Зеленски: Пътят на Русия е ясен - поражение, срам и осъждане

Близо сме до превземането на Лиман, заяви той
297
Зеленски: Пътят на Русия е ясен - поражение, срам и осъждане
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства успехите на украинската контраофанзива в източната част на страната. Изглежда, че силите на Киев се доближават до превземането на ключовия град Лиман, който Москва превзе през пролетта.

"Имаме значителни резултати в източната част на нашата страна. Вече има достатъчно публична информация за това. Всички са чували какво се случва в Лиман, Донецка област. Тези стъпки означават много за нас", заяви Зеленски в ежедневното си обръщение към нацията.

Забележките му идват, след като руският президент Владимир Путин официално анексира четири контролирани от Москва области в Украйна на пищна церемония в Кремъл.

Още по темата
"Трябва да освободим цялата си земя и това ще бъде най-доброто доказателство, че международното право и човешките ценности не могат да бъдат нарушени от нито една терористична държава, дори от такава нагла като Русия", заяви Зеленски.

Той заяви, че пътят на Украйна е "труден", но той е път на "независимост, териториална цялост, интеграция с цивилизования свят и социално развитие".

"Пътят на нашия враг също е напълно ясен - поражение, срам и осъждане", каза Зеленски.

Подкрепяният от Кремъл лидер на Донецк заяви, че руските войски и техните съюзници се удържат в Лиман с "последни сили" и че силите на Москва в града са "частично обкръжени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
3
 
5
 
! Отговори
Дино преди 1 година
До християнинТози наркоман ви го слага бавно и блажно всеки час и накрая ще ви вкара и макарите докато ви излезе през жалката,продажна уста !
214
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен , к.245 Предполагам, че току що се връщаш от Украйна. Къде беше там: в Брежани, Рубново или в Странджа - Малко Търново?
213
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците къде намериха за президент на Украйна този третокласен актьор? Да го махат навреме, достатъчно омръзна на Западна Европа, а ЕС остана без тежко въоръжение. Дори президентът на САЩ, престарелият и с бандитси маниери Бай Дън се оказа мъъничко, но все пак по-умен от малорусина.
212
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛАВА КОКАИНЕ !!!
211
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези руснаци, които ги пращат на фронта с един ръждив калашник ще се предадат при първите снаряди, те нямат никаква подготовка, нито истинско командване и даже някои си купували сами каски и жилетки. Жалка картина е руската армия, украинците спокойно могат да стигнат Москва ако пожелаят.
210
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка създаде много успешно този конфликт, но Русия също има интереси и е права да ги защитава. Тя няма друг път. Мислете за България, дали тъй наречения "демократичен" свят не е още по страшна диктатура.
209
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътят на фашистите е още по-ясен!!!
208
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кате ,Кате ,Котенце ,а знаеш ли че любимите ти урки палеха хора,чувала ли си за алеята на ангелчета???????????????Ей ш...на...т..к..и ,урките могът ,руснаците не?Атом над главите ни , един да не остане,ако това е вашата справедливост.
207
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още преди 2014 година пoдлеца Путин започна подготовката за тази безсмислена и жестока война в Украйна. Именно той изпрати руски престъпници в Донбас да убиват рускоезични украинци за да набеди украинската власт. В последствие там бяха и Вагнер, които заедно със сепаратистите провокираха създаването на незаконните ЛНР и ДНР. Сега обаче листото се обърна и Украйна получава всички необходими оръжия за си възстанови територията. Зеленски е абсолютно прав.
206
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има мир и благоденствие... в Украйна и Русия трябва да бъде убит кремълския пcиxoпат... Това е единственото решение. Без, това условие войната няма да спре.
205
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май ще му скъсат задните части на джуджето както е тръгнало. Едва ли ще натисне копчето, предполагам доста копчета са насочени и срещу него
204
17
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Пътят е един-първо Окрайна,после Молдова,и така до пълната победа над размътените евро.Г..ейски мозъци.Амин!
203
16
 
9
 
! Отговори
Дддф,Ати преди 1 година
В грешка си наркоман, пътят е един, разпадане на атома над Украйна . И с това The end of the world. И виновни ще сте ти ,деменционното старче и Путин,в този ред.
202
12
 
10
 
! Отговори
Зеления преди 1 година
ще бъде убит!
201
18
 
26
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Нормалните хора не подкрепят агресия, война и убийства. В случая има не нормални хора в България. Не е късно да се лекувате.
200
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дадено Коце! Но първо съд за ония дето от 20 години подкрепят стотици войни по целия свят, оставили без дом и родина милиони хора. Става. Имаме сделка!
199
24
 
29
 
! Отговори
Коцето преди 1 година
Точно така поражение, срам и осъждане. Както и съд за русофилите които подкрепят режима.
198
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сега се вживя и в ролята на врачка. Не ставаш. Лош актьор си. Но пък добре лъжеш украинците даумират за твоя замък в Швейцария.
197
5
 
7
 
! Отговори
антикомунист преди 1 година
До Анонименне знам какво ще остане на руснаците но труповете на ВСУ краи херсон и николаево според американски военни специалисти са ужасяващи може и да е така а може путин да им е платил за да лъжат !!!!!!!!!!!!!!!!
196
11
 
30
 
! Отговори
християнин преди 1 година
Защо ни го навирате в лицето този ***-наркоман.