Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка

Руснаците опитват настъпление в Донбас и към Харков
30 ное 2022 07:39, Елка Василева
273
Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви тази нощ, че ситуацията на фронта остава тежка, като руските сили опитват настъпление в Донбас и към Харков, предаде Ройтерс.

Още по темата
В редовното си видео обръщение към нацията той съобщи, че "въпреки крайно тежките си загуби окупаторите все още се опитват да напреднат в Донецката област, да превземат територия в Луганската област, да настъпят към Харков и планират нещо на юг".

Двете източни украински области Донецка и Луганска, които образуват т.нар.Донбас, са от месеци арена на ожесточени боеве между руските и украинските сили.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
4
 
! Отговори
ЦИПСО преди 1 година
Когнитивната война е психологическа война, насочена към подкопаване на общественото доверие в изборните процеси, държавните институции, съюзниците, политиците и длъжностните лица чрез дезинформация и пропаганда. Целта на когнитивната война е да наложи желаното поведение на избрана публика. Основната цел е да подлуди обществото, да го потопи в психологически транс, лека лудост, благодарение на която обществото може да бъде контролирано отвън.
102
2
 
9
 
! Отговори
ЦИПСО преди 1 година
ЦИПСО означава Център за информационни и психологически операции. ЦиПСО е център, създаден през 2004 г. от представители на Силите за специални операции на Украйна, насочен към разпалване на омраза към всичко руско. Казано по-просто, ЦИПСО са информационните войски на Украйна, които се занимават с насърчаване на русофобията в Украйна и в Европа, дискредитиране на ВС на РФ, демонизиране на Русия и влошаване на ситуацията вътре в Русия.
101
14
 
2
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Много се забавлявам, когато някой говори за "руската мечка" :))) каква мечка? то проскубан хамстер. Самите руснаци, които са образовани се изнасят от там, а българинът си фантазира мечки.
100
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За един милиард помощ променяме 40 закона и затваряне Мариците което не си струва а на Зеленски Урсула му дава ей тъй на...
99
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще дойде ли денят в който няма да бъдем"осведомявани"за размислите,страстите и"победите"на наркомана дееегенерат?
98
5
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Какво сте седняли да тролите под статията, про'с'таци европеидни!? Марш в Арсенал дя ппаизвеждате на три смени оръжие за ЕС, НАТО и Украйна, за които гласувахте само преди месец!
97
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чийте му думите "Планират нещо на юг".Ами уж русите бяха разбити и бягаха а сега планират как стават тези работи.Май здраво ни заблуждават че руската армия е разбита и обърната в бягство.
96
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С появата на Калеко Алеко, винаги се активира и манипулацията в коментарите!Той винаги има плюсчета, въпреки че никой не е съгласен с неговите коментари!
95
6
 
7
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Гримьори нямате в мазето, разбирам. Поне малко обработка може на снимките. Тоя вече се разпада, на нищо не прилича. Пратете му дрога да живне.
94
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само аз ли забелязвам че като настъпиха големите студове в Украйна и руската мечка се активизира.Започнаха атаки къде ли не офанзиви а Зеления пак реве.Почне ли да реве не е на добре работата за укрите.
93
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"План А, че Русия ще се разпадне икономически и след 120-тия санкционен пакет не се получава! План Б, че Украйна ще победи на военното поле ако и бетат оръжие също .." --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- По резултатите на 9-те месеца на тази година, бюджетните доходи на Русия са се увеличили с 10% в сравнение със същия период на миналата година и са равни на 20 трилиона рубли.
92
9
 
14
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Какъв фронт? Вие не излязохте от мазетата. Само чакате помощ от потъваща Европа. Помощ оръжия. Може и малко дрога да ти пратят че си закъсал.
91
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чичо сам си трака влака.
90
13
 
18
 
! Отговори
До 163 преди 1 година
След още една зима дълга изтощителна и студена икономическа война и хуманитарна катастрофа в завърналите се в каменната ера Украйна и Европа, ще плачеш че Блитц Крийга на Путит не успя за две седмици!!
89
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешката от долното мнение е верна. Хропаганда стана яка.
88
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойде време Харков да бъде освободен.Типично руски град е но не трябва да се забравя и Одеса.Там също се очаква офанзива.Руските сили в момента настъпват в посока Харков.
87
14
 
16
 
! Отговори
SS преди 1 година
Скоро ще капитулирате . Лошото е ,че ще трябва да хрантутим бежанците .
86
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ситуация в градовете е тежка + ситуация на фронта е тежка! Значи ще увеличат хропагандата, че Украйна печели..
85
21
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами тежка е, темата за БлицКригът на путинова раша отдавна се отече в канализацията, професионалната армия вече я няма и остана без генерали, чеченците, сирийците и пандизчиите на Вагнер също дадоха фира, а новомобилизираните мужици по скоро се опитват да задържат остатъците от анексираните украински територии, отколкото да напредват ... тежко е положението и на форумните путинофили, епикризите и диагнозите им придобиват патологичен характер, нужна е психиатрична помощ и нови клинични пътеки ...
84
1
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЕТО ГО НЕПОБЕДИМИЯ НАТОВЕЦКО , ОЩЕ Е ЖИВ ???!!!