Урсула фон дер Лайен е на поредно посещение в Киев

С нея са още 14 европейски комисари
2 фев 2023 10:51, Нели Христова
106
Урсула фон дер Лайен е на поредно посещение в Киев
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че е пристигнала в Киев с екип от комисари в четвъртък - ден преди срещата на върха Украйна-Европейски съюз в разкъсваната от война страна.

"Радвам се, че се връщам в Киев, за четвърти път след нахлуването на Русия. Заедно сме тук, за да покажем, че ЕС стои на страната на Украйна толкова твърдо, колкото никога досега. И за да задълбочим още повече нашата подкрепа и сътрудничество", написа тя в Туитър.

"Пристигнах в Киев, за да изпратя най-силния сигнал за подкрепата на ЕС към всички украинци", написа в Туитър и върховният комисар по външна политика Жозеп Борел, като уточни, че помощта на ЕС за Киев от началото на конфликта възлиза на 50 млрд. евро.

Пресслужбата на Европейската комисия съобщи, че в Киев е пристигнала делегация на Европейската комисия, съставена от Урсула фон дер Лайен, Борел и 14 ключови европейски комисари, включително заместник-председателя на ЕК Валдис Домбровскис и европейския комисар по правосъдието Дидие Рейндерс, Илва Йохансон, комисар по вътрешните работи, Януш Войчеховски, комисар по управлението на кризи, Оливер Вархеи, комисар по разширяването, Вера Йоурова, заместник-председател на Европейската комисия по въпросите на свободата и ценностите, и Маргаритис Схинас, комисар по въпросите на европейския начин на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е едно от най мразените същества в историята на света за всички времена до сега.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя не е на поредно а на последно посещение в Киев. Помнете ми думата.
83
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Е трябва да провери как върви контранастъплението към Москва.Все пак това струва на данъкоплатците 50млрд.Все ми е на акъла,че инвестицията има някаква възвращаемост.При първата пиратка в някоя Европейска столица ще е изядена с парцалите.Очевидно на там отиват работите.
82
3
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Урсула е на площада в Киев.Жужакът в бункера.Кой е мъжът и кой ***....? Фамилията на единия го подсказва.
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вещи цата пак е яхнала метлата.0
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комисар по въпросите на свободата и ценностите
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комисар по Европейския начин на живот
78
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула в Киев, Яздещият мечки гном се ослушва в бункера.
77
1
 
4
 
! Отговори
Моцарт е мъртъв преди 1 година
Основателят на американската ЧВК "Моцарт" Анди Милбърн е заявил, че наемниците се изтеглят от Бахмут и напускат територията на Украйна. Американската частна военна компания (PMC) Mozart се провали в Украйна заради пиянство, финансови нередности и посещения в киевски стриптийз клубове, пише от своя страна колумнистът на New York Times Джефри Хетълман. Предайте се укро-фашисти, спрете месомелачката! Русия ще ви смаже!
76
1
 
0
 
! Отговори
До уточнение преди 1 година
Разбрах..Тва да е..Отнемат ми го ежедневно..В момента пак ми го отнеха от другото устройство..🙂
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уточнение. Не насаждам страх. На мен са ми отнемали достъпа . Исках да го имаш предвид. Погрешно си ме разбрал.
74
4
 
15
 
! Отговори
Zicco преди 1 година
Днес се навършват 80 години от решителната битка при Сталинград, която полага основите за обрат във Втората световна война. И тъй като никъде в "демократична Европа" не се споменава това победонодно събитие в руската и съвременната история, напомням на Шойгу, че днес:Може да бъде решителен ден за освобождаването на Европа от неонацисткитеи ръководители, с нанасянето на решителен и безпощаден ракетен удар по Киев !
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И коя е следващата стъпка? Какво ще изпратим утре? Изтребители, военни, може би ядрено оръжие? Украйна е изправена срещу сила, която разполага и с огромен ядрен потенциал. Нима очакваме подобна битка да завърши с победа на Украйна на бойното поле? Да, превръщането на конфликта в перманентен може да дестабилизира Русия, но това ще обрече украинския народ на една дълга, самоунищожителна война. И ще изгори Европа.
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елена Йончева в ЕП: Какво ще изпратим утре на Украйна ядрено оръжие?Европейският съюз има нужда от печеливша стратегия за спиране на войната. Думата, която не чуваме от Брюксел е преговори. Преговори! За да може Украйна да постигне мирно споразумение, което в максимална степен да защити живота на нейните граждани - каза тя.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как стигна до Украйна, с електричка или самолет?
70
2
 
10
 
! Отговори
Кака Данче преди 1 година
Както казваше навремето един "брадат козел" от СДС-то:"Днес е прекрасен и слънчев ден за българската, разб. украинската демокрация"Или казано в прав текст - Днес спокойно може да се подложи Киев под масиран ракетен обстрел . . .с максимален ефект !!!
69
3
 
10
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Дано самолета с койту е дошла ,а го свалът руснаците ! Всенародин празник жа стане бря !
68
2
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
без=дел-ници харчат нашите пари за разходки акушерката с ваксините нар-ко-манътс оръжието заяо не направите финансов одит на ек и на украина да се види кои какво есвил и колко имота е закупил по света
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До втори опит внимавай третия може да е фатален.Въх, *** верно ли? И какво ще му е фаталното..Страх ли се опитваме да насаждаме или само предупреждаваш профилактично..
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До втори опит внимавай третия може да е фатален.