Съюзникът Урсула фон дер Лайен ядоса Украйна

Наложи се нейно изказване да бъде редактирано
30 ное 2022 18:12, Нели Христова
116
Съюзникът Урсула фон дер Лайен ядоса Украйна
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгневи Украйна с изказването си, че от началото на руската агресия страната е дала 120 000 жертви.

Наложи се видеото и писменото ѝ изявление да бъдат коригирани, предава кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова.

Думите ѝ за над 20 000 убити в Украйна цивилни и над 100 000 военни предизвикаха учудване. На изказването реагира Сергей Никифоров - представител на украинския президент Володимир Зеленски. Той заяви, че информацията за загубите на въоръжените сили на Киев е чувствителен въпрос и че тя може да бъде огласявана само от главнокомандващия, министъра на отбраната или държавния глава.

Става дума за жертви - и убити, и ранени, уточни в "Туитър" говорителят на Комисията Дана Спинант.

Последната статистика, изтекла официално от украинска страна, датира от юни месец. Тогава Олексий Арестович, съветник на президента Зеленски, обяви, че при 37 000 загинали руснаци в бой за родината са паднали 10 000 украински войници, като в началото на войната са били убивани по 100 на ден.

Малко по-късно анонимен член на руската хакерска група RaHDIt обяви пред РИА Новости, че загубите на Украйна възлизат на поне 50-70 хиляди убити.

"Загубите на украинската армия наистина са много големи, много по-високи от това, което официално декларира президентската канцелария, официално декларират украинските политици... Силно подценени, явно не са 10 хиляди, там наистина имат поне 50-70 хиляди невъзвратими загуби", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"СЪЮЗНИКЪТ" ?!?!...В лицето на Урсуската ЕК "Е СЪЮЗНИК" на Окраината?!...Бре да му са не знай!..Кога успяха да сключат договора си за съюзничество и кък успеха да га скрият от нас ?!
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до demolitor: Всъщност нямаше и 200 хил. До 200 можеш да ги докараш, само ако добавиш частите на ДНР и ЛНР (които вече са си руски след рефендерумите, но тук говорим за друго), и пак има вероятност да не успееш, защото немалко източници говорят за 100-130 хил. руска войска, влязла в Украйна в началото на СВО, а частите на ДНР и ЛНР са може би около 40 хил.
57
2
 
37
 
! Отговори
Зелен Шебек преди 1 година
Лека по лека лъжите на Зеленото човече започнаха да излизат на яве
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 71: Строго погледнато си прав, но нека не забравяме, че officer на английски има по-широко значение, отколкото българското "офицер", напр. police officer си е всеки полицай. Вярно е, че когато се говори за войска, officer по принцип наистина обозначава човек с ранг, но все пак не мисля, че Урсулата имаше предвид това в случая, предполагам, че просто се опита да звучи по-драматично или знам ли и аз.
55
4
 
7
 
! Отговори
Край преди 1 година
Няма по мръсно и тъпо нещо от тази война. И ние българите трябва да го изкрещим на света това.
54
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Данните на Урсула всъщност не са верни, в тях не са включени загубите на натовците:)
53
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те сами ще се изядат от простотията си. Такава наглост, оскотяване, лъжи, жестокост от укритата, пригласяно силно от ЕС и нашите подлизурковци. Пълна отврат.
52
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е натовската кохорта, домъчня ми за тях, не е весело във форума.
51
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четете си точките по пропагандата и манипулацията бе! А не да се излагате и да давате някакви факти, киоти не отговарят на пропагандата! Срамота
50
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито един украинец не е убит. Един се е спънал и се е ожулил. Друг хванал ковид. Тотал двама. Руснаците 10 милиона убити защото нямат куршуми и се бият с голи ръце...... Цирк ама цирк ви казвам!
49
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом този Никифоров официално заявява че загубите на Украйна са чувствителен въпрос,значи загубите на хохлите са умопомрачителни и не искат това да се знае. Но промитите мозъци и козяшките тролеи мога да продължат вярват че загубите на Украйна са 500,600 души.
48
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кога ЕС е територия на украйна, че да ни казват да редактираме изказвания ? Какво стана със свободата на словото ? Или свобода има само ако повтаряш американската пропаганда ?
47
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писна ми от тая тaпа Уссрайна. Деаеба и държавата келяява. Дано Путин ги истреби до крак.
46
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внучката на офицер от сс,се о лайНи.Како разберете се с зеленото наркоманче ,кой какво да говори.
45
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лайен се омаза,то и името и такова.Още не мога да си обясня,какъв фактор е Украйна ,та всички се съобразяват с нея?Явно е американска територия,че Европа да козирува.
44
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са апологетиците на зеления наркоман ? Нали украинците не лъжели ? Не може да се вярва на нито дума изречена от украйна или сащ !
43
2
 
50
 
! Отговори
запознат преди 1 година
Лайнена е за затвора защото е поръчала по 10 дози за всеки европейски гражданин само от пфайзера като е платила 71 000 000 000 евро на тази фирма в която работи мъжа и! Техното семейство има акции на тази фирма на пазарна стойност от над 10 000 000 000 евро закупени на синволична сума още преди пандемията!
42
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунизма и цензурата се завърна с пълна сила,само че идва от запад ,не от изток.Смях голям.
41
2
 
14
 
! Отговори
Избивайте украйнците преди 1 година
Ние тук ще утешаваме техните вдовици!!!
40
2
 
35
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
Те станаха много важни, за всичко се сърдят. Всички от САЩ и ЕС ходят им по гайда. Помагат им с какво ли не. Време да спрат помощи. И тогава ще има мир. Това което изгубиха, няма да го върнат, поне да не губят повече. .