САЩ не насърчават Украйна за удари на територията на Русия

Вашингтон иска Киев да има необходимото оборудване за защита
Обновена: 7 дек 2022 08:52 | 7 дек 2022 08:44, Елка Василева
47
САЩ не насърчават Украйна за удари на територията на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ нито са насърчавали, нито са оказвали помощ на украинците за нанасяне на удари на територията на Русия, заяви снощи държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън. Той обаче отново затвърди решимостта на Вашингтон да се увери, че Киев разполага с необходимото оборудване, за да се защитава, предаде Ройтерс.

Още по темата
Трето руско летище беше подпалено вчера от удар на дрон, ден след като Украйна демонстрира очевидно нова способност да прониква на стотици километри навътре в руското въздушно пространство с нападения срещу две руски военновъздушни бази. Киев не пое пряка отговорност за ударите, но въпреки това ги приветства.

САЩ не спират Украйна да развива собствен потенциал за нанасяне на удари на далечни разстояния, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин.

"Ние не работим, за да попречим на Украйна да развие собствени (способности)", заяви Остин пред репортери.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
А не бе! Вие сте светена вода ненапита! Все едно , че някой ви вярва?
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големите колонизатори и крадци говорят за демокрация.
36
9
 
5
 
! Отговори
??? преди 1 година
Каквото посееш.... И каквото повикало....
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..включваш радара на руското ПВО-- и ВСУ веднага ти пускат ракета за оня свят....ТЕ ТОВА Е "НОВОТО ОРЪЖИЕ" ОТ САЩ!
34
7
 
5
 
! Отговори
Уауууууу.... преди 1 година
Щом за летищата около Москва става опасно от украинските дронове носещи по 180кг боен товар и летящи на 1000км. , кво остава за Крим и Новорусийск...?!!!!!
33
8
 
6
 
! Отговори
Striker преди 1 година
А би следвало да им помагат! Няма как, щом ти стрелят по деца и градове, тогава неутрализираш мястото от където го правят, ако ще да е на 1000км от границата ти!
32
5
 
8
 
! Отговори
горкия! преди 1 година
До НОВОТО ОРЪЖИЕ: - явно си поразен от новото оръжие на американците : нарича се оглупяване, няма лечение....
31
4
 
18
 
! Отговори
Виктория Нуланд : преди 1 година
"САЩ във Украйна има биолаборатории, работим да не отидат в ръцете на руснаците" - това нали го помните?
30
5
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Еаси майката, сега руснаците взеха да си бомбардират сами стратегическата авиация, както АЕЦ Запорожие. Друго, освен да раздразнят заспалата мечка, няма да направят украинците. Явно целта е да я раздразнят и подозирам, че Зелю е научил от медиите за атаките и както с полските трактористи, хвана вълната.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон му каза да слуша и да не ходи да играе хокей два дена преди нападението над Украйна. Украйна не е в НАТО и ЕС и не можем да ги спрем да нападат Украйна. Трябва да ги приемем в НАТО, за да имаме власт над тях и да ги спрем да унищожат Русия. Путин да се помоли за влизане на Украйна в НАТО. Ще им издърпаме ушите, ще вкараме войски миротворчески чак до Крим и Донбас, за да пазят Русия от Украйна. Ще изгоним всички нацисти, които Путин не успя да изгони.
28
6
 
9
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Блинкън, ходи се пошибай у некой бар. Да ти го сложат, ама они черните, надарените, па после да ти се празнят у не знаещата какво говори уста
27
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще пазим Русия от Украйна. Путин трябва да се помоли за мир на Макрон и да се прибере у тях. Даваме пълни гаранции Франции на Путин, че Украйна няма да го преследва в Сибир.
26
6
 
11
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
Кой ти каза колко руснаци са избягали, бе? Напротив, дори такива които от 30 години са по западна Европа и Америка се завръщат в родината си, защото не им се стои на студено и тъмнои не им се плащат непосилни данъци. Пълно е с видеа на тема "Връщаме се в Русия, Тук става невъзможно за живеене"
25
9
 
13
 
! Отговори
dr. Haus преди 1 година
Украинците удрят дъното и продължават да копаят! Вместо да търсят мир предизвикват още по-голяма ескалация като дори опират до терористични тактики, а пък Зеленски никого не заблуждава с това облекло на пехотинец. Само после да не се оплакват от последствията!
24
2
 
21
 
! Отговори
НАТО vs Русия преди 1 година
Оборудването -натовско, комуникациите -натовски, мунициите - натовски, ПВОто -натовско, инструкторите -натовски, командването -натовско, милярдите долари -натовски, само смъртниците украински!
23
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтаете да унищожите православна Русия. Затова и беше вчерашната позорна акция пред Руската църква. Щедри сте да плащате на готови да се продадат за жълти центове уж протестиращи. Можехте поне празника да не оцапате. Но като е тръгнало в Украйна с преследване и унищоване на православието, защо не и у нас.
22
2
 
7
 
! Отговори
Всяко зло за добро преди 1 година
Следващите 30 години НАТО ще му е голям зор да нанася удари в дълбочина на Русия. Този стрес-тест с минимални щети ще покаже какво трябва да оправят.(А представяте ли си пълно мащабна атака с много безпилотници колко по-трудно е за отбиване?)
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подпалено е много силно казано.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tези ги разправяй на баба Гица.
19
16
 
8
 
! Отговори
УЖАСт преди 1 година
Няма вече сигурни летища около Москва от украинските дронове!ПВО на Русия е в колапс поради удари по техните радари с ракети !