Северна Корея иска да помага на Русия във войната с Украйна

КНДР е готова да изпрати 100 хил. "доброволци", които да се бият на хронта
6 авг 2022 16:58, Нели Христова
109
Северна Корея иска да помага на Русия във войната с Украйна
Снимка: БГНЕС

Северна Корея предлага на Русия 100 000 „доброволци“ във войната срещу Украйна, твърди руската държавна телевизия.

„Има съобщения, че 100 000 севернокорейски доброволци са готови да дойдат и да участват в конфликта“, каза водещият на токшоу по руска телевизия Игор Коротченко, цитиран от New York Post.

Съобщението идва в момент, когато военната сила на Русия е изчерпана след неуспешния й опит да превземе ключови части от Украйна, включително столицата Киев.

Според някои данни убитите руски войници са между 15 000 и 25 000 души. Това прави руските загуби около 100 войници на ден, предаде БГВойс.

Коротченко също се позова на съобщения, че Русия е поканила севернокорейски „строители“ да възстановят окупирания от Русия Донбас.

Александър Мацегора, руският посланик в Северна Корея, каза в интервю през юли, че „корейските строители, които са висококвалифицирани, трудолюбиви и готови да работят в най-трудните условия, ще участват много сериозно“ в изграждането на разрушената инфраструктура в Донбас.

Северна Корея беше една от малкото страни в света, които признаха за независими Донецката народна република (ДНР) и Луганската народна република (ЛНР).

Мацегора твърди в интервюто, че Северна Корея не получава нищо за сътрудничество с Русия и просто действа според „съвестта си“.

„Северна Корея е една от малкото страни, които могат да си позволят да следват напълно независима външна политика. Никой – нито Русия с Китай, да не говорим за САЩ – не може да принуди КНДР да направят нещо или да не направят нещо“, добавя посланикът, обещавайки да помогне на Северна Корея да се бори Срещу наложените й санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Доброволци"
97
4
 
6
 
! Отговори
Косьо преди 1 година
Ко стана с великата червена армия...
96
3
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Тия доброволци са по зле и от рашките.
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 милиона корейски жълти каски - миротворци с мандата на новото ООН.
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 милиона корейски войника срещу 2 милиона тона жито и готово!
93
6
 
6
 
! Отговори
До Хахах преди 1 година
Не доброволец, а миротворец от Северна Корея!Другарят Чен Ун планира жълти каски - омиротворители да влязат в Украйна!Май това ще се окаже мъдро решение - при такава перспектива Русия и Украйна бързо, бързо ще си стиснат ръцете.
92
11
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Целта на Русия е да достигне Северна Корея. Досега се справя много успешно.
91
11
 
14
 
! Отговори
Пеесе песос преди 1 година
Да живеят всички СЕСЕРЕТА по всички земни кълбета хаха. Дрогаря Ким ще постави на мясту зеленото шмъркало хаха
90
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 91:Ужас е я...баш СатаНато беше предлагал да си дадем всичко на Украйна и бил писал писмо.Да си заминава самия той в Украйна.Днес четох статия как нашите самолети щели да ги ремонтират в Полша.Т.е. пиши ги "избягали" в Украйна през Полша.Такива като СатаНато ни унищожяват,продават и предават държавата.Нищо чудно Ф-16,които чакаме там да ги пратят.
89
3
 
15
 
! Отговори
Хахах преди 1 година
Доброволец от Северна Корея, що за виц е това.
88
10
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Алоуууу, пише се Фронта, а не Хронта. Какно и, че Украйна, а не Русия губи по 300 военни на ден. Все пак Зеленски си го призна!
87
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има Армия и оръжие да унищожи целият свят. Но не това е целта. Целта е без много цивилни жертви да освободи от нацистите Донбас Донецк и Луганск. Осем години наркомана тормози хората от тези райони. Осем години евроге йците се правеха на кьорави и на глухи. Когато Русия удари наркомана веднага прочуха и прогледнаха. Сега ще гледат и ще траят. Руснаците досега ползваха само спец моторизирани части от вчера пуснаха и Армията. Нацистите бягат като *** от хей.
86
2
 
11
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Сата НАТО: "скоро в играта влизат Ф-16 с противорадарни ракети"? Да не би да им изпратят тези осем Ф-16 които платихме авансово? Ужас!
85
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелеее ! Всичко с руски мозък стиска ръката на Ким ! Ей ви такива сте- пълни издухани мозъци- нещастници които се радват на нещо като северна Корея... Като надупим Русия и ще се захванем с вас че то генетично такъв издухан материал не ни е нужен
84
3
 
7
 
! Отговори
Ким Чен Ир преди 1 година
Браво на сина ми!
83
5
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Оберщурмбанфюрер: Защо не пробваш да си пооправиш граматиката. Разбирам че се опитваш да се изглеждаш неграмотен (може и да е задължително за русофобски т'рол) но от това не ставаш по-убедителен.
82
1
 
11
 
! Отговори
Като дупе и гащи преди 1 година
Не съм и предполагал че Русия ще си пусне толкова с някой
81
4
 
15
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 година
Тези стъпят ли извън Северна Корея ие дезертират веднага. Тов аим е шанса да се отърват от дебеланкото
80
8
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До 1000 на ден Скоро ще станат и по 1000 на ден, севернокУрейци. Да не думам, че ВОСР лопа на вратата на вашата любимая и триждевеличайшая Бллаттная. Впрочем и икономиката на БраЦки Кетай май нещо взе да дава фира, а? Усещаш ли вече кой кара влака ?!
79
1
 
2
 
! Отговори
1000 на ден преди 1 година
До ОберщурмЕбанфюрер..Надеждата е утайката на горчивата чаша!