За бившия главен секретар на НАТО краят на войната в Украйна не се вижда

Андерс Фог призова за повече и по-тежки оръжия за Киев
Обновена: 31 яну 2023 18:30 | 31 яну 2023 18:12, Нели Христова
110
За бившия главен секретар на НАТО краят на войната в Украйна не се вижда
Снимка: БГНЕС

Краят на войната в Украйна е далеч, прогнозира днес бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който говори пред комисиите на Европейския парламент по външни работи и по отбрана. Расмусен призова за предоставяне на повече и по-тежки оръжия за украинските войски.

Вместо да очакваме настъпление през пролетта, по-добре да бъдем готови за непосредствено предстоящи масирани удари, настоя Расмусен. Най-добрият начин войната да приключи бързо е съюзниците на Украйна да се подготвят за дълъг конфликт. Това е най-добрият път за постигането на мир. Ако (руският президент Владимир) Путин успее в Украйна, ще продължи напред, посочи той.

Подходът ни досега бе прекалено постепенен, така сме винаги с крачка след Путин. Война не се печели с постепенни стъпки. Необходима е изненада за врага, трябва дългосрочна стратегия. Необходимо е след войната Русия повече да не бъде в състояние за подобни действия, а Украйна да може да се възстанови и да влезе в ЕС. Подкрепям искането на украинците да се присъединят към НАТО, но това ще отнеме време, добави Расмусен, цитиран от БТА.

Той определи като исторически решенията за предоставяне на западни танкове на Украйна. Путин вярваше, че ще разедини Европа и това ще ограничи подкрепата за Украйна; надяваше се, че заплахата за употреба на ядрено оръжие ще ограничи помощта за Киев, допълни Расмусен.

Времето не е на наша страна, заяви пред евродепутатите Андрий Ермак, началник на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски. Грешка е да се чака, необходимо е задълбочаване на натиска със санкциите срещу Русия, въведените досега мерки не са достатъчни, посочи той. Ермак призова за разширяване на европейските санкции срещу гласовете на руската пропаганда. Грешат онези, които мислят, че неутралитетът ще реши техни национални въпроси. Русия не изпитва благодарност, добави той.

Според него руската страна търси победа на всяка цена и е готова на война на изтощение. По неговите думи в Русия започва нова вълна на мобилизация и трябва да се има предвид, че в тази страна животът никога не е бил ценност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
4444 преди 1 година
М ДА НАТО, т.е. САЩ и тъп_поъгълните европейци ще изпращат оръжие както казаха до последния украинец. После ще делбата територията. Тва е дами и господа.
84
0
 
6
 
! Отговори
До 89 преди 1 година
Нашата Европа няма да бъде унищожена нито от Русия, нито от Индия или Китай, та сама се унищожава много добре и много бързо! Но така и като Европа стана изтривалка на САЩ!
83
4
 
3
 
! Отговори
до 88 преди 1 година
И днес Германия е наш съсед, но преди години цял свят воюваше с нея...и то на два пъти -Първата и Втората световна. Така, че прав е Расмусен. Агресорът винаги трябва да бъде изтикан на собствена територия и там да бъде победен. Това разбира се няма да се случи. ЕС и Нато са страхливи. Предвиждам и предсказвам унищожение на нашата Евпопа от раша инддия китай най-късно до 2025-2029 година. Радвайте се на живота до токава. След това ще лъскаме папуците на индийци и афганистанци за една *** леб
82
6
 
5
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Не и част от Европа! Както и да я колонизират, един ден Нато и САЩ ще си тръгнат от Европа, но Русия винаги ще остане част от Европа и наш съсед, както е било 1000 години, още от времената когато САЩ не са съществували! Така, че вместо да се намесваме и вояваме срещу нея, по добре да се уважаваме и да си научим да живеем в мир като съседи, не врагове!
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В една война нама победители! Влезеш ли във война, вече си загубил! А нашите европейски лидери марионетки накараха Европа да обяви война на Русия!
80
2
 
5
 
! Отговори
СС, преди 1 година
САЩ,. РУСИЯ. Ви. Чака Леопардите. Със. Сигурност. Повече. Няма. Даги. Видите. Милярди. Долари. Загуби. Като. Слушате. Акъла. На. Един. Наркоман
79
5
 
4
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
На всеки е ясно след обявяването на втория етап от операцията, ..Русия се връща с най голямата територия, най големиите ресурси и най големия ядрен арсенал, СССР2 се връща също, подкрепен от 80% от населението на Земята,...кравария ***!!!
78
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думата Украйна всъщност съществува много преди Руската империя :) Чети книги момче
77
8
 
4
 
! Отговори
Дедовия преди 1 година
Вашият окаян живот не ме интересува. Аз не живея в България, нито ми е българско ип то. Нито са ми високи данъците в Австрия. Нито карам Лада. На запад няма криза пичове. Кризата е само в интернет и във фалшивите новини. Хората си карат коли по 100 бона, почиват на Тенерифе. Вие ми говорете за криза.
76
5
 
4
 
! Отговори
Сссz преди 1 година
Няма УКРАИНА. Има. Руска. Федерация. Територия. С. Руско. Говорещо. Население,
75
3
 
6
 
! Отговори
До 83 преди 1 година
Във връзка с еволюцията-Русия съществува като държава 1000 години..Украйна само 30 години! Незнам кой ще изчезне ;)
74
0
 
7
 
! Отговори
До дедовия преди 1 година
Никой, ама никой българин, който живее на Запад не възхвалява така Запада като българин, който не е живял извън България..пич! Ние знаем проблемите и кризите на Запада от първо лице!
73
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В КРАЙНА СМЕТКА - КОЙТО НЕ СТАВА, ИЗЧЕЗВА. ЕВОЛЮЦИЯ ПИЧОВЕ. НЯМА СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ЕДИН ДЕН РУСИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дедовия.Що не гледаш себе си,а си тръгнал да правиш на другите сметка.Кво щял да яде руснака,е и камъни да яде теб, какво те бърка.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам какви слехове се носят в Русия, но с очите си видях как военни насила отвлекоха украинец за фронта-в линейка! Пред ревящото му, него пускащо малко дете :((
70
3
 
2
 
! Отговори
Дедовия преди 1 година
Аз не пиша от Бг пич. Тъй че ти си трай.
69
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия набират нови 200к трупа. Айде русофили, записвате се. Няма да ни липсвате.
68
7
 
3
 
! Отговори
Дедовия преди 1 година
Европа е далеч от банкрута пич. Средната заплата в ЕС е 40 хиляди еврака. Ама Ручките наистина ги знам какво ше ядат (ника ми).
67
5
 
4
 
! Отговори
Аре сектир бе преди 1 година
НА РУСНАЦИТЕ МНОГО ИМ СТАНА. ЧЕЧНЯ, СИРИЯ, АФРИКА, КРИМ, КАЛИНИНГРАД, ГРУЗИЯ, БЕЛАРУС. НЕ МАЛКО МИЗЕРИИ СЪТВОРИХА 45Г В БЪЛГАРИЯ. ВРЕМЕ Е ДА ГРИЗНАТ ДЪРВОТО.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече няма значение кой ще победи. И в двата случая България е банкрут.