Виталий Кличко: Путин не се нуждае от Украйна без украинците

Киев може да остане без електрозахранване
6 ное 2022 21:19, Нели Христова
196
Виталий Кличко: Путин не се нуждае от Украйна без украинците
Снимка: БГНЕС

Киев е застрашен от спирания на електрозахранването, водоснабдяването и топлоподаването, дължащи се на удари, нанесени от руските сили по енергийната мрежа, заяви кметът на града Виталий Кличко пред украинската държавна телевизия, предаде ДПА. Това съобщи БТА.

Жителите на столицата трябва да пестят запасите си и да помислят дали да не се изнесат временно, каза Кличко снощи. Той описа това като най-лошия сценарий. "Правим всичко възможно, за да не се стигне дотам", подчерта той. "Искаме обаче да сме открити. Враговете ни правят всичко възможно, за да оставят този град без топлина, без електричество и без вода – с една дума, за да умрем всички ние", изтъкна кметът на Киев. По негова оценка в града има около три милиона жители, включително 350 000 вътрешно разселени лица.

Властите се опитват да стабилизират енергийната мрежа на Киев чрез продължаващи по няколко часа поетапни прекъсвания на електрозахранването в отделни части на града. Освен това бяха създадени 1000 пункта, където жителите ще могат да се стоплят, в случай че градската отоплителна система бъде извадена от строя.

Кличко обвини русия президент Владимир Путин, че се опитва да унищожи украинската нация. "Путин не се нуждае от украинците. Той се нуждае от региона, той се нуждае от една Украйна без нас", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е путин.
91
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 1 година
Оффффф. Стига бре. Всеки ден бяха мигрантите после Българите и Румънците които превземаха Острова после Ислямска Държава и след това Ковид 19 и сега тия всеки ден ми ги дрънкат по 100 пъти на ден. Не съм комунист и не подкрепям Путин и какво вършат в Украйна с Зеленчо но това е един ТЕАТЪР както всяка война. Ще дойде зелено в ЕС с 40 места в парламента и ще цвили като маг аре че е жертва. Писна ми от тоя. От Кремъл не можаха ли измислят друго ами тия. Сега цъкайте ми минуси и ще резмисля.
90
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Заглавието и текста на статията са в противоречие ...
89
5
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Кличко на рускополски ли го е сричал или на родния си руски?!
88
4
 
15
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Няма да е голяма загуба.
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонския ме изкефи.
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонския колега иска да каже че зеленко е допринесъл за инфлацията в Европа и лошо му се пише дори руснаците няма да могат да го спасят горкичкия.
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посланието на Ко е към нас българите и европейците и никаква руска пропаганда не виждам но виждам такава антируска в контрагента.
84
10
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Ко Рашистите нападнаха Украйна,а не англосаксите.Намали руската пропаганда.Изпържила ти е мозъка тотално.
83
4
 
17
 
! Отговори
Ко преди 1 година
Мир искайте, дипломация. Как може да се радвате на война и но избиването на братски народи, заради алчността на англосаксите. Ние губим от това.
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не можете да разберете каква е контиката. Те нарочно пишат едно в заглавието а в статията друго. Маскират се. Хитро. Като динята от вънка зелено ама от вътре червено ....
81
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно Путин се нуждае от украинците за да ги ползва как нацисти,които да унищожава така той е велик като Сталин следователно не се нуждае от Украйна без украинци щото няма кои да унищожава,своите ли,ако няма украинци ще мине на свои,като същински Сталин дето се пишел на руснак,но понеже имало достатъчно други чистил от тях подред докато се добрал до руснаците и напълнил Сибир за усвоение на дълго време кои колко издържат по жилести как народи,от своите към себе си подбрал за свита как Берия и др
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще става с Киев че Кличко да го назначават кмет на Одеса това първо и второ Одеса да не са останали без кмет нещо...
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Непеотата каквото и да значи това , нещо им се привиждат звезди посред бял ден нищо че отдавна се мръкна. Космоса е тъй.
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието е грешно. В статията пише точно какво е казал, а в заглавието пише точно обратното.
77
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен. Аз като гледам украинските бежанци не ми изглеждат никак нещастни напротив живота си живеят не им пука нито от желю нито от клико нито от байдънчо.
76
8
 
4
 
! Отговори
321 преди 1 година
Интересен катарзис преживяха копейките. В началото на войната викаха Путин пази цивилните щото ще ги асвабаждава , сега като стана ясно че Русия бомби наред цивилни цели, почнаха да ръкопляскат. В началото викаха Киев за 3 дни - сега се радват ВСУ още не си е върнало Херсон. В начолото викаха Русия има безаналоговни оружия - сега като видеха, че Русия няма нищо се радват на ирански дронове. А едно време даже си мечтаеха за Берлин за три дни само с оркестъра - сега се разбра че има само оркестър.
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля ви се много ви се моля не трийте трроловете непеото бе плачат и много разтроени. Лошия човек Путин наредил да им плащат в рубли вместо в долари ама то в рубли само газ има на пазара ама той газ не им трябва те газ пикаят защо да купуват дайте им долари нямате ли контрабанда ами ако нямате моля ви се напечатайте бее , шегичка.
74
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е близко до акъла. Кмет бит в главата, президент клоун...Казаха им много пъти млъкнете, те продължават да бълват помия. Играта е такава - хохлите сами да се обърнат срещу тях. А и за моста
73
2
 
12
 
! Отговори
Некадърни мисирки преди 1 година
Мисирките пак са се оакали с тая статия. Явно не четат какво пишат, но напълно ги разбирам, и аз не трябва да го правя.