Зеленски се ядоса на преводач и започна сам да си превежда

Това стана на пресконференцията му с Гутериш и Ердоган
Обновена: 19 авг 2022 07:59 | 19 авг 2022 07:20, Камелия Цветанова
171
Зеленски се ядоса на преводач и започна сам да си превежда
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски се ядосал на преводач, че не превежда правилно неговите думи от украински на английски по време на пресконференцията му с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата

Зеленски, който предпочита да говори на украински на обществени места, реагирал, след като преводачът съкратил изказването му. Тогава Зеленски взел думата и обръщайки се към преводача, отбелязал директно на английски език: "И аз казах относно прозореца от възможности. И аз казах, че това не би могло да бъде разрешено защото, ние виждаме всеки ден оръжия и обстрел от руска страна". После той продължил на английски език: "И аз казах: Слава на Украйна". Тогава преводачът бързо отговорил: "Слава на Украйна". На което пък Зеленски отвърнал: "Благодаря Ви. Това е важно", като раздразнението му било очевидно, посочва БТА като цитира Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: УкрайнаЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се издържа , И кафемашината МИ , И пералнята , И съдомиялната , И ютията , и печката , щом ги включа защочват да говорят за Зеленски , НОН-СТОП , 24 часа , Бате !
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГошГарантирам ти, че не само Путин знае английски, но на официални срещи говори на официалния за страната си език и ползва преводач. Китайския държавен глава също не би си позволил да ползва английски! Въобще не става въпрос за използване на превода за спасение в случай на кофти ситуация! Накарай го Макрон да ти говори на английски на среща!
69
9
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За всички е ясно, че предозирането с бело води до агресивно поведение.
68
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корабът - майка му говори на разбираем език.
67
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците имат достоен президент,който по всякакъв начин се бори за страната си! Не е като един друг,който се крие в бункер !
66
21
 
10
 
! Отговори
Гош преди 1 година
*** кин и той говори само на руски с преводач макар да знае перфектно два езика. Това се прави с цел ако нещо стане да кажат, че преводача не е превел правилно.
65
16
 
16
 
! Отговори
Киро коравио преди 1 година
Браво на него. Интелигентен та интелигентен. Знае само това на английски. Клоун
64
6
 
26
 
! Отговори
До 68 преди 1 година
Разбира се че ще говорят на руски. Много от тях не знаят украински. Една от причините за ескалацията е именно един закон на равната с който искаха да премахнат руския език от държавните учреждения и училищата и да се говори и учи само украински. Това изкара хората по улиците в източна Украйна. Всички знаем какво се случи след това в Одеса.... зеленски не е виновен за това, а порошенко. Зеленски е виновен за това че се продаде на американците,а обещаваше да изпълни минските споразумения...
63
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете вече да ни занимавате с куклата комик......
62
11
 
22
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Всеки ден минавам по ул. Боряна и сутрин и вечер. Украинските пиченца си ги бива.
61
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На около стотина метра от украинското посолство в София на ул. Боряна има верига за домашни потреби. Новодошлите украинци се снабдяват от там с всичко за българските си домове. Познайте на какъв език говорят? Пунктуално точен руски, изчистен и в падежно отношение.
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 68. Не само си индианец, от местните, но и български не знаеш - не и писмено. "Словестната диария"?? В кой клас си и колко имаш по български?
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 51. За Путин говориш, нали? Да, крайно време е.
58
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зельо къде се меси в работата на прводача, като няма експертизата му. Преводачът си знае работата. Слава Кокаiнi.
57
9
 
14
 
! Отговори
До Путин дори не зна преди 1 година
А според теб трябва ли да знае? Байдън знае ли френски, немски, да не говорим за руски. От къде на къде трябва да знаят английски. Всеки уважаващ себе си политик би говорил на родния си език. А и малко съм скептичен къв Вашето изказване все пак за да си агент в ГДР на СССР си обучен перфектно и знаеш поне още два чужди езика освен руски. Това да не са сегашните глупости. В чужбина са се изпращали най-подготвените хора.
56
22
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми трудно се намират преводачи от "Украински". То и в самата "Украйна" до скоро не знаеха за такъв език и сега спешно го учат, щото ако говориш на майчиният си руски, рискуваш да те сподели съдбата на инакомислещ в Северна Корея. Някой да е чул "Украинец" да говори "украински" у нас?
55
18
 
11
 
! Отговори
do stan преди 1 година
епа знаем, как да не знаем, с такава империя зад гърма, като кравария и с всичките парички в офшорките не би требвало да му е много трудно на човек да играе някаква роля, нъл тъй бе, философ?
54
12
 
7
 
! Отговори
До по-долния преди 1 година
Брендо е с руски паспорт май забравяш.
53
33
 
19
 
! Отговори
stan преди 1 година
Някой от вас хвалещите русия замислял ли се е какво е да си позицията на Зеленски? Държавата ти е нападната от агресор и ти си длъжен ВСЯЧЕСКИ да се бориш за нея. Сигурен че плюещите от вас биха се скрили в миша дупка ако бяха на мястото му
52
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Брендо на фронтовата линия ли е като един истински достоен и горд украинец? Или се крие под полите на ЗеленскиЙ?