Зеленски: Пътят на Русия е ясен - поражение, срам и осъждане

Близо сме до превземането на Лиман, заяви той
297
Зеленски: Пътят на Русия е ясен - поражение, срам и осъждане
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства успехите на украинската контраофанзива в източната част на страната. Изглежда, че силите на Киев се доближават до превземането на ключовия град Лиман, който Москва превзе през пролетта.

"Имаме значителни резултати в източната част на нашата страна. Вече има достатъчно публична информация за това. Всички са чували какво се случва в Лиман, Донецка област. Тези стъпки означават много за нас", заяви Зеленски в ежедневното си обръщение към нацията.

Забележките му идват, след като руският президент Владимир Путин официално анексира четири контролирани от Москва области в Украйна на пищна церемония в Кремъл.

Още по темата
"Трябва да освободим цялата си земя и това ще бъде най-доброто доказателство, че международното право и човешките ценности не могат да бъдат нарушени от нито една терористична държава, дори от такава нагла като Русия", заяви Зеленски.

Той заяви, че пътят на Украйна е "труден", но той е път на "независимост, териториална цялост, интеграция с цивилизования свят и социално развитие".

"Пътят на нашия враг също е напълно ясен - поражение, срам и осъждане", каза Зеленски.

Подкрепяният от Кремъл лидер на Донецк заяви, че руските войски и техните съюзници се удържат в Лиман с "последни сили" и че силите на Москва в града са "частично обкръжени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НПО защо не се радвате на победата ами вашите хора пишат ужасни глупости и простотии по форумите. То бива бива бива глупости и простотии ама чак толкова не бива. Това не са мнения ами злобения. Патрона им същия. Вместо да се радва на победата злобей/дивей.
134
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Cлава кокаине
133
10
 
15
 
! Отговори
Украински Солдад преди 1 година
Ас съм Укричка обичам наще планини зелени. Укричка да се наричам първа радост е за мене! Всяка ден се моля аз, да си върнем ний Донбас! Химарс или танкове, дайте - не е за сефте! Путин иска да ни мачка, тъй ми каза наща врачка. Ще се бием до последно, с гол гъъз безпрецендентно!
132
10
 
18
 
! Отговори
TNT преди 1 година
Браво на Росия,така и трябва да бъде,дано продължи нататък!
131
9
 
15
 
! Отговори
Бахура преди 1 година
Гладен укроп - просо сънува.Тия ще си идат зрелищно - ако имат късмет като Садам, ако не - като Кадафи...
130
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО: 190 (ЕЙ ФАШИСТ) Точно обратното е - Русия забрани изучаването на български в окупираните украински територии. Всъщност, не само българския - в училищата тази есен в окупираните от руската армия територии в часовете се преподава само на руски!Добре, а дай ми за пример един българин от Донецк и Луганск, на който детето му ходи на училище там и сега, и учи на БЪЛГАРСКИ?!Не можеш, защото такива НЯМА!!!
129
10
 
12
 
! Отговори
Слаби политици преди 1 година
Слабите и корумпирани политици на Украйна от 2014 година се подадоха на схемите на ЦРУ и доведоха страната си до това, което виждаме днес. Дано не съм прав, но като знам нашите политици мисля, че и нас ни чака същото...А в тази война няма виновни и невинни. И двете страни се защитават, просто ситуацията беше много умело конфигурирана така, че да завърши с война.
128
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма работа е тоя като две малки.
127
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен клоун, нагъл до безобразие.
126
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия отдавна се олицетворява с режима в Кремъл и затова болшинството хора по света я ненавиждат. Бункерният диктатор разруши живота на милиони украинци и руснаци. . Войната ще приключи само със смъртта на xлeбapката в Москва. Слава на Украйна!
125
5
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 187 "Зеленски няма ли да се снима за още някое списание докато хората му ги трепат като пилци на фронта ?"А би ли обяснил на българската публика, като как украинските войници "се изтрепват като пилци на фронта", при което Путин мобилизира 300 хиляди нови срещу тях?Припомни ми ако съм забравил, но не беше ли Русия "могучая и великая", а Украйна не беше ли мъничка в сравнение с нея по население най-малко?А по неофициални сведения мобилизираните се планира да станат 1,2 милиона!!!
124
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НПО защо не се радвате на победата ами вашите хора пишат ужасни глупости и прростотии по форумите. То бива бива бива глупости и простотии ама чак толкова не бива. Това не са мнения ами злобения. Патрона им същия. Вместо да се радва на победата злобей/дивей.
123
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За разлика от кремълския, дърт, плешив фашист... Зеленски се оказа истински мъжкар. Слава на Украйна!
122
3
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 176 За съжаление е така. И аз познавам много такива хора, дори с висше образование. Един бивш колега (компютърен специалист) преди много години, беше ходил на някакъв знахар да му маже главата с някакви мазила за плешивост. После каза че иска да му запали къщата, така го е окепазил!Нацистите са вярвали много в окултните псевдонауки. Хайнрих Химлер е създал за целта таен орден, който е извършвал черни меси в замъка Вевелсбург! Поклонници на Черното Слънце са били! Така и Путин...
121
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Глу пак Целия свят стои зад Зеленски. В ООН Просия е единствената, която гласува за себе си :)))
120
7
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 165 "И ако това не стане тогава ко? Ще изчезнеш ли от тук завинаги? Не ли? Ми тогава какво шляпотиш само врели некипели насранце? бухахахаха" Ми то става в момента. Руската армия дава вече средно по 500 жертви на ден от доста време. Сам си ги сметни - 30 дни в месеца по 500 колко убити прави?Аааа, как забравих! Путин влезе "мирно" в Украйна с танковете да я "освобождава" от "фашистите", на 24 февруари, и на 27 февруари беше вече в центъра на Киев?Или не, май на 31-ви февруари?
119
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много му знае голямата уста ама и тя ще бъде затворена. То тантуркане то не е вечно. Никой не обича победителите ! Справка след ВСВ. Никой не харесва СССР. Всички всъщност обожават и помагат на Германия.
118
9
 
1
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Майната на войната и украйна. Само Левски!
117
2
 
4
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
АЗ предвидих, че Русия ще започне Световна Анексация когато Президента на Америка носи пампърси! АЗ го предвидих това не забравяйте бухахахаа
116
4
 
2
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Хлебарката е твърдо копеуе от мен да го знаете. Оцелява, без ток, газ, вода, енергия, въглища, храна. Утре им спирам кислорода и им пускам радиоактивната терапия, нещо ми писна от насекоми!