Шолц: Путин ще се откаже от войната и имперските амбиции, ако осъзнае, че не може да спечели в Украйна

Макрон обвини Русия, че е предизвикала връщане на епохата на империализма
21 сеп 2022 06:10, Елка Василева
204
Шолц: Путин ще се откаже от войната и имперските амбиции, ако осъзнае, че не може да спечели в Украйна
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц обвини от трибуната на ООН Русия в "безочлив империализъм" и обеща още военна помощ за Украйна, предаде ДПА.

"Путин ще се откаже от войната и имперските си амбиции само ако осъзнае, че не може да спечели", заяви Шолц.

Още по темата
По думите му руският президент унищожава не само Украйна, но и своята страна.

"Ето защо ние няма да приемем никакъв мир, диктуван от Русия и затова Украйна трябва да бъде в състояние да отблъсне руската атака", заяви Шолц в първото си обръщение към Общото събрание на ООН.

От своя страна френският президент Еманюел Макрон обвини Русия в речта си пред Общото събрание на ООН, че предизвикала "връщане на епохата на империализма" с нашествието си в Украйна, предаде Франс прес.

"Поради тази причина от 24 февруари сме свидетели на връщане на империализма и на колониите. Франция отхвърля това и ще търси упорито мир", отсече френският президент. "Кой се държи днес като хегемон, ако не Русия", попита държавният глава.

"Тези, които сега си мълчат, обслужват неволно или сътрудничат тайно на каузата на един нов империализъм, на един съвременен цинизъм, рушащ нашия международен ред, без който мирът е невъзможен", допълни Макрон.

Японският министър-председател Фумио Кишида изрази разочарование от неспособността на Съвета за сигурност на ООН да реагира на руското нахлуване в Украйна заради правото на Русия на вето и призова за реформи, които да позволят на организацията да защитава по-добре световния мир и ред, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Трябва да погледнем в очите реалността, че целостта на Организацията на обединените нации е изложена на риск заради нахлуването в Украйна на Русия, която е член на Съвета за сигурност на ООН", заяви Кишида.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До Кога ще видимТи Германците не ги мисли, а мисли за себе си и какво представляваш. Руснаците са една сббирщина от алккохолизирани олиггофрени, които са мразени винаги от нормалните държави.Никой не ги зачита за нищо.Решиха да се правят на силни, но приличат на селски скъсанн побойник, който ще бъде наритан скоро и поставен в ъгъла за наказание.Джуджето ще избяга , ако успее.
168
4
 
2
 
! Отговори
За бесило са тези, преди 1 година
които искат да изпращат български войници срещу руснаците. Българите не искат война против Русия, не сме пушеното месо на НАТО!!! Стига с тази лицемерна солидарност към Украйна!
167
3
 
3
 
! Отговори
Идиoтите от Гугъл преди 1 година
Според търсачката GOOGLE, в графата известни политици Владимир Путин "набира популярност".
166
3
 
2
 
! Отговори
Любопитен преди 1 година
А само трябваше да се спазват Минските договорки.
165
3
 
3
 
! Отговори
Въпреки цялата злоба преди 1 година
срещу Русия и Путин от страна на ЕС и компания, каузата и победата са на страната на руснаците.
164
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фумио Кишида, кудкудякаща кокоша или кукуригащ петел, който иска да се издигне в очите на западняците. Срам за Япония.
163
2
 
4
 
! Отговори
Кога ще видим преди 1 година
Шолц и компания - тези предатели, които ще висят на бесилките?
162
1
 
3
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Да осъзнае??? това путин ли?
161
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те, дето казарма не са помирисвали, ами стана ясно що заливат с дезинформация. То било с благородна цел, да се излъже Путин, та да се осъзнае и да няма вече разни амбиции. Умници Гюровци много на тоя свят......
160
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе що краваристан може в продължение на 20 години да окупира не една, а две страни и никой не каза гък? Право е джапончето, тва оон е една изтривалка за краваристан и трябва да се реформира. Организацията спря да изпълнява функциите си още преди 20 години когато позволи на Америка без резолюция да окупира Ирак. Що не питат иракчаните какво мислят
159
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз леберкез на снимката освен за сандвич за друго не става :)
158
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шест месеца никой не смее да каже вафла на Русия. Това, ако беше Ирак, да го бяха изтрили от картата. Но с Русия има страх, ама голям страх.
157
9
 
6
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Рашастан вече са загубили независимо от изхода на войната ! А сибирците ще стават все по-бедни , и все по-алкохолизирани! Хубавото е , че изчезват по-бързо и от нас .
156
2
 
9
 
! Отговори
999 преди 1 година
До Никола Стефанов__Ако/ когато чрез референдуми части от Украина бъдат присъединени към Русия всичко ще зависи от това дали менторите на западните политици са склонни да загубят инвестициите си в Украина.Ако не са склонни към загуба на инвестиции ще бъде обявена война,която може да прелее извън територията на Украина.
155
10
 
15
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Да видим сега: след два дена в Донбас, Запорожие и Херсон започва референдум дали тези области да се присъединят към Русия, или да. Когато вота мине с положителен резултат, Русия ще изпрати редовни армейски части за осигуряването им - причината за частичната мобилизация. Каквито и глупости да плещи Шолц, мине ли референдума този уикенд, Русия тоя мач го печели безусловно.
154
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолц и Макрон дали направиха всичко за да няма война? Колко пъти се срещеха с Путин преди войната и колко пъти преговаряха и така и не можаха нищо да свършат. Може би пропуснаха нещо, но нямат критично мислене.
153
6
 
9
 
! Отговори
Ха_ха преди 1 година
До ГражданинЩе има мир като оставим само американския империализъм - наивно, глупаво и несъстоятелно. Русия ще се бори, защото НАТО е на границата й - точно толкова, колкото Америка ще се бори, ако Русия беше на границата й. Войната можеше да няма - но не - имаме американски империализъм
152
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Шулц, след като не искаш мира, ще има секира.
151
4
 
12
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Ама много е наивен тоя Шолц...ама много...
150
8
 
10
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 година
да де, за Германия, Япония и Франция е ясно откъде идва злобата им срещу Русия - много ги боли от некои унизителни за тях исторически събития - незабравими поражения и страшни катастрофи...