Зеленски се ядоса на преводач и започна сам да си превежда

Това стана на пресконференцията му с Гутериш и Ердоган
Обновена: 19 авг 2022 07:59 | 19 авг 2022 07:20, Камелия Цветанова
171
Зеленски се ядоса на преводач и започна сам да си превежда
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски се ядосал на преводач, че не превежда правилно неговите думи от украински на английски по време на пресконференцията му с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата

Зеленски, който предпочита да говори на украински на обществени места, реагирал, след като преводачът съкратил изказването му. Тогава Зеленски взел думата и обръщайки се към преводача, отбелязал директно на английски език: "И аз казах относно прозореца от възможности. И аз казах, че това не би могло да бъде разрешено защото, ние виждаме всеки ден оръжия и обстрел от руска страна". После той продължил на английски език: "И аз казах: Слава на Украйна". Тогава преводачът бързо отговорил: "Слава на Украйна". На което пък Зеленски отвърнал: "Благодаря Ви. Това е важно", като раздразнението му било очевидно, посочва БТА като цитира Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: УкрайнаЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
7
 
15
 
! Отговори
Къде е инвентара преди 1 година
От щателната проверка на Зеленататрътка се оказа че морковът е там, вилицата не.
90
10
 
5
 
! Отговори
Фактите сами говорят преди 1 година
До Един Голямия Русофил; Нещо лудееш та допускаш типо грешки, човек като се замисли както вървят укр успехите нищо чудно още азовци да бъдат ликвидирани, милярди изхарчени тонове железария потурчи, и най вече да напраави всичко възможно руските войски да си стирнат ръцете с войниците на Словакия и Унгария на техните граници. Това Президентът на Украина може, желая и бленува. Нещо като Щирлиц е тоя Зелюхенко
89
8
 
17
 
! Отговори
Един Голямия Русофил преди 1 година
Г-н Зелески свалил вилицата от бельото си защото така демонстрира че е готов да получи офицялни руски паспорт. Заслугите му: Изхарчи милярди $ри; потроши и разпродаде тонове ръжие; показа къде са онези лаборатории; прехвърли десните военни групировки на първа фронтова линия където руските пушки ги дефашизираха; предаде >1/5 от територията на Украина; Прехвърли на на Европа над 5мильона перфектни авантаджии; даде на руснаците всичките си електро мегавати, мильони тонове зърно и спря газа за Еропа
88
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сталин бледнее пред този детеубиец.
87
6
 
17
 
! Отговори
ЕднаВажнаСреща Ъ Ъ Ъ преди 1 година
Казано бе че деловата срещата е продължила 40 минути/ Нека половината време е отделено за превод. В оригинални езизи е яоворено 20 минути. Излиза че на Президент Ердоган, Секретар Гутриеш и Презнет Зеленски им се пада средно да са говорили по 7 минути. И тоя ахмак се резвиква на преводача си до такава степен че преводачит неистово и с пълни *** е шептял до полудяване СлаваУрина-ГовноюмСлава. Като нищо ще го опекът като руски шпионин и захвърлат разстрелян в Днепър
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой свали от потника на Зеленски оная къса черна вилица
85
22
 
8
 
! Отговори
До сороско браво преди 1 година
Продажници са такива като Радев и Костадинов. Зеленски си е пич.
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко извинение за политик
83
4
 
15
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Зеления се нерви... Господарите не са доволни и са му спрели белото.
82
4
 
20
 
! Отговори
сороско браво преди 1 година
Зеленски се държи така, както трябва да се държи един национален продажник - богато подкупен. Браво!
81
2
 
7
 
! Отговори
Киро коравио преди 1 година
Ей много фашаги във форума
80
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски се държи така, както трябва да се държи един национален държавник. Браво!
79
2
 
15
 
! Отговори
Се тая! преди 1 година
Доган хич и не иска да го чува това нещо. Алъш - вериша му е със Путин.
78
10
 
17
 
! Отговори
Зеленото нещо преди 1 година
Зеленото нещо пак храчи, грачи грозно, зловещо!
77
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленото чудовище показва зъбки колко много знае инглиш. Ама нека да кажа, че съм слушал как говори на английски, горкият не връзва изречения без да се запъне на 4 места.
76
19
 
11
 
! Отговори
Митко преди 1 година
Многознайковците тук им е писнало от Зеленски, но човекът е повече мъж май от всички тях накуп. Ако руската армия обкръжава моя град и планира да избие семейството ми и в този момент американците ми предложат евакуация то сигурно няма да му имсля много и ще тръгна. Колко от вас биха тръгнали? Колко от вас ще защитават "загубена кауза" пред лицето на многократно по-силен противник? Само мрънкачи и *** сте май...
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще цитирам цар Петър 1 когато тръгвал на преговори, и лично подрецдал свитата си: "Бръснаря, готвача, преводача, и другата *** да се качат в последната каруца"
74
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кличко започнаЛ да се отдалечава , от Зеленски , и не само той от обкръжението на Зелев , Запада и щатите също не са доволни от ''успехите'' на Зеленски !
73
5
 
11
 
! Отговори
L. преди 1 година
И той като Сталин да не е изпратил всички читави преводачи на фронта?
72
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почва леко да дразни с непрекъснатото си бърборене "слава на украйна" Ако искаше слава на Украйна щеше да се договри с Путин и да направи всичко възможно да се набута в ЕС.Нали това искат?Украйна трябваше да се развива икономически да печели пари и малко по-малко влияние,връзки ,да прави така че други да са зависими от икономиката и.А той какво? Украде много пари и потопи държавата в кръв.