Украйна обискира още един православен манастир

Акцията е срещу действията на руските спец служби
30 ное 2022 17:20, Александър Попов
51
Украйна обискира още един православен манастир
Снимка: БГНЕС/EPA

Агенти от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) извършват днес обиски в манастир от Мукачевската епархия на Украинската православна църква (УПЦ), съобщи ведомството.

Службата не посочва за кой манастир става дума, но според украински медии това е девическият манастир "Св. св. Кирил и Методий" в село Драчино, Закарпатска област, предаде ТАСС.

СБУ посочи в Телеграм, че обискира обекта съвместно със служители от патрулната полиция и Военната служба за правен ред "в рамките на системното противодействие срещу вредителската дейност на руските специални служби в Украйна".

Агентите оглеждат територията и помещенията на манастира по-специално в търсене на забранени предмети и проверяват дали лицата, намиращи се в района, не са замесени в противоправна дейност.

В последно време украинските правоохранители проведоха серия обиски в храмовете на УПЦ. СБУ съобщи, че е открила в тях "проруска литература и милиони в брой", също и "материали, отричащи съществуването на Украйна". На 13 ноември СБУ образува дело, след като в столичната Киево-Печерска лавра - исторически хилядолетен манастир, бяха изпълнени песнопения за Русия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пише се висша форма а не виша форма както и не се пише више образование , ами висше образование бе сорросоидче недонаучено. От къде ви намират такива
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Името на селото и на манастира е българско бе хора.
36
1
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Абе, нали имаше война? Какво стана? Значи като запукаха укро-фашагите и всичкото медия мълчи, а ония като се настанят някъде, където няма никой - героична победа.. Ейй, ама то скоро всичко ще излезе наяве!
35
7
 
2
 
! Отговори
Давай Зеленски .... преди 1 година
...ВСИЧКИТЕ МАНАСТИРИ И ЧЕРКВИ---ПРОВЕРКАТА Е ВИША ФОРМА НА ДОВЕРИЕ!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо сте спестили две букви МП след УПЦ? Става въпрос за УПЦ МП (Московска Патриаршия). Част от православната църква в Украйна остана на подчинение на Московската Патриаршия където беше цялата Украинска православна църква до издаването на Томоса за самостоятелна украинска патриаршия през 2017 год. от Вселенския патриарх Вартоломей.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все повече разбирам защо Русия нахлу в укроландия дано ги вкара в правия път тия психопати полезните. uguoTu на САЩ
32
1
 
9
 
! Отговори
'ми преди 1 година
'ми то в девически манастир най-много някой вибратор да намерят.Зелю тотално се оля. Откакто пое под контрол СБУ, навсякъде му се привиждат врагове на народа, тоест на себе си. Тоз човек обеща да сложи край на войната в Донбас, и да се пребори с корупцията. Излъга най-нагло, като печен треторазряден актьор, какъвто си е.
31
1
 
9
 
! Отговори
+- преди 1 година
До АНОНИМНИЯТ 33ами те имат ли парво да се намесват в църковните обители ,ако това е законно,то и Русия има законното право да се намесва в Украйна за нацистки групи,формирования...нали ?)Или само както ти е изгодно)
30
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми ще обискира. Ако вътре се крият престъпници си е съвсем законно. А че руснаците това им пречи тяхна си работа. Вече се бъркат навсякъде.
29
8
 
4
 
! Отговори
Йан преди 1 година
А тука кога? В нашите храмове също има бивши ДС агенти по тертип на Русия. Кога МВР ще навести Баба Гуси и компания?
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
господ ги убива не руснаците
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТКЪДЕ ТАЯ НЕЧОВЕШКА ЕНЕРГИЯ ДА СЕ ПРАВЯТ СПИСЪЦИ СРЕЩУ БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ И ДА СЕ ОБЯВЯВАТ ЗА ВРАГОВЕ НА НАРОДА...
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТе украинците и управляващите българи са едни и същи загубеняци.. затова. Виж как си приличат дори и външно. Нашите бобърчета са украинци!!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
https://youtube/watch?v=3l7WsxjJDZwсвобода на словото долу цензурата
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е възможно най-долното падение на украинските фашисти! Дори и Хитлер не нахлува в православните църкви и манастири и не обискира свещеници и монаси, когато германските войски нахлуват в Русия през 1941 г. Затова Русия започна Специалната военна операция срещу фашистката хунта, която управлява Украйна в момента и трябва да продължи, докато не капитулира последният украински фашист!
23
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехе. От 2014 до сега научите да пишете най накрая правилно на Български и сега застанаем на страната на псевдо православните комунисти облечени в шопски дрехи. Няма нужда. Пийте си водката тип бъркоч в блатна и не ни занимавате колко е хубава тази дупка.
22
10
 
0
 
! Отговори
Сократ Сократов преди 1 година
Рушканите защо взривиха оригиналния велик храм ''ХРИСТОС СПАСИТЕЛ'' в Москва НА 10 МАЙ 1931 година ?? ММ ??....Юдейна Сталин защо гръмна тази велика катедрала... ======= отговор ::: ЗА ДА СТРОИ САТАНИНСКИЯ ПРОЕКТ '''ДВОРЕЦА НА НАРОДИТЕЕ'' = 450 МЕТРА в оригинален проект..със 160 метрова ОГРОМНА СТАТУЯ НА СТАЛИН НА ВЪРХА...ТОВА Е ОРИГНАЛНИЯ ПЛАН !!
21
2
 
18
 
! Отговори
Споко! преди 1 година
Истината за украинските фашисти ще излезе много скоро! Хората не са слепи, за да разберат какво всъщност се случва и, че всичко това е играта на ФАЩ/НАТО в украйна ср/у Русия. Трябва да си ултра кух, да поддържаш бандеровците.
20
2
 
14
 
! Отговори
Ам преди 1 година
че такава държава украйна не съществува. Това са покрайнините на Русия! И в ООН не е регистрирана такава държава никога.
19
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който се интерсува и иска да бъде обективен и осведомен, може да прочете и на български език "Немислимото". Това е пордобен пкан на Чърчъл за нападение над Съветския съюз ВЕДНАГА след подписването на капитулацията на Германия. В нападението е трабвало да участва и Франция, естествено. Великобритания ВИНАГИ е била най-гадняррската държава. Някой да има спомен там да съществува местна народностна култура? Даже себе си не понасят. Можете ли да назовете английска приказка, бележит художник и т.н.