Украйна призова беларусите да не участват в "мръсната война"

През февруари руските войски навлязоха откъм беларуския град Гомел
22 окт 2022 08:54, Елка Василева
147
Украйна призова беларусите да не участват в "мръсната война"
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия се обърна пряко към народа на руския съюзник Беларус с призив да не участва в "мръсната война" срещу Украйна, предаде ДПА.

Още по темата
"Призоваваме гражданите на Беларус да не изпълняват заповедите на ръководството си за влизане във войната срещу Украйна", се казва в разпространена позиция на Киев.

Минск се опитва да вкара беларуския народ в "мръсната война" срещу Украйна, се посочва в обръщението и се отправя призив към беларуските граждани да направят "правилния избор" и да стоят настрана от нея.

Но ако Беларус се включи пряко във войната, "ние ще отговорим", предупреди украинската армия.

Разполагането от Русия в последно време на хиляди войници и стотици бронирани машини в Беларус породи нови опасения в Украйна, че руският президент Владимир Путин може да открие нов фронт във войната срещу нея.

През февруари руските войски навлязоха в Северна Украйна от района на южния беларуски град Гомел, който се намира недалеч от Киев. Сега наблюдатели съобщават за повишена военна активност в тази зона.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Форума вървеше много добре но пуснаха предните няколко трролове да разводняват и форума спря което им беше целта.
121
1
 
2
 
! Отговори
Към 134 преди 1 година
Тези ги знаем ама и във фейсбук беше страшно с короната хаха. Учителките без работа или от вкъщи така бяха нападнали кулинарните групи уж да ограмотяват ама толкова злоба се изля майкооооо хаха. Също и ако пишеш истината за България беше масово явление да блокират. Имаше и група българките в чужбина и там постоянно някой я докладваше мъже под прикритие може би хахаха и все я блокираха групата. И там на какво се нагледах ужас... Сега и Германия идва всичко в повече. Извратено е всичко в главите
120
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Малко преди ПП когато бяха ГЕРБ или го правеше Радев или разните Костадинов и подобни незнам ама във фейсбук редовно ми блокираха нещо като напиша истината за положението в България. Така и не разбрах кой е ама дойде време взех решение и изтрих и фейсбук и тик ток, а туйтър така и не направих хаха.
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
132- ТО коментарите си ги пишат администраторите на сайтовете. Уверил съм се, щото като го ЗАСЕГНЕШ те блокират.
118
3
 
9
 
! Отговори
чичо Кърлец преди 1 година
ТО И БЕЛОРУСИТЕ ПОМНЯТ НАЦИЗМА. ИМАТ ДА СИ ВРЪЩАТ. НАМЕРИЛИ НАЦИСТИТЕ КОГО ДА МОЛЯТ.
117
0
 
0
 
! Отговори
Някой Към 127 преди 1 година
Мене към кой ме причисляваш като ми четеш коментарите ми е интересно хахаха.
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или двама души пишат с един ник или нещо ни будалкат. Днес сме за Русия утре за САЩ. Моля регистрирай си ник и пиши каквото мислиш защото в противен случай двуличие.
115
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
" мръсната война" я водят Америка а Путин провежда военна операция и колкото и чупената радиоточка да се опита да го втълпи няма да стане. " Мръсната война" Америка я води и в България. Знаете ли какво е наказанието за пр-едателите.
114
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А в чия война да участват в мръсната война на американците и лично байдзън ли? Руснаци и Беларусци са братя, не са предат-ели като евроатлантическите гувна в София или като Зеленски.
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори по надолу има статия че Лукашенко няма да участва но целта е тука да се само навиват едни хора.
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половината участници по форумите са от ДБ другите са представени по равно.
111
11
 
13
 
! Отговори
БелаРассия преди 1 година
си търси белята. И те ще нападат, като рашките, само че наопаки и чрез прегрупиране в отстъпление. Джуджето се е ошашавило тотално, но е късно либе за китка.
110
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо ги разбиват укрите, екслозии и без ток във всеки голям град..Но пък този с минусчетата се появи в коментарите!
109
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беларус няма да участва в тази война, поне докато на власт е Лукашенко... Кремълското джyдже също съжалява за грешката си, но няма, как да се върне назад... Вече е в кръв до шията.
108
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо днес много слабо върви пропагандата. Сигурно еднорозите пак ядат здрав пердах.
107
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Все се спряга името на Ванга. Истината е, че правилно го каза. Защо се убивате за пусти мебели и имоти и пари? Когато има това в сърцето, умът и душата ви само и захвърлите човешкото заради материалното, то вие сте изхвърлили бога от вас. Тогава тръгвате по пътя на дявола. Пътя на дявола не е мирен и не е добър. Той води до смърт, болка и ад.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 116 Това е трролла със забраните дето иска да дава оръжия. Той пише под различни имена но е един и същ. Иска да ни вкара във война която не е наша освен че иска да забранява слово и всичко..
105
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като утре във войната между Тайван и Китай, ЕС и САЩ заемат страната на Тайван, чудно ми е как ще аргументират, че е напълно ок, да се наруши териториалната цялост на Китай, а на Украйна не! И че Тайван има право на самоопределениеи сепаратизъм, а Донбас и Крим не! Мислите ли, че някой в Европа ще забележи двойният стандарт или епа..
104
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нама нищо по мръсно от памперса на Бай Дън!И най лошото, че други народи трябва да му го сменят!
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо се научи да различаваш лъжата от истината бе човек тогава въвеждай забрани защото живота се обръща и забраните може да засегнат тези които ги пропагандират и налагат.