Русия доближи Бахмут след ожесточени боеве

Установила е контрол над Андреевка
140
Русия доближи Бахмут след ожесточени боеве
Снимка: GettyImages

След ожесточени боеве в Донбас, Русия обяви днес, че войските ѝ са превзели село близо до Бахмут и са напреднали допълнително близо до Донецк, предаде ДПА.

Руските въоръжени сили са установили контрол над Андреевка, на около 9 километра южно от Бахмут, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС и БТА.

Руската армия се опитва от месеци да превземе Бахмут, който блокира пътя ѝ към Краматорск и Славянск - най-големите градове, които остават под украински контрол в Донецка област, Източна Украйна.

В района са разположени сили на проруските сепаратисти от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), наемници от частната военна компания "Вагнер" и редовни руски войски.

Руски военни блогъри обаче казват, че украинските сили все още обстрелват Андреевка.

Руската армия съобщи също за успешно настъпление срещу Водяное - едно от селата на фронтовата линия, контролирано от украинската армия. То се намира между Андреевка и Донецк.

В този район се водят боеве още от 2014 г., което означава, че позициите на двете страни в конфликта там са по-добре укрепени, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйнците не са ли в Москва вече !
69
20
 
15
 
! Отговори
До Психиатър преди 1 година
Е, де! За 10 месеца напредък, едно село с 5 колиби. Да им е честито, да забият съветското знаме на покрива на някой селски ккеннеф и да кажат, че са превзели Берлин. ;)
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарите изгубиха броя на ранените. Леко ранените идват на групи от по 5-10 души. Десетките се превръщат в стотици. Съотношението между убитите и ранените е приблизително едно към четири и ако 240 души са откарани в болницата с огнестрелни рани, тогава 70-80 души остават мъртви на бойното поле.
67
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
The New York Times писа за тежките загуби на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Артьомовск. Градът е наричан кървав водовъртеж, който привлича безкраен поток от ранени от източните предградия: линейки, бронетранспортьори и частни автомобили, със скърцане на спирачки, идат един след друг, бълват кървавия си товар пред единствената военна болница в града. Някои украински войници приличат на купчина осакатено месо. *** армейски носилки нямат време да изчистят кръвта.
66
19
 
13
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Ха ха ха, след девет месеца роди доближаване!
65
4
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
"В този район се водят боеве още от 2014 г., което означава, че позициите на двете страни в конфликта там са по-добре укрепени...".Опс, нещо се изпуснахме.
64
20
 
13
 
! Отговори
Овчаря преди 1 година
Руската армия напредва към гробищата
63
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали казвахте,драскахте,че почти загубила войната Укрите си връщали тириториитеи вие не си вярвате драскате за стотинки
62
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Insider: Обикновените американци все по-малко подкрепят военната помощ за Украйна. Както показват социологическите проучвания, по-малко американци подкрепят продължаването на военната помощ на Киев и това не е основният външнополитически приоритет за гласоподавателите на САЩ. Конфликтът в Украйна е класиран на 6-то място в списъка с външнополитически приоритети сред привържениците на Демократическата партия и на 10-то място сред републиканците, според нови данни.
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В района на Запорожие руските войски атакуваха местата за концентрация на зомби нацита в Мали Щербаки, Орехово и Новоандреевка. В Днепропетровска област руските въоръжени сили удариха огневите точки на зомбитата в Марганец и Червоногригоровка, повредени са също електропроводи и газопровод. В южния участък на фронта руските войски стреляха през нощта по цели в Херсон, на мястото на попаденията избухна пожар. В сутрешните часове ВСУ атакуваха жилищни сгради в Нова Каховка.
60
4
 
3
 
! Отговори
До ssss преди 1 година
Украинците не знаели защо умират, ама ти знаеш! А дали си даваш сметка, че си просто една от многото жертви на хибридната война?
59
4
 
5
 
! Отговори
Яяя преди 1 година
До Христо - Ееее! Много рано бе..!Ми виж как напират поляци, балтийци... Появиха се сведения ,че на места по фронта от украинска страна са останали само полски наемници!
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Бахмут и околностите. Щурмоваците от Вагнер,след изпълнение на задачи в село Курдюмовка,зачистват околните райони. В предградията на Бахмут-в село Опитное-ВСУ продължават да се съпротивляват и да подсилват позициите си.На фона на падането на отбраната в югозападната част на Бахмут,нови сили включително чуждестранни наемници,се събират в града.Разположените нацита в Часов Яр заемат къщи с вода и електричество.Оръдията на ВСУ и реактивна артилерия работят по-активно от позициите си в Андреевка,
57
2
 
6
 
! Отговори
От сводката на ВСУ преди 1 година
Руската армия нанесе 3 ракетни и 16 въздушни удара, а също така извърши повече от 40 атаки от РСЗО, включително по критична инфраструктура. Заплахата от руски ракетни удари по обекти на електропреносната мрежа и критична инфраструктура в цяла Украйна остава.
56
2
 
6
 
! Отговори
От сводката на ВСУ преди 1 година
Руските войски настъпват в направленията Артьомовски, Авдеевски и Новопавловски. ВС на Руската федерация съсредоточават усилията си за достигане на административните граници на Донецка област и задържане на окупираната територия. Руската армия обстрелва ВСУ по цялата линия на фронта, осигурява инженерно оборудване на позициите в определени райони и води разузнаване от въздуха.
55
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До r3v0lv3r Седните реторични въпроси: 1. ВСУ/НАЦ БАТИТЕ са разположени на открито поле или В полето в Фортификаци изграждани 8-9 години и/или в населените места основно? 2. Логистиката на доставка на самите оръжия, Боеприпаси, други припаси, евакуация на повредени/унищожени оръжия се извършва от Влакове с електифицирани локомотиви или Влакове с дизелови локомотиви или на собствен ход 3. за да се управлява ЖП инфраструктура се нуждае основно от Електричество... - всичко опира до ЕЛЕКТРИЧЕСТВО!!
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полските медии пишат, че украинските бежанци носят ХИВ със себе си. Съобщава се, че само до края на юни са регистрирани 1056 нови случая на зараза. Европейският парламент отбелязва рязко нарастване на трафика на хора, сексуалната и трудовата експлоатация на украински бежанци. Трафикът на украински жертви вече е добре установен и престъпни мрежи действат между Украйна и страните в Европа и Централна Азия.
53
4
 
7
 
! Отговори
Ssss преди 1 година
До Анонимен-"Не мога да повярвам, че има хора които така активно поддържат руснаците". Битката е не срещу украинският народ, а срещу елита на една страна с нейните васали по света ,които паразитират върху целия останал свят използвайки хартийки и самолетоносачи.Съчувствам на украинците.Те дори не знаят защо умират и си правя изводи колко съдбата и живота на обикновенните хора зависи от качествата и най-вече морала на техните лидери.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лавров:Колективният Запад отприщи война срещу Русия, използвайки гражданите на Украйна като разходен материал. Всеки военен сблъсък с ядрени сили трябва да се избягва. Ескалацията може да стане неконтролируема. Не може да се твърди, че една малцинствена група държави ще определят хода на живота на целия свят.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водяное се намира между Авдеевка и Донецк и няма нищо общо с Андреевка.