Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети

Зеленски: Енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването
Обновена: 6 дек 2022 09:54 | 6 дек 2022 07:00, Елка Василева
346
Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски похвали успехите на украинската противовъздушна отбрана в отразяването на поредната вълна масирани руски ракетни атаки, предаде Ройтерс.

Още по темата
"ПВО е свалила повечето ракети, а енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването", каза украинският президент в ежедневното си видеообръщение и благодари на силите на ПВО, енергетиците и народа на Украйна.

"Всяка свалена руска ракета е категорично доказателство, че терорът може да бъде победен", каза Зеленски. Украинската ПВО съобщи по-рано, че е успяла да свали 60 от общо над 70-те крилати ракети, изстреляни срещу Украйна от Русия. Въпреки това няколко ракети са поразили целите си.

"За съжаление има жертви", каза Зеленски и добави, че са били убити четирима души.

Украинският президент каза още, че Русия е отбелязала с новите си масирани ракетни удари годишнината от подписването на Будапещенския меморандум за уреждане на предаването на Москва на останалите на територията на бившите съветски републики ядрени оръжия.
Документът, подписан на 5 декември 1994 г. съвместно от Русия, Великобритания и САЩ дава гаранции от страна на трите държави на Украйна, Беларус и Казахстан в замяна на предаването на Москва на останалите на тяхна територия ядрени оръжия, отбелязва ДПА.

Наред с всичко друго, подписалите Будапещенския меморандум държави се задължават да зачитат суверенитета и съществуващите граници на трите бивши съветски републики.

Съдбата на този документ дава отговори на много от днешните въпроси за Русия, каза Зеленски. "Само подпишете нещо с тези терористи, и няма да има мир. Само се споразумейте с тях, и те със сигурност ще нарушат всичко", каза той.

Единствено поради тази причина е необходимо последователно следване на досегашната политика от "съвестните страни", каза Зеленски, имайки предвид всички международни партньори и поддръжници на Украйна.

"Само чрез унищожаване на терористичните способности на Русия, освобождение на цялата ни страна и осъждане на убийците, може да се постигне мир", обобщи украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
3
 
16
 
! Отговори
009 преди 1 година
Свалила, на баба си гащите.
188
3
 
11
 
! Отговори
дедо преди 1 година
...50,от над 70 ракети свалени...хахахВчера укрите официално казаха че около 100 ракети за изстреляни.Ми те и 200 са над 70, Хихихи Само че не енергетиците трябва да работят по възстановяването на енергоснабдяването, а най -вече СТРОИТЕЛИТЕ! Просто сданията леко липсват...
187
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро очаквам да свали 100 от 50 изтреляни, Така или иначе руската и украинската математика действат по други правила и закони
186
2
 
11
 
! Отговори
Ако Украйна имаше преди 1 година
Ядрено оръжие! Не ми се мисли!СЕГА Зеленски щеше да се ръкува със Син Дзинпин в Сибир !!!
185
2
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Иранските шахиди............ Хахахааа, ами те бензиновите косачки зимата не палят лесно :))))))))))))))))))))))) В пустинята е друго :)))))) Търкалям се от смях тука....
184
7
 
7
 
! Отговори
Иранските шахиди... преди 1 година
Не могат да летят! Замръзнали!Смех, смех направо си умрех!Втората най смешна армия в света!
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжци..
182
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До съдия дред "След като не са спазили договора, руснаците следва да върнат ядрените ракети на Украйна." КОЙ ДОГОВОР? "съдия" ти правиш ли разлика между Международен Договор и МЕМУРАНДУМ?
181
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адрените оръжия ги върна тогава и Беларус и Казахстан. Ти бяха на СССР а не на Украйна бе! Ако утре Нато се разпадне, Гирмания ще трябва да върне ядреното оръжие на САЩ защото не е нейно!!
180
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"След като не са спазили договора,"------------ А как точно Украинците са спазили договора да са неутрални? Или типично по западно-демократичните ценности, за тях не се отнася?
179
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Подоляк каза и че загиналите украински войници са 10 000 -13 000..
178
8
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До КОНТРАОФАНЗИВАТА Нефтени резервоари вероятно празни на летище затворено от началото на Конфликта от съображения за сигурност. Не сте унищожили а повредили един съсем леко и един нуждаещ се от заводски ремонт. И дори това не са стратегически бомбери а далечни такива Ту-22М3.
177
11
 
5
 
! Отговори
съдия дред преди 1 година
След като не са спазили договора, руснаците следва да върнат ядрените ракети на Украйна.
176
6
 
16
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Престанете с глупостите на подоляк и зеленски те свалят всички ракети а винаги има поне 20 поразени обекта.Доказателство е че самите те признават че 60/70% от преносната им система е унищожена 3 ядрени централи са спрели работа.Цяла Укра в тъмнина студ и без газ.
175
3
 
9
 
! Отговори
Свалихме почти преди 1 година
Всички ракетки на ушанките !Една падна в тоалетната на гарата и две наулични лампи ! Но крушките бяха изгорели !Му ха, ха, ха, ха !
174
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракети на украинската ПВО този път паднали в Молдова! Жертви няма..този път!
173
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ке опъне още хиляда палатки имим предвид центрове за несъкрушимост!
172
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свалила тя, дръжки! Що непокажат кадри как ги сваля? Щото вече показаха кадри как ракетите им се самоунищожават в небето, тъй като са "изтървали" целта. Изумен съм от хаоса в пропагандата им, защото именно украинците показаха как тия ракети се самоунищожават в небето. Не са се доразбрали какво да лъжат.
171
7
 
6
 
! Отговори
КОНТРАОФАНЗИВАТА преди 1 година
Продължава с пълна сила !Могилизирахме над 1200 *** !Също така на територията на Русияунищожихме няколко стратегическибомбардировачи и нефтени резервоари ! ВСУ.
170
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трафопостовете са ги свалили ракетите май..