Русия доближи Бахмут след ожесточени боеве

Установила е контрол над Андреевка
140
Русия доближи Бахмут след ожесточени боеве
Снимка: GettyImages

След ожесточени боеве в Донбас, Русия обяви днес, че войските ѝ са превзели село близо до Бахмут и са напреднали допълнително близо до Донецк, предаде ДПА.

Руските въоръжени сили са установили контрол над Андреевка, на около 9 километра южно от Бахмут, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС и БТА.

Руската армия се опитва от месеци да превземе Бахмут, който блокира пътя ѝ към Краматорск и Славянск - най-големите градове, които остават под украински контрол в Донецка област, Източна Украйна.

В района са разположени сили на проруските сепаратисти от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), наемници от частната военна компания "Вагнер" и редовни руски войски.

Руски военни блогъри обаче казват, че украинските сили все още обстрелват Андреевка.

Руската армия съобщи също за успешно настъпление срещу Водяное - едно от селата на фронтовата линия, контролирано от украинската армия. То се намира между Андреевка и Донецк.

В този район се водят боеве още от 2014 г., което означава, че позициите на двете страни в конфликта там са по-добре укрепени, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
ЩЕ ОСТАНАТ преди 1 година
НАЛИ РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА КУПУВАТ ГЕРМАНСКА ПРОДУКЦИЯ СРЕЩУ ЕВРО.
49
4
 
10
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Малко му остава на Бахмут. Щом руската армия прекъсне и последният им път за снабдяване "смелите" украинци сами ще избягат оттам. Имат вече едно наум след обсадата на Азовсталь в Мариупол.
48
2
 
11
 
! Отговори
Конник без Глава преди 1 година
До АнонименВоюваш срещу цялата Западна чума, и пропаганда, не е лесно, но се справят, а тия които ядосаха Иран ще има да си патят в Украйна
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо се изпокриха пак родните АнаЛизатори от типа на Тагаревци,Магаревци,Шаламановци.А те,завалиите,победа на Зеленски бълнуваха.Но както се казва,едно е да искаш,второ да можеш,а трето и четвърто да го направиш.Русия ще спечели тази война.Свикнете с това,евроатлантичета.Свтът вече ще е друг.
46
1
 
15
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Голяма работа,Нато ще се бие до последния украинец и после......ще текнат парички към Сащ ..
45
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на ,,първата военна сила" в Света.Превзели са една село чрез ожесточени боеве.С кого така ожесточено се бият.
44
1
 
3
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Сашо, я мви покажи "Бахмут" на картата, щото не съм наясно, че лъжеш
43
3
 
25
 
! Отговори
10 000 преди 1 година
10 000 украински войници убити за 3 седмици. Паднали за славата на Вашингтон
42
6
 
25
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Руснаците вече няколко пъти използваха селата около Арëмовск като торба за заклещване на украински сили за изтребление. Взимат ги, украинците се съсредоточават там, напускат и засипват с артилерия. Украинците имат задачи да не дават метър и седят, докато не ги изчистят, после пак повтарят. Това, че руснаците отстъпват тук таме показва, че водят умна война. Това че украинците не отстъпват, означава, че не ценят човешкия живот и водят медийна война.
41
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата мачка.Явно ударите по укранската инфраструктура дават резултат и икономиката и е парализирана.Пак не излязоха добре сметките на Запада.Да не говорим за инфлацията и какви сметки плащат европейците за да поддържат Украйна жива.
40
4
 
20
 
! Отговори
до 62 преди 1 година
Друг, слушай сега твоите НАТОВЦИ от 2014 година подготвят войната, и кладят война с Русия ! Не си мисли , че всички позиций които са заети са станали за 1 ден.. имало е премисляне обмисляне. Обвинявай братята, от ЕС и САЩ , те са виновни за всичко това. Погледни само един Лондон, Германия, Франция ! Превърнати в бунище.. бездомници спят по улицата, цари пълна анархия. Това преди 20 години го нямаше имаше го само в САЩ, но сащ искат то вада бъде и в Европа да цари хаус. Само Русия ще ни спас
39
19
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До АнонименДа, абсолютно мек подход, е да изтрелят за 9 месеца ракети, колкото американците не са изтреляли за 20 и то систематично насочено към енергийната система, като целта е да уморят предимно деца и старци от студ.
38
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Небивали успехи ... а накрая всички излязоха истина. Очевидно само ти небивал успех на майка си :)) червенопитеккк
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"То и Истанбул се е казвал Константинопол" - Ние си му вилахме Цариград, ама нали станахме политикокоректни за една нощ ...
36
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не мога да повярвам, че има хора които така активно поддържат руснаците в тази война!" - Може да подкрепям украйнците, но нещата изобщо не изглеждат добре за Украйна.
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60 - Не бъди толкова буквалист - повчето статии постоянно гворят за небивлите успейшхи на Украйна, игнорирайки факта, че на ден губат от 200 до 600 души и техбика за стотици милиони, а постиженията им досега, не са особено впечетляващи, на фона на масивната международна подкрепа и сравнително мекият подхид на Москва. И да, мек е - видя за колко време сринаха енергетиката. А мижеше да ударятни основни пътни възли навътре в страната.
34
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 57 Къде пише, че Украйна "мачка" русия??? Просто им дадоха такъв ОТПОР, за който никой никога не си е и представял!
33
2
 
1
 
! Отговори
57 преди 1 година
Иии ето го Тома Несъгласний.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Нормално е който го контролира да решава как да се казва" - Нормалноне да си го наричат, кактонискат, но не и да казват на другите, как да го наричат.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56 - Да кажешнистината, не значи, че подкрепяш едната или другата страна в конфликта. Просто ни писна, да слушаме как Украйна мачкала Русия, как били, ама ... На косъм бе, айде мялконняпън и айдее, печелят войната, а в същото време в Несебър зимата да има повече украйнци бежанци, отколкото несебърлии, докато 15% от територията на Украйна е анексирана ...