Зеленски не вярва, че Путин ще използва ядрени оръжия

Русия обяви, че ще използва "всички налични средства"
21 сеп 2022 18:30, Нели Христова
170
Зеленски не вярва, че Путин ще използва ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви пред германски медии, че не вярва Русия да използва ядрени оръжия. Изказването беше направено след изявлението на руския президент Владимир Путин, че Москва ще използва всички средства, за да защити територията си.

Още по темата
"Не вярвам, че тези оръжия ще бъдат използвани. Не вярвам, че светът ще го остави да направи това", каза Зеленски, визирайки Путин и говорейки чрез преводач. В телевизионно обръщение по-рано днес руският президент Путин обяви мобилизирането на 300 000 резервисти в Русия в подкрепа на руската кампания в Украйна и заплаши Запада с използване на ядрено оръжие.

"Утре Путин ще може да каже: "Ние искаме и част от Полша освен Украйна, иначе ние ще използваме ядрени оръжия", заяви Зеленски пред германската медия и призова светът да не прави компромиси с подобни заплахи.

Украйна ще продължи офанзивата, добави Зеленски и увери, че украинските територии, окупирани сега от руските сили, ще бъдат освободени.

Относно частичната мобилизация на резервистите в Русия украинският лидер каза: "Путин иска да удави Украйна в кръв, в това число и кръвта на собствените си военни. Той има нужда от една армия от няколко милиона души, които да дойдат при нас, защото той вижда, че една голяма част от онези, които идват тук, дезертират".

Според Зеленски решението на Путин да мобилизира частично резервистите, за да засили силите си в Украйна, е знак, че Русия има лични проблеми. "Ние знаем вече, че той мобилизира кадетите, едни момчета, които не можеха да се бият. Те не можеха дори да завършат обучението си", каза Зеленски.

В интервюто държавният глава каза още, че никой не знае кога ще приключи войната. Той заяви, че евентуални разговори с Владимир Путин за край на войната в Украйна може да има само ако руският президент изтегли силите си от украинска територия, допълва Ройтерс.

В интервюто Зеленски каза и, че Украйна не може да влияе по въпроса кога ще приключи управлението на Путин в Русия, но добави, че иска да говори с Москва от позицията на силния.

Пред германската медия той повтори призивите Германия да достави оръжия и системи за противовъздушна отбрана на Украйна. Зеленски изтъкна, че те са необходими, за де спаси живота на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛАВА КПКАИНЕ !
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега,когато първия цикъл е завършен успешно за Русия и следва пореден военно-политически цикъл на световната сцена,евроатлантическите лидери и техните поданици се наакаха.Ами този път идват руските,господа!Истинските руснаци,не тия които наричахте сепаратисти.Дано поне сега разберете,че разумът не е ваш предизборен аксесоар,а недостижимо за вас желание. Да си разумен означава да мислиш,а не да повтаряш като папагал опорките на европейските бюрократи,които са потънали до гуша в корупция.
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИДВАТ РУСНАЦИТЕ И ВИ Е СТРАХ, НАЛИ! РУСНАЦИТЕ СЕ ИЗПРАВИХА, ГОСПОДА! И БОГ ДА ПАЗИ ПРАВЕДНИЦИТЕ ПОМЕЖДУ НИ! Сега, когато първия цикъл е завършен успешно за Русия и следва пореден военно-политически цикъл на световната сцена, евроатлантическите лидери и техните поданици се наакаха. Буквално.Ами този път идват руските, господа!Истинските руснаци, не тия които наричахте сепаратисти. Дано поне сега разберете, че разумът не е ваш предизборен аксесоар, а недостижимо за вас желание.
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вече ще видите като бял ден истинските руски с пълното им въоръжение и възможности.Ще можете да премерите лично силите си с тях и да разберете,че сте недъгави ***,които не стават за нищо.Но дали ще ви стиска да се изправите срещу истинската руската армия?О,зная,че искате да опитате отново и отново,но нещо невидимо ви спира да тръгнете.И правилно,защото сега не сме във времето на ВСВ,а почти век след нея. Век достатъчен да превърне желанията ви за храна в космическа пепел.
123
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една минимална частична мобилизация с едни 300x. пълнокръвни руснаци и вие сте с коремни спазми.Веднага получихте коремно разстройство!Ами ако беше пълна мобилизация?Е,можеше да не се случи,но явно искате да посетите историческия нужник,преди да потънете в него.И не защото сте лоши,а защото правдата не е на ваша страна.Вие сте космическа храна,която ще се разпилее във Вселената така,както и се е появила.Идват руснаците и ви е страх, нали!Руснаците се изправиха,господа!И Бог да пази праведниците!
122
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събудихте мечката а сега треперите въоръжени с вашия глуповат нацизъм и илюзии за технологично и икономическа превъзходство. Имам добра новина за вас мечката никога не се е прибирала под дулото на оръжия в хралупата си. Никога. И сега няма да влезе там на никаква цена. Тази разярена руска мечка ще ви преследва дори когато спите и ще ви намери в най-забитото кътче във Вселената. Не се съмнявайте! В последната си минута ще бъдете сами с нея и ще забравите всичко, което сте знаели.
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е тръгнало *** ще си направят референдум и ще си приберат тия дни Донбас,Луганск и Крим.Нали сме натовска държава, време е за действие!То приказките нямат край,чиста проба лакардии. Х. Иванов ще бъде нашият смел генерал, а А. Цоневастаршината на бълг. армия.Ще се намерят и други полит пълководци за масовката,напр.Рум. Кънчев,А. Генов,Т. Тагарев и В. Шаламанов само да си сменят памперса и ще дойдат. Няма цял живот да правят воаяжи из телевизиите и да хрупат грантаджийски мангизи!
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами , зеления да смръкне още една "магистралка" и ще повярва ...
119
4
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Някой да каже на този клоун, че на Запад , Путин е известен като човек който си държи на думата и никога не блъфира !
118
0
 
2
 
! Отговори
.... преди 1 година
До гиб Мелсон ! Сега пък Стефчо ли стана?
117
3
 
3
 
! Отговори
до стефчо преди 1 година
Къв ядрен синтез ве бате забравете го това с ракетите никой няма да ги използва, най-много Путин да използва по-малко стратегическо ядрено оръжие в Украйна за да си начеше егото но и това няма да му помогне.
116
3
 
5
 
! Отговори
стефчо преди 1 година
Ами не бе,той ще клекне и ще подаде меки задни части. Вие вярвате ли че Руската империя ще си остави магарето в калта и ще ще остави Нато да и Сащ да си развят байряка..по скоро ще разберат на живо какво значи неконтролеруем ядрен синтез!
115
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До .... Само според теб Косово е държава.
114
3
 
1
 
! Отговори
До152 преди 1 година
Ходи в Сърбия и го кажи това,поплювкоо!
113
4
 
5
 
! Отговори
.... преди 1 година
До ония, с обратното име! Косово е самостоятелна държава, и не е завладяна от някаква примитивна азиатска империя!
112
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъркате ги нещата. САЩ не са показали нищо с войната в Югославия. Просто както СССР фалира и се разпадна така и Югославия се разпадна, на сърбите това не им хареса, почнаха война и кланета и САЩ ги избомбиха от Средиземно море. Много прилича на сегашната ситуация и Русия в ролята на Сърбия.
111
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как ще превземеш Одрин С нашите ръждядали руски танкове ще тръгнеш срещу втората по големина армия в НАТО
110
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не, по-скоро Одрин ще мине към България.
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слабо актьорче, ще свърши зле.
108
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи и Кърджали може да мине към Турция , така ли Гиб Мелсън