Над 500 населени места в Украйна са без ток

Най-засегнат е района на Харков
135
Над 500 населени места в Украйна са без ток
Снимка: БГНЕС

Над 500 украински населени места останаха без електричество след седмици на руски въздушни удари по електрическата мрежа, обяви служител на вътрешното министерство.

"Врагът продължава да атакува основната инфраструктура на страната. В момента 507 населени места в осем региона на нашата страна са с прекъснато електричество", каза зам-министърът на вътрешните работи Евгений Йенин пред украинската телевизия, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
„Харковският регион е най-засегнатият със 112 изолирани села“, добави Йенин. Други 90 села са откъснати в Донецка, Херсонска, Николаевска, Запорожка и Луганса области.

Повтарящите се ежедневни прекъсвания на тока оставиха милиони хора без отопление или осветление, докато външните температури паднаха под нулата по Целзий през последните дни. Тъй като се очакват по-нататъшни удари по мрежата, украинците се страхуват от тежка продължителна зима, както и от бежански поток в продължаващата вече десети месец война.

Частният украински енергиен оператор DTEK заяви в четвъртък, че почти половината от електрическата мрежа на Украйна остава повредена, откакто Русия започна да атакува украински енергийни съоръжения през октомври след поредица от унизителни военни поражения на бойното поле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радостта на Русия, да тормози един народ, хуманитарна операция...
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61....Некромана Путин вече така ще приема истински русофили за свои.Щв ги нареди в редица по един на Червения площад.И ще им нареди публично да целунат мумията на Ленин и хубаво да я оближат в знак на вярност към Вива и Новая Русия....
51
0
 
0
 
! Отговори
Финландците победиха преди 1 година
Да, финландците победиха, запазиха независимостта си и се предпазиха от асимилиране. Три последователни войни водиха срещу СССР, който ги превъзхождаше многократно във военно отношение. И сега Финландия отново спечели - войната в Украйна и послужи като страхотно удобен повод да влезе в НАТО. Загубиха само просъветскиге фински комунисти.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е защото наркомана не мълчи. Всичко е с цел . Така на тъмно и студено самите хохли ще го разкарат
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59....Войната не свършва с няколко бомбандирани електроцентрали.Напротив.Тогава започва.Но зависи кой воюва.Ако са нашите кръчмарски герои да.Но това са украинци.Свикнали са на суров живот.А и зад тях стои Европа и САЩ.Путин сега го осъзна .Но късно
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен 50, ако Русия воюваше като САЩ, войната отдавна вече щеше да е свършила. САЩ си взеха добра поука от Виетнам. Доказват го двете специални военни операции в Ирак и операцията в Югославия. В Югославия не беше бомбардирана нито една електроцентрала и нито една язовирна стена. Пострадаха далекопроводи и мостове, но жизненоважната структура на Югославия остана.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се бият с украинската армия, а се бият с бабушките за по лесно! Не се научиха, че да бият по граждански цели няма голям ефект за изхода на кавгата , който е само един! ПАБЕДА УКРАИНЕ! ( Между другото бабушка гощава вкусна супичка с много вкусни отровни гъби! Никой ни сай върнал да са уплачи! )
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е било у нас когато Руската войска удря България през 1878 г и после казва на тоа Геноцид (освобождение) и тая Децинформация в учебниците по История
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48.....Да бе....Какво са 100 хиляди ватенки загинали за Путин и олигарсите му.Важното рускини да има след войната свободни .Щото не знам дали знаеш Но имаше един 200 хиляден град на времето в Русия само от жени работнички.Ивановск мисля беше.То нищо не се е променило като манталитет от царска Русия на сам .
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен 37, а за разширяването на НАТО с Финландия и Швеция какво ще кажеш? Русия има ли интерес от това? А сега какво ще прави Русия, ще нападне Швеция и Финландия? Ще воюва на два фронта? Ами тя Русия и на един фронт се издъни.
43
0
 
0
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
Ако Русия воюваше в Украйна както САЩ, досега Киев отдавна да е сравнен със земята. Руската армия се стреми (доколкото е възможно) да пази мирното население. Изгорената земя е тактика на американската армия. За сравнение: Ракка в Сирия 2018. В края на август 2018, ООН излезе с изявление, критикуващо коалицията на САЩ. Хуманитарна мисия на ООН, заяви, че е шокирана степента на разрушение, което надминава всичко, което сме виждали досега.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44....Те Западняците отдавна са по умни от тебе.Не се безпокой за тях.Живеят от десетки години по добре.Хранят се по добре.Запкатите им са по високи.Ти му мисли.Недей се кахъря за Запада....хахаха.Приготвяй багажа за Северна Корея.Имаш подсигурена работа в каналите и строежите за новите им ракетни установки.Търсят работници и съмишленици.Сма си вземи и някой луканка .И ракийка.
41
0
 
0
 
! Отговори
Финландците загубиха преди 1 година
До Анонимен 46: Какъв пък урок са преподали финландците? Подписали са мирен договор с който загубиха Карелия. И от Киев ще (си) преподадат подобен урок. Всичко с времето си.
40
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Джуджи толкова се е наакал, че не му остава друго освен да тормози цивилните. То се видя, че на бойното поле прехвалената руска армия е тотален въздух под налягане! Толкова е смешно джуджето, че се чудя как го търпят още неговите?!? :-)
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пич 24. Пич, защо пропусна финландците? И те бяха, "приятелски" народ до финската война. А после предадоха страхотен урок на руснаците, при това без да се страхуват нито от спиране на ток, нито от зима, нито от фронтово равновесно противопоставяне.
38
0
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До ХОРА!: "Ако трябва ние българите....". Тебе пък кой те е упълномощил да говориш от името на всички българи? Остави това на бат'ти Бойко. На него това му идва отвътре. А и е с пожарникарско образование все пак.
37
0
 
0
 
! Отговори
Да оцеляват преди 1 година
До Гиб Мелсън: Нека горят дърва украинците и да оцеляват. Промишлеността им обаче на дърва няма да изкара зимата. Ще трябва да им внасят много повече отколкото досега. Хак им е на западняците. Да дават докато поумнеят (или докато електоратът им си трае).
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сакън , русофилите в България ще подскачат.Не е възможно.Путин обяви парад на победата....Обаче има нещо гнили около цялата история.Уж , русофилите четат само Путиновите новини.А тук е сякаш сборище на русофилски форум.Гневят се , сякаш техен вестник пише за пораженията.Уж не вярват на ,,Натовски ".новини.А само такива четат и коментират.Абе коментирайте си ,,победите " във вашите вестници бре.Кво ви засяга какво пишат у нас...Или ви засяга.Кога това у нас , стана у вас ...
35
1
 
0
 
! Отговори
ХОРА! преди 1 година
Хора, разберете - студ, глад, мрак и жажда, болести, смъртност - за нас не са толкова страшни и убийствени, колкото дружба с Путин и Русия. Ако трябва ние българите предпочитаме още 10 зими да студуваме и да гладуваме, но няма да бъдем роби на Путин. Трябва да направим всичко възможно да помагнем на Украйна с оръжие с пари, бежанци, каквото и да ни струва това.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2011 година Барак Обама обяви, че дните на Асад в Сирия са преброени.