Обединеното кралство през 30-те години на 20 век.
79
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква радост за вся сво.л.оч.
78
34
 
2
 
! Отговори
Резидент Радев преди 1 година
До ЩирлицА бе пиян русофил, фашизъм има в русия! Те ни го натресоха на 9.IX.44та. Но това стана заради некадърната намеса на САЩ и Англия, които поддържаха с оръжие и пари съветските кръволоци! Бием се за Украйна срещу руските фашаги и нека рубладжиите пикаят кръв!
77
3
 
22
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
Примитивник, ще има яко подривна дейсност. Ще палим натовска техника колкото може, ще убиваме пряко командване. Много хора няма да *** заради краварите, или пък имането на олигарсите у нас. На бг националистите да доложа, не си мислете че ще излезете побетители в това. Ще постреляте по руснаци, а после вълците ще ви разнасят червата по безкрайните румънски полета.
76
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азовци бегат.
75
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да де, украинците са се изтеглили в жест на добра воля, руснаците са дошли. И сега Русия владее Лисичанск. Ясно ни стана на всички.
74
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли са се евакуирали?
73
29
 
3
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До Х.Д.Геншер Сигурно не е лесно да си луд русофил? Вас няма ли да ви мобилизират, или вие ще сте сепаратисти? Колко удобно, а? Точно по модел на Мордор.
72
7
 
22
 
! Отговори
Х.Д.Геншер преди 1 година
Страната ни е определена да участвува в "малката Антанта" съставена от Полша, Румъния и България. С провала на режима на Зеленски в Украйна е предвидено от запад да навлезат полски войници, облечени в украински униформи. Докато Румъния и България ще имат задачата да играят ролята на фронтови буфер и да поемат логистичната подкрепа на откритата "нова" фронтова линия. Предвидино е до есентта в страната ни да се въведе извънредно положение с военновременни закони.Честито на русофобите у нас в боеспособна възраст, на които въобще няма да им разминемобилизацията и изпращането им на фронта
71
1
 
24
 
! Отговори
profetey преди 1 година
До Демократ: Кои всички. Много си оставят по родния край за добро или лошо. Колкото за бягащите - въпроса не трябва да е защо бягат на запад, а по-точно защо не остават на изток. Какво прави запада за да помогне - налага своя модел върху различен манталитет и култура. Ако не беше намесата на запада и особенно на САЩ, то много държави досега да са намерили своя модел на управление (кой добър, кой лош). Но не - има само 1 модел и "запада" го налага в целия свят. Който не е съгласен - война.
70
8
 
2
 
! Отговори
хаха преди 1 година
не бе това е руско дет го зима от берьозка
69
8
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 94 Скъпо вино в хладилник? :)) Да не ти е внос от якутия или бурятия?
68
9
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Нацистите са избягали от Лисичанск,чудесна новина.
67
6
 
36
 
! Отговори
Пеесе песос преди 1 година
И така до Лвов. Мдааам. Мнозина се смеят на руската армия, а тя е единствената ковто може да воюва широкомащабно. Дълбоко се съмнявам даже турци, китайци че и таварищ Ким да могат да водят война в такъв мащаб. А за каубоите да не говорим.
66
8
 
24
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
Отварям бутилка скъпо вино. Заредил съм хладилника с достатъчно. Слава Русия!
65
27
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Уф, айде пак втръснала кремълска пропаганда за "лошия" запад, дето бил колонизирал света. В последните 20 години?????? И всички тичат точно към този "лош" запад, а не към просията. Що ли?