Грета Тунберг стана доктор по теология, без да има средно образование

Титлата е присъдена от университета в Хелзинки, получава я редом с петима професори и почетен епископ
22 мар 2023 20:00, Стела Стоянова
219
Грета Тунберг стана доктор по теология, без да има средно образование
Снимка БГНЕС

Най-старото висше учебно заведение във Финландия – Хелзинкският университет, удостои шведската екоактивистка Грета Тунберг със званието „почетен доктор по теология“.

Информацията бе оповестена на интернет страницата на вуза в понеделник. Тунберг, която е на 20 години, никога не е изучавала тази дисциплина, нито е била студентка там. Тя дори още не е завършила средното си образование.
Тържествената промоция на новите почетни доктори ще се състои на 9 юни тази година. Наред с Тунберг, престижната титла получават още 7 души. Петима от тях са професори, един е магистър по философия, има и почетен епископ на Лутеранската църква.

Заради предстоящата си матура бъдещата доктор Тунберг не е могла дори да присъства на церемонията, където са обявени имената на удостоените с титлата.

Грета Тунберг стана известна през 2018, когато организира седящ екопротест пред шведския парламент и спря да ходи на училище. Оттогава тя е любимка на най-влиятелните либерал-глобалистки кръгове в света и постоянен гост на проявите им.

Освен бъдещата си научна степен по теология тя има изяви и в много други сфери. Пробва се и като поп изпълнителка.
Не е ясно дали останалите 7 бъдещи доктори се чувстват комфортно в присъствието на шведското момиче. Но ръководството на учебното заведение твърди, че е гордо да я удостои с титлата.

„В Теологичния факултет не искахме да останем само в рамките на изразяването на религиозната свобода, а да разширим кръгозора си и към правата на човека и състоянието на нашата планета, на която ние влияем за добро или лошо“, обяснява пред в. „Хелсингин синомат“ решението Марти Нисинен, професор по екзегетика (тълкуване) на Стария завет. Лично той е бил натоварен с мисията да осъществи връзка с шведката, за да я попита дали е съгласна да стане техен почетен доктор. Той признал, че въпреки многобойните публични прояви на Грета, много трудно успял да се свърже с нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до къде се стигна, бавноразвиващите се да стават почитни доктори, верно света има нужда от няколко гъби
140
0
 
33
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 година
Добре, че не е доктор по медицина...
139
1
 
2
 
! Отговори
пояснение преди 1 година
Константин Велики управлявал от Лондон защото град Нов Рим по-късно преименуван на Константинопол бил още в СТРОЕЖ...............Още по-късно Обединените сили на Франки и Саксонци превземат Британия от Рим и Западният Император обявява това за "Великата Конспирация" защото като хора на Константин Велики и Константинопол Франки и Саксонци не трябвало да навреждат и на Рим......факт
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АВАРСКИЯТ Хаганат около 680 година провежда кървави геноцидни чистки срещу българи,римляни,гърци............но вероятно Византия убеждава тюрките Авари заедно с византийците да пазят неутралитет в гражданската война между персите с прародина около Техеран:ХАЗАРИТЕ и персите-Българи..................Юстиниян Велики и Прокопий обявили че НЯМАЛО Авари а имало само Славяни и Германци...........Аварите сключват военен съюз с Арабския Халифат за унищожение на Рим и Константинопол преди Аспарух още
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аварите са тюрки враг номер 1 на Българите които са ПЕРСИ..Тюрките Авари вероятно завладяват и изтребват до крак цялата династия Дуло на Кубрат и Аспарух......Германците съобщават:"Ние само победихме Аварите и от нищото се появиха българите на Крум които започнаха едно истинско вендета крайно отмъщение за стари работи срещу аварите".....АВАРСКИЯТ Хаганат обсажда Солун(а не Славянски вождове) а НЯМАЛО Авари според Юстиниян и Прокопий та ЯСНО.........Още законен Аспарух Византия пазил като Тервел
136
0
 
24
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Това нещастно дете съвсем му промиха мозъка. Объркаха му съзнанието. То вече не знае на кой свят се намира. Не може да разбере, че го използват.
135
0
 
23
 
! Отговори
Когато.... преди 1 година
....човек без образование се самообяви за доктор по теология - лекуват го в психиатрия, но когато едно психически обременено необразовано момиче бъде обявено за доктор по теология от престижен университет - овацииите са нестихващи.....В интересни времена живеем!
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно и там шуробаджанащината е на високо ниво.
133
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както искаш си карайте. Ако можех бих се отказал от някои неща. Не виждам връзка с храните. Ако някой използва добри идеи за да налага интересите си не значи, че идеите са лоши.
132
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо триполовите се бъзикат с детето страдащо от синдрома на даун? Удоволствие ли си правят? Бог ще ги прати при рогатите в Ада.
131
4
 
1
 
! Отговори
ЛЪВ три ГЕРБ Сърцето преди 1 година
Юдеохазарите унищожават Древна България на Християнския Патриций Кубрат а АВАРСКИЯ ХАГАНАТ провежда геноцидни етнически чистки срещу българи,римляни и гърци но Не напада Аспарух(ЕСПЕРОХ) защото се съгласяват с Византия да пазят неутралитет като тюрки във Вътрешните Персийски граждански войни между Българи и Хазари!...Рим преди това рекъл:"Саксонци и Франки сте хора на Константин Велики и Константинопол"......Гърци и Българи си играели на Франки и Сакси и без разрешение ги подслушали Хазарите
130
1
 
1
 
! Отговори
като искаш преди 1 година
До В.като искаш гледай си прасенца вкъщни като домашни любимци и отивай с колело на работа, това е твой личен избор!Аз искам да ям свински пържоли и телешки бургери докато се возя със 170 в моя Форд Ф150 по главен път, и това си е мой личен избор!
129
2
 
2
 
! Отговори
Истината е свята преди 1 година
Първият атентат в България след 1878 е организиран от Османската империя с цел да влезем в Оста укрит от Фердинанд пречукал напълно невинен българи за него............Има огромни съмнения че Турция,юдеоеврейство и пак Полша или ЗАРАДИ Полша взривяват Света Неделя(Свети Крал) защо българи и гърци чак до 1204 си играели игричка на Франки и Саксонци дето РИМ ги нарекъл "Великата конспирация на византийците Саксонци и Франки" а поляците го обърнали на хумора Папеса АНГЛИК дочуто от Балканите
128
1
 
2
 
! Отговори
Водещата Версия преди 1 година
Полските юдеоеврейчета и Османлията организират болшевишката революция през 1917 като подарък за Полша..........Полската антифа биеща срещу Хитлер спретва грандиозен геноцид над юдеоевреите......... Бягащият Айзък Азимов още преди САЩ пише "Изоставени край Веста" вдъхновен от полския хумор за Папеса Йоана АНГЛИК с намерение да се върне и изтреби всички поляци като отмъщение за предателството към юдеоевреите......Збигнев Бжежински пречуква Айзък Азимов........СЕЛЯНИ без мозък и единия и другия
127
0
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
И в какво се състои "каузата" на Нещото ??? Или по-добре да попитаме Спонсорите му, на Нещото, де!
126
1
 
15
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
"Доктор по Теология??? Туй Нещо знае ли поне една молитва, чело ли е Библията, може ли да проведе поне една църковна служба? Запозната ли е с църковно християнската догматика? Мдаа... "Содом и Гомора" дами и г-да, натам сме поели...
125
0
 
1
 
! Отговори
Слаб преди 1 година
По Логика. Язък за димитровските стипендии и институтчено.
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Положително не е по-глупава от известен спортист Доктор Хонорис Кауза.
123
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E момичето си има кауза и си я преследва, да е живо и здраво, а титлата е почетна - най-вероятно просто хартийка.
122
2
 
4
 
! Отговори
Не знам вярно ли е преди 1 година
Айзък Азимов юдеоевреин от грузинското село Петровичи мразел и искал да изтреби всички поляци но Збигнев Бжежински го пречукал!Полша е участвала в западен Кръстоносен поход за геноцид над славяните по река Елба!Полската червена антифа биеща се срещу Хитлер спретнала геноцид над юдеоевреите чиито отглас е папесойоанския "Изоставени край Веста".Аз също мразя Полша но психопата Айзък Азимов се огледал в ЧЕХИЯ и кой знае къде още така че правилно е да се мрази психопата Айзък Азимов