Украинският министър на отбраната: Русия може да бъде победена

Това покзвал успехът на украинското контранастъпление
12 сеп 2022 12:15, Александър Попов
333
Украинският министър на отбраната: Русия може да бъде победена
Снимка: GettyImages

Украйна трябва да защити от руски контраатаки огромната територия, която е отвоювала през последните дни. Това заявява украинският министър на отбраната Олексий Резников в интервю за британския в. "Файненшъл таймс", цитирано от Би Би Си.

По думите му контранастъплението на Киев, по време на което са отвоювани близо 3000 кв. км територии, е преминало "по-добре от очакваното". "В резултат на контранастъплението се освобождава територия и след това трябва да я контролирате и да сте готови да я защитавате", казва Резников.

Украинският блицкриг, наречен от Резников "снежна топка, търкаляща надолу по склона", е най-голямото поражение на Русия от момента на пълномащабното й нахлуване в Украйна на 24 февруари, отбелязва "Файненшъл таймс".

По думите на Резников украинските войски са уморени след шестдневното си настъпление, но духът е висок.

"Това е знак, че Русия може да бъде победена", добавя той.

Руски подкрепления може да започнат контраатака по линията за снабдяване на украинската армия, предупреждава министърът. Освен това, ако украинските войски напреднат прекалено много, те може да бъдат обкръжени от руски сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Асенчо,на тебе България на кое място е?
254
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Руснаците и да ги набият винаги се връщат.Правят грешки,кой не прави.
253
1
 
2
 
! Отговори
Радо преди 1 година
Следва Мелитопол и Донецк. До края на годината и Херсон!
252
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мечтаи си бендерче да се мечтае е безплатно- един прекрасен ден нема да я има укропите
251
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До АнонименОбаче, важното, че ти се досещаш.Сигурно вечерта, след 1 литър Ракия си прозрял Руската тактика.
250
1
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До АнонименТи трябва да си много голям маллоумник, за да напишеш това. Добре, че си незначителен плаззмодий, който си чеше само езика. Апропо, не се ли досещаш, че НАТО ще отговори и няма да има Русия на каартата.
249
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То добре вие,украинците, предприемате контранастъпление, но не се ли опасявате,че рашъните може да ви хвърлят 5-6 бомби от онези с взривовете под формата на гъба? Две-три на огневата позиция и още толкова на 30-40 км навътре (на запад от тях)? Къде ще бягате: на изток радиация, на запад - същото Така че не се хвалете, а мислете прагматично.
248
9
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Украинско контранастъпление?!Пффф,ха-ха.
247
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никога
246
4
 
10
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
Только во сне.
245
21
 
25
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Уважаеми путинофили, май не ви се иска Украйна да настъпва и да освободи територията си? Май не ви се иска да признаете, че Русия беше и все още е една империя на глинени крака.Напротив, вие русофилите явно желаете крах на ЕС и НАТО (от които сме част и ние!).Интересно, какви ли са сценариите за след това?И наистина ли искате провал на организациите,в които членува България,само и само любимата ви Русия да победи???Засрамете се, България винаги трябва да е на първо място! България, а не друг
244
22
 
15
 
! Отговори
Асенчо Василев - БНТ преди 1 година
Аз съм убеден, че Украйна ще спечели войната!!!
243
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е загубена кауза. Предавайте се, да не измират повече момчета!
242
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците не са направили нищо сериозно с това така наречено настъпление. Пробили са на няколко места и са навлезли няколко километра което е нормално за толкова дълга линия, но лошото е за тях че вече започват да вбесяват руснаците и скоро време може цялата инфраструктура на Украйна да бъде унищожена. Мостове, електроцентрали, комуникационни центрове и тн.
241
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама това няма нормален и сериозен човек който да си го мисли. Русия няма как да загуби. Ще включи на по-сериозен режим, по-сериозен, още по-сериозен и ако трябва ще бие с тактическо ядрено. Да не дава господ да се стига и до стратегическо. Видяхте какво се случи миналата нощ с тока. Нещата могат да станат много по-лоши. Вече се говори че Русия ще бие центровете за взимане на решения и НАТОвски бази които снабдяват Украйна
240
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и да изтласкат руснаците, възстановяването ще отнеме години
239
8
 
28
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 1 година
Тия пак са се нашмъркали снощи!
238
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подъл ход от страна на руснаците да дадат малко фъндък на Зеления, че да не го свалят без време и войната да продължи до пълен фалит и замръзване на Европа и Украйна. Иначе щеше да дойде друг, който да договаря мир и газ... и да се размине без поука и спомен от "времето, когато бяхме kupлuви и мръзнехме" докато украинците се нacмyчат до насита на nyтuновия 4yp. А сега всички ще помнят на собствен гръб и няма да се eвават никога повече!
237
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На карти.
236
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още преди войната , Англия и САЩ решиха съдбата наЕС и Европа , Англия защо НАПУСНА ЕС ,----по договорка с щатите , след което ЕС не може да бъде по-силен от тях , също отстраниха ЕС от руските пазари , като ЗАЕХА тяхното място , и сега си търгуват с Русия на 100% ... , а за ЕС --санкции !? Има ли логика в която да повярват смотаните , примитивни лидери на ЕС !?