Зеленски: Войната на Русия срещу Украйна да завърши с освобождаването на Крим

Крим е украински и ние никога няма да се откажем от него, заяви той
Обновена: 10 авг 2022 06:19 | 10 авг 2022 06:19, Елка Василева
318
Зеленски: Войната на Русия срещу Украйна да завърши с освобождаването на Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че конфликтът с Русия няма да приключи, докато не бъде освободен анексираният от Москва черноморски полуостров Крим, предаде ДПА.

Още по темата
"Крим е украински и ние никога няма да се откажем от него", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

"Черноморският регион не може да бъде безопасен, докато Крим е окупиран", каза той.

"Няма да има стабилен и траен мир в много страни по бреговете на Средиземно море, докато Русия може да използва нашия полуостров като своя военна база", добави Зеленски.

"Тази руска война срещу Украйна и срещу цяла свободна Европа започна с Крим и трябва да приключи с Крим, с неговото освобождаване", каза още украинският президент.

Вчера беше съобщено за експлозии в руска военна база в Крим, припомня ДПА. Първоначално причината за тях беше неясна и правителството в Киев не пое отговорност, въпреки че в. "Ню Йорк таймс" съобщи, че украинската армия е атакувала ключовата руска военновъздушна база с неразкрито оръжие.

Крим е под контрола на Москва, откакто Русия анексира полуострова през 2014 година.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
0
 
! Отговори
Баьо преди 1 година
Чудя се на повечето коментари, вие дето ги ръсите тия устни диарии, българи ли сте или рушлямисти?Взимате ли копейки на мнение или го правите защото сте безвъзвратно облъчени от пропаганда?
242
0
 
2
 
! Отговори
adana преди 1 година
надрусаният хазар е време да бъде ликвидиран
241
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото каже Зеленски , това става. Няма как.
240
7
 
3
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Най после разбрахме че, рашистопитецитеплоскоземци били облъчвани и дрогирани от Сатурн и за тоова била войната(пардон спешната нацистка операция)! Абе таваришчи срете да пиете одеклон,самогон,бояршник и антифриз ве! В най скоро време нацистафюрерзлобноЖуже ще го съдят в Хага! Време е да изтрезнеете!
239
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз мисля , че Крим е свободен ВЕЧЕ !
238
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ''ПУСТИННА БУРЯ'' , беше наричана ''ОПЕРАЦИЯ ПУСТИННА БУРЯ'' , а не ВОЙНА ?
237
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накратко : "Америка ще се бие с Русия до последния украинец!" Твърде много украинци има - бързичко да се пишат руснаци и да свърши таз мъка зеленска! Украйна вече я няма!
236
3
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Зеленски пак се е нашмъркал
235
4
 
5
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
НАДРУСАНИЯТ ВОЕНОПРЕСТЪПНИК И СЛУГА НА С.А.Щ. НЕ ЗНАЕ ПО КОИ СВЯТ Е.
234
3
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Дайте да съберем пари и да му купим и пратим хубава кока на наркомана , да спре с халюцинациите.
233
6
 
2
 
! Отговори
Следят руснаците преди 1 година
В Руската федерация опасни престъпници са внедрили системи за следене,обемно обсебване и блокиране в лични документи.. Системите с е контролират не само от служби на САЩ но и от древни исключително жестоки врагове..
232
9
 
1
 
! Отговори
Сатурн подава страх преди 1 година
Благодарение на тази нагло престъпна диверсия риска от ядрена война нарастна над 1 000 000 пъти.. В условията на нарочно наркотизирани лидери вкл в Москва риска се увеличава .. над 16 000 ядрени термоядрени неутронни заряди се следят със страх от природата..Реагират бази на военно терористичната мафия ..Следящи системи от бази на Сатурн записват с тревога заповеди и указания ..Следят придвижване на ядрени и термоядрени установки и бойни глави,...
231
8
 
8
 
! Отговори
ВОйната е срещу РУСь преди 1 година
Сегашната война е исключително нагла диверсия срещу РУСь.. Военен терор срещу Киевска Русь ..Масови убииства предимно срещу Руско говорящи региони на Источна Украйна.. Разоряване на десетки милиони наши братя и сестри..Показен военен терор с убииства и разрушения с цел максимални санкции срещу Рсуката федерация и беларусия..подставени на власт в Киев и Кремъл се правят на телевизионни звезди..трупат ПИАР реклами.. Изпълнява се сценарии на наркомани от САЩ за срив на ЕВропа..вкл Русия
230
8
 
4
 
! Отговори
Окупираха КИЕВ 2014 преди 1 година
Украйна бе окупирана 2014 година след исключително нагла пси активна наркоспец операция.Окупаторите ползваха мощни системи за промиване на съзнанието на милиони зрители на телевизии на украйнски.. Десетки милиони бяха отровени с пси активни нарко спец добавки вкл продавани в бонбони,шоколади,пиво..За да направят кървава граница пратиха необучена армия да бонбандира Донбас.. Избиха десетки хиляди.. Включи се геоложката охрана на региона..при пълното бездействие на подставени на власт в Kremlin.r
229
8
 
7
 
! Отговори
Историята преди 1 година
Зеленски,дори РУСНАЦИТЕ ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ кРИМ, ТОЙ ЩЕ Е НА хазарите от Щатите, съгласно уговорката Рузвелт - Сталин срещу помоща на Янките през Втората световна война. Уговорка, която Сталин не изпълни след войната. Украинцте ги избиват заради чужс кауза.
228
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е абсолщтно неадекватен!Съсипа хубавата страна,но нали не е славянин не му пука!
227
8
 
14
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
"Зеленски: Войната на Русия срещу Украйна да завърши с освобождаването на Крим"--- Тоя явно шмърка някакви скъпи субстанции които му помагат да види реално бъдещето, което никой нормален човек не може да предположи от това което се вижда сега.Иначе коментиращите *** тук получават същия ефект като неговия и от евтина ракийка купена само със щедри центове.
226
6
 
13
 
! Отговори
Михали преди 1 година
Радио Ереван пита Зеленски : " Възмпжно ли е Украйна да си върне Крим?" Зеленс оки: разбира се,ще дойде видов ден и ще си го върнем" Радиото пита Путин: Вузможно ли е гн Путин ,Украйна да си върне Крим" Путин: "вузможно е когато дойде видов ден" Радиото: 0А кога е видов ден гн Путин? Путин: По моему видов ден е първият ден от кукуво лято"
225
5
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
...и от наркотиците.
224
7
 
15
 
! Отговори
Американ преди 1 година
Toя май използва войната за да седи на власт, а може би и за пари.