Над 500 населени места в Украйна са без ток

Най-засегнат е района на Харков
135
Над 500 населени места в Украйна са без ток
Снимка: БГНЕС

Над 500 украински населени места останаха без електричество след седмици на руски въздушни удари по електрическата мрежа, обяви служител на вътрешното министерство.

"Врагът продължава да атакува основната инфраструктура на страната. В момента 507 населени места в осем региона на нашата страна са с прекъснато електричество", каза зам-министърът на вътрешните работи Евгений Йенин пред украинската телевизия, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
„Харковският регион е най-засегнатият със 112 изолирани села“, добави Йенин. Други 90 села са откъснати в Донецка, Херсонска, Николаевска, Запорожка и Луганса области.

Повтарящите се ежедневни прекъсвания на тока оставиха милиони хора без отопление или осветление, докато външните температури паднаха под нулата по Целзий през последните дни. Тъй като се очакват по-нататъшни удари по мрежата, украинците се страхуват от тежка продължителна зима, както и от бежански поток в продължаващата вече десети месец война.

Частният украински енергиен оператор DTEK заяви в четвъртък, че почти половината от електрическата мрежа на Украйна остава повредена, откакто Русия започна да атакува украински енергийни съоръжения през октомври след поредица от унизителни военни поражения на бойното поле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре без ток, но и без руснаци, отколкото с ток, но и с руснаци!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано им уврат тиквите, нонадали.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газ по украинските фашисти ,които че духат супата )
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Членството на Украйна в НАТО застрашава националната сигурност на Русия и е против интересите на Русия. Целият свят видя какво ще се случи с всеки, когато някой тръгне срещу интересите на Русия.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще осигури мир в Украйна при условията на Русия.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 23 ноември във Върховната Рада партията "Европейска солидарност" внесе законопроект за забрана на православната църква.
27
0
 
1
 
! Отговори
Боли ме yя преди 1 година
Ами мога да им пожелая само Мери кристмъс и хепи Ню иър.
26
1
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Украинците действат бързо. Вече са направили държавен сайт drovaE , където всеки украинец може да си поръча, плати и получи до 15 кубика дърва. Няма ток, но имат гори и действат бързо и яко. Пускат и видеа обучителни за украинците как да се приготвят за студената зима. Напишете на ютюба Зима 2022. Як приготуватись Там на украински точно и подробно как можеш да спестиш и последната молекула енергия.
25
0
 
1
 
! Отговори
в България преди 1 година
са повече, когато снегът ни изненада.
24
0
 
1
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 година
Когато Тръмп спечели президентските избори в САЩ. Той е прагматик и ще нареди на Зеленски да преговаря за мир (иначе ще му спре доларите). Тогава войната ще свърши.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас ....
22
1
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
За 80 години светът видя големите топки на Хитлер и голия *** на Путин.
21
1
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
В Украйна има 35 хил. населени места.
20
0
 
1
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Така е. Човек помъдрява като изкара една руска зима. Първо така са помъдрели французите, после немците. Сега и укрите ще помъдреят. Току виж на пролет разбрали колко са глупави и прости, та да се избиват със собствените си събратя за кефа на Западналия Запад.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Гиб Мелсън, момчето получава евраци за работата в руска тролферма. Не го мисли него.
18
0
 
1
 
! Отговори
Ген. Макрегър каза: преди 1 година
Украйна сега е военна зона, подложена на същото отношение, което военните сили на Съединените щати приложиха на Япония и Германия по време на Втората световна война, във Виетнам през 60-те години и в Ирак в продължение на десетилетия. .......................... И още: В това време администрацията на Байдън многократно извършва непростим за демократичното общество грях, отказвайки да каже на американския народ истината, че Украйна не печели и няма да спечели тази война.
17
0
 
1
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 1 година
Как тази медия публикува такива фалшиви новини срещу демократичните ценности. Хората се топлят, готвят и къпят с демокрация. Нямат ток защото е руска тоталитарна екстра и се борят с руснаците.
16
0
 
1
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Нямали ток по време на война. Горките. Живи да ги ожалиш. Война а пък нямат ток. Ама пък са живи и никой не стреля по тях. Ако искаше да ги избие кремълския джудист щеше да го направи още февруари. Целта на прекъсването на тока е украинците да минат на дърва, да си изсекат горите и така да няма къде да крият американските Химарси и другата военна техника. Като изсекат горите и войната свършва. Малко бавничко ще стане, но руснаците не бързат, за две три зими и украинците ще се оголят без гори.
15
0
 
1
 
! Отговори
Това е Фейк преди 1 година
НЕ е възможно! В същия ден на бомбардировките вечерта обявиха че всичко е възстановено. Явно после вече, без причина или просто от застудяването, нещо зациклят с тока. ** Чудно е всичко това,тъй като укрите по принцип се възстановяват още преди да са ги бомбили....хаххахаха. ..
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези дали не направиха войната,за да ограничат потреблението на газ и петрол заради измисленото им глобално затопляне?И тамън да затрият колкото се може повече хора...Май така стана.Всичко е постановка за преминаване към зелена енергия,даже името на Зеления е подходящо избрано за ролята.Трябвало е да ни бъде новия световен лидер,а се оказа наркоман...Попрекалили са с наркотиците и те като него май.Нека невинните жертви им тежат на съвестта.