Полският президент: Русия е опасност за Европа

Голяма част от руското общество е пропито от великоруските идеи
2 авг 2022 09:00, Елка Василева
111
Полският президент: Русия е опасност за Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е опасност за Европа, заявява полският президент Анджей Дуда в непубликувано засега интервю за германския в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от ДПА.

Още по темата
"Ако Украйна със своята героична съпротива не успее да устои на имперските планове на Путин, Полша и балтийските страни ще бъдат заплашени пряко от по-нататъшно разширяване на руската сфера на влияние в Централна Европа", заявява Дуда.

Той говори за "великоруски идеи, които визират подчиняване на други народи".

Това са идеите не само на Путин, голяма част от руското общество е пропито от тях, подчертава полският президент.

"Благодарение на Украйна тази опасност е сдържана днес. Но мисля, че тази опасност за нещастие ще стане актуална в бъдеще", добави Дуда. "Единственото, което можем да направим, е да подсилим собствената си сигурност".

Полша е дарила 260 танка Т-72 на Украйна, според Дуда. Той подчерта, че това налага ускоряване на закупуването на нови танкове. Варшава се надява и на доставката на германски танкове "Леопард", но засега това не се е осъществило.

По-рано вчера по време на  възпоменанията по повод годишнина от Варшавското въстание Дуда заяви, че "германците избиваха безжалостно цивилни в столицата" по време на Втората световна война. Днес "руската агресия срещу Украйна е също толкова безжалостна", добави той, цитиран от Асошиейтед прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.