Русия предотвратила опит за атентат срещу "Южен поток"

Зад него стояла Украйна
24 ное 2022 14:15, Александър Попов
33
Русия предотвратила опит за атентат срещу "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Федералната служба за сигурност на Русия заяви, че е попречила на украинските специални служби да извършат саботаж срещу газопровода "Южен поток", съобщиха Ройтерс и БТА.

"Задържани са руски граждани, участвали в подготовката и осигуряването на средства за терористичния акт", съобщиха от ФСС.

Службата твърди също така, че е иззела "четири магнитни мини, 4 кг пластични експлозиви, детонатори със закъснител, 593 000 рубли и комуникационно оборудване, съдържащо кореспонденция и комуникация с ръководителя на планирания саботаж от украинските специални служби, инструкции за сглобяване и инсталиране на взривно устройство, както и данни за превод на пари и координати на мястото на планирания взрив във Волгоградска област", съобщава ТАСС.

Газопроводът "Южен поток" първоначално беше замислен да пренася руски газ през Черно море до България, но по-късно проектът бе отменен в полза на друг енергиен проект - "Турски поток".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и нас какво ни интересува, че рашистан си защитават икономическите интереси?... нас този поток ни интересува до толкова, че ние го платихме, но не идва газ до България