Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети

Зеленски: Енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването
Обновена: 6 дек 2022 09:54 | 6 дек 2022 07:00, Елка Василева
346
Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски похвали успехите на украинската противовъздушна отбрана в отразяването на поредната вълна масирани руски ракетни атаки, предаде Ройтерс.

Още по темата
"ПВО е свалила повечето ракети, а енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването", каза украинският президент в ежедневното си видеообръщение и благодари на силите на ПВО, енергетиците и народа на Украйна.

"Всяка свалена руска ракета е категорично доказателство, че терорът може да бъде победен", каза Зеленски. Украинската ПВО съобщи по-рано, че е успяла да свали 60 от общо над 70-те крилати ракети, изстреляни срещу Украйна от Русия. Въпреки това няколко ракети са поразили целите си.

"За съжаление има жертви", каза Зеленски и добави, че са били убити четирима души.

Украинският президент каза още, че Русия е отбелязала с новите си масирани ракетни удари годишнината от подписването на Будапещенския меморандум за уреждане на предаването на Москва на останалите на територията на бившите съветски републики ядрени оръжия.
Документът, подписан на 5 декември 1994 г. съвместно от Русия, Великобритания и САЩ дава гаранции от страна на трите държави на Украйна, Беларус и Казахстан в замяна на предаването на Москва на останалите на тяхна територия ядрени оръжия, отбелязва ДПА.

Наред с всичко друго, подписалите Будапещенския меморандум държави се задължават да зачитат суверенитета и съществуващите граници на трите бивши съветски републики.

Съдбата на този документ дава отговори на много от днешните въпроси за Русия, каза Зеленски. "Само подпишете нещо с тези терористи, и няма да има мир. Само се споразумейте с тях, и те със сигурност ще нарушат всичко", каза той.

Единствено поради тази причина е необходимо последователно следване на досегашната политика от "съвестните страни", каза Зеленски, имайки предвид всички международни партньори и поддръжници на Украйна.

"Само чрез унищожаване на терористичните способности на Русия, освобождение на цялата ни страна и осъждане на убийците, може да се постигне мир", обобщи украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
17
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
От комюнитето на УНИАН - "От изстреляни 70 руски ракети са свалени 60. Поразени са 27 енергийни обекти в Лвовска, Киевска и Днипро области".Такааа... значи 10 руски ракети са поразили 27 цели???????Някой пак се опитва да ни качи на джанката май?
228
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре защо Украйна обстрелва химзавода в Горловка. Какво очаква обич и любов ли. Хората си вадят хляба. Не стига че не им изплаща пенсии...
227
4
 
11
 
! Отговори
Моряка преди 1 година
Марионетката лъже както всеки ден.
226
18
 
5
 
! Отговори
Украйна: преди 1 година
А в паРаша днес пак взрив на авиобаза, след вчерашните атаки с укр дронове по Енгелс в Саратов и база в Казан. 4 руски стратегически бомбардировача на скраб. Боевете за Бахмут продължават 5 месец. През това време спринтьорите на Вова избягаха от Харковщина, Лиман, Херсон а ВСУ са пред Кременной, след като преди седмица взеха под контрол важния път Сватово-Кременной!АналоГовнетная империя, опят обосралось!
225
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински формирования на свой ред обстрелваха Енергодар и промишлената зона на Запорожката атомна електроцентрала. В Днепропетровска област ВС на РФ отработиха позициите на ВСУ в Никопол,Красногригоровка,Марганец,Илинка и Добра Надежда.Продължават артилерийските двубои в южния участък на фронта,като руските сили поразяват цели в Херсон,Золотой Балка и Новоселка.ВСУ обстрелваха Гола Пристан и Каховския район на Херсонска област.
224
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Артилеристи удариха позиции на ВСУ в Авдеевка,Первомайски,Красногоровка и Невелски.ВСУ отново обстрелва химическия завод "Стирол" в Горловка,Донецк и Еленовка също бяха атакувани.В южнодонецкото направление ВС на РФ отработиха цели в Угледар, Богоявленка, Пречистевка, Времеевка и Новомихайловка.В района на Запорожие руските сили атакуваха през нощта база на ВСУ в Степное в покрайнините на Запорожие.Поразени са и цели в Олговски, Зализничный и Плавни.
223
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Старобелско направление руските ракетни войски и артилерия атакуваха вражески позиции в Двуречная,Табаевка,Песчаное,Стелмаховка, Макеевка,Невски и околностите на Новоселовски.На Бахмутско(Артемовско)направление руските ВКС нанесоха въздушен удар в района на Спорни.Освен това са поразени цели в Бахмут,Бахмутски,Клещеевка и село Дружба.В донецкото направление руската авиация отработи струпване на зомби нацита в района на Маринка и Каменка.
222
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През нощта украински БПЛА камикадзе удари летище в района на Курск, резервоар за съхранение на петрол се запали,жертви нямаше.Руските войски поразиха цели в Сенковка и Сосновка в Черниговска област, както и Славгород, Мануховка и Александровка в Сумска област.В Харковска област ВС на РФ отработиха струпвания на зомби нацита и техника във Волоховка, Олховатка, Красное, Огурцово, Старица и Стрелечя.
221
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази нощ в Запорожие гърмяха експлозии, а в частта на Запорожка област, контролирана от Киев, се разнесе въздушна тревога. Най-вероятно това са били редовни нощни удари срещу струпвания на зомби нацита и военна техника, както и удари срещу критична инфраструктура в района на фронтовата линия.
220
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското външно министерство: Не може да става и дума за изтегляне от Запорожката АЕЦ на Русия или предаване на контрола на някаква трета страна. През последните седмици имаше твърде много слухове за предаването на Запорожката атомна електроцентрала като част от началото на мирните преговори.Сега става ясно, че АЕЦ няма да бъде предадена на Украйна или МААЕ и няма да има преговори.
219
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Топчето пукна Европа гръмна. Пустите укри станали западняци...
218
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Известният украински клоун Михаил Подоляк, който е и съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, заяви: Украйна е готова да гарантира сигурността на Руската федерация в замяна на пълния отказ на Москва от ядрено оръжие. Дайте вече на този клоун изкуствени устенца!
217
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Артьомовска месомелачка". В първите дни на декември украинските въоръжени сили имаха стотици убити и ранени тук всеки ден. Според западни оценки (500-800 200 и 300 на ден). Повече от 85% от загиналите и ранените са жертви на прецизният руски артилерийски огън.
216
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Atlantic Council, работещ в НАТО: Западните страни не могат да се съобразят със собствените си санкции и да блокират две трети от резервите на РЦБ.Защото никой не знае къде са. Беше възможно да се замразят около 100 от 300 млрд.дол.,а останалите пари просто не бяха намерени.Освен това се оказа, че държавите,които налагат санкции, не винаги знаят точно какви активи се опитват да блокират.Вярно или не-неизвестно.Но ако е така, тогава ситуацията е доста комична.
215
1
 
9
 
! Отговори
До СКОРО преди 1 година
Скоро и 500% от руските ракети ще своря и ще поразява цели във Варшава! Ха па ха!
214
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ също така изпитва сериозни проблеми край Соледар.Там руските войски провеждат щурмови действия в района на Яковлевка и Донецк Белогоровка, за да поемат пълен контрол над участъка от пътя. На луганското направление продължават настъпващите боеве при Житловка и Краснопоповка. Това е на север от Кременная. Вярно, интензивността им малко намаля. В тази посока също има борба за участък от пътя. В този случай магистрали Р-66.
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Донецкия фронт украинската армия отново нанесе масиран удар по областния център.Удари предимно с ракетна артилерия жилищни сгради.Ожесточените наземни битки за Бахмут продължават.Югоизточно от града ЧВК "Вагнер" се опитва да пробие отбраната на ВСУ близо до село Опитное.Те атакуват и източните покрайнини на Бахмут.
212
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ама ПВО то е на САЩ. С чужда пита помен прай .
211
0
 
13
 
! Отговори
Какви ракети? преди 1 година
Те нали свършиха през пролетта или Зеленски иска да каже, че Британското разузнаване всеки ден от 9 месеца лъже??
210
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако 10 руски ракети са успяли да изкарат от строя 40% от електромрежата, те треебва да са не просто ефективни а магически направо!!