Зеленски с контрапредложение към Китай: Украинска формула за мир

Украйна е поканила за диалог Пекин
22 мар 2023 07:12, Нели Христова
431
Зеленски с контрапредложение към Китай: Украинска формула за мир
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Киев е предложил на Китай да подкрепи формулата за мир на Украйна, за да се прекрати военният конфликт в страната, но все още няма отговор.

Днес е последният ден от тридневното държавно посещение на Си Дзинпин в Москва и се очаква след него китайският лидер да разговаря по телефона с украинския президент Зеленски. Не са известни подробности от програмата на Си за последният ден от визитата му в Москва.

Очаква се той да се срещне с лидера на Комунистическата партия Генадий Зюганов. Вчера Си Дзинпин и Владимир Путин обсъдиха мирният план на Китай от 12 точки, който предвижда запазване суверенитета на двете страни, но не изисква изтегляне на руските сили от Украйна. След разговорите Путин заяви, че планът може да е основа за решаване на кризата в Украйна, но когато западът и Киев са готови за това.

"Предложихме нашата формула за мир. Предложихме на Китай да стане партньор в прилагането на тази мирна формула и сме я обяснили през всички комуникационни канали. Каним ви за диалог и очакваме вашия отговор", заяви Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха - "запазване на суверенитета на двете страни, но не изисква изтегляне на руските сили от Украйна". Долу-горе като да "спреш" някой изнасилвач, без да го караш да си извади оная работа от жертвата. Какви са мили и безпристрастни другарчетата от Китай! :)
275
1
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Анонимен 313: "Зеленски е велик"? Даже и велик клоун не е. Кукла на конци, които ги дърпат от Вашингтон.
274
2
 
6
 
! Отговори
Точно обратното преди 1 година
До Ралица: САЩ и сателитите им са тези, които искат светът да живее по техният еталон. Войната в Украйна ще е краят на еднополюсният свят. Когато на всички им стане ясно, че САЩ и сателитите им не могат да спечелят дори и регионална война с Русия, всичко ще си дойде на мястото. Европа трябва да извоюва своята независимост от САЩ това е бъдещето.
273
4
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Не вярвам на руските медии,на Путин и на цялата руска машина която се гърчи до степен да се доказва, че света трябва да живее по техен еталон.Може да сме стигнали върха на сегашния начин на възприятие за свободен свят ,но ако не ни харесва нека предложат още по добър,по справедлив ....тези, които имат претенции да управляват света .Но с войни не става,тая първична и изтъркана практика от миналия век вече не върви.
272
3
 
4
 
! Отговори
кубанская столица преди 1 година
Нека набута формулата на мир в... на себе си. Медведев заяви, че украина е территория на русската империя. Така и е
271
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговор от Китай за този вече изпушил пишман-президент няма да има. Президент Байдън чрез Актьора се опитва да разиграва Русия, а го отнася ЕС и в немалка степен - България заради ПП+ДБ и ГЕРБ чрез вманиачения за власт Пожарникар-Милиционер.
270
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е велик
269
5
 
12
 
! Отговори
- преди 1 година
Този никакъв не е вече!
268
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна и САЩ запАдат. Покрай тях запАда и Европа.
267
17
 
7
 
! Отговори
изстрещял преди 1 година
Путев дълбоко скрит в Бункеру да не го закатанчат
266
6
 
20
 
! Отговори
ЗексМашината Еленска преди 1 година
от подставено лице Зелениятглист се превърна в подставензадник, А онъа Евъленъ фон Зелбраун си е купила нофъ служебна дамска чантъ с пакет ановаго мълтипълебо кондоми без утиране и умиване
265
23
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
чеченците убиват децата на руснаците с цел да ги принудят да убиват жени и деца в Украйна!това е "армията" на пУтин това е позора и срама му!с помощта на агентурна мрежа създадена преди десетилетия,манипулира ЕС...с "политици"президенти,с бизнесмени деца на агенти на КГБ...с бизнеси нямащи ги на борсите,водещи гладни Народи да гласуват за...мафията и крадци!!!Война е,САЩ го осъзнават...и да е Война!!!...ще закрием грозният Свят който създаде РаШа!!!
264
19
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименза твое съжаление путин превръща раша в..пепел!Света ни ги презира и помага на убиваните и нападнати с цел отнемането на Свободата им дадена им от Бог!путин убива децата на русия..от глупост!путин и мюсюлманските му войски срещу Свободният Свят?няма начин..чеченци убиват деца на руснаци!!!аа имате ядрени...уверяваме ви със Си,че няма дори да излетят..черните дупки не са красива гледка..дайте ни повод моля!
263
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай се опитва да симулира политическа дейност, пък тоя им дава още домашно
262
25
 
3
 
! Отговори
МИР в една стъпка преди 1 година
Ликвидация на Москва
261
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 300 Русия освен да лъже друго нищо не може.
260
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоун ***,Путин може да превърне Украйна на пепел и да заприича като след земетресение 9-10 та степен по скалата на рихтер.Не слушай склеротиците,да не се наложи да гориш в пъкъла.
259
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът е готов да приеме Китайското предложение за Мир - обаче Путин не е готов.
258
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в момента се руши най стария православен ванастир в украйна - правят му ревизия и ровят в погребения от преди стотици години - - аме като джихадистите сриват културата на народа- америкнски инструкции - това си е
257
3
 
5
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До муспи, В Русия всичките милиардери са евреи ( има и малко мюсюлмани )! Кой командва Русия?