Румънски водолази унижощиха морска мина от Украйна

Тя е била тип YAM и е представлявала опасност за корабоплаването
1 авг 2022 10:16, Елка Василева
8
Румънски водолази унижощиха морска мина от Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Военни водолази унищожиха морска мина, плаваща на разстояние около две морски мили от румънския бряг в района на курорта Ефорие, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на министерството на националната отбрана.

Представители на министерството съобщиха, че военни водолази са извършили интервенция в неделя вечерта, за да неутрализират и унищожат морска мина, която е била на дрейф на разстояние около две морски мили (3,6 км) от румънския бряг край Ефорие. Мината е била открита от екип на бреговата охрана.

Водолазният екип на Военноморските сили е започнал мисията си около 19:30 ч. Мината е била тип YAM и е представлявала опасност за безопасното корабоплаване.

Тя е била транспортирана до безопасна зона и унищожена чрез експлозия.

След началото на непредизвиканата военна агресия на Руската федерация в Украйна на 24 февруари 2022 г., това е втората намеса на румънските военноморски сили за унищожаване на морска мина, която произхожда от районите на север от Румъния, където се водят военни действия.

Първата морска мина в зоната на отговорност на румънските военноморски сили беше унищожена през март на 70 км от Капу Мидия, припомня Аджерпрес.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Това даже като шега не е смешно. Делфините умират от сонарите на руските подводници. Украинците нямат подводници.
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе спрете с тази руска пропаганда бе! Никъде в новината на румънците не се съобщава за "украинска мина"!Като изключим думата "Украйна" в заглавието, всичко което е написано в текста е така. Румънците само говорят за "морска мина тип YAM". Не казват нито руска ли е, нито украинска ли е.Ако Путин си беше седял в Москва и си беше прибрал аскера от границата с Украйна, сега нямаше да имаме никакви грижи!
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урките избиха и делфините с техните мини.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първият кораб, натоварен с кукуруз, се насочва към Ливан.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че са румънците, че ако зависеше от наще, мините да ги ловят чак на Босфора.