Чешкият президент: Западната подкрепа за Украйна може да отслабне

Тази година ще бъде решаваща, посочи Петър Павел
23 мар 2023 07:30, Красимир Ангелов
65
Чешкият президент: Западната подкрепа за Украйна може да отслабне
Снимка: БГНЕС

Новият чешки президент Петър Павел очаква с течение на времето подкрепата на Запада за Украйна да намалее, предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление пред германски вестник.

Павел, който е бивш генерал от НАТО, каза, че резултатите от президентските избори в САЩ догодина ще се отразят на европейската помощ за Украйна и затова Киев трябва да си даде сметка, че тази година ще бъде решаваща.

"Ако подкрепата на САЩ отслабне, ще отслабне и подкрепата от редица европейски страни. Украйна трябва да има това предвид", каза Павел в интервю за изданието "Зюддойче цайтунг".

"Трябва да отчитаме умората от войната и какво означава това за подкрепата от западните страни. Тя (подкрепата) ще намалее с течение на времето."

Чешкото правителство и други страни от НАТО оказват военна помощ на Украйна в борбата ѝ с руските сили.

Думите на Павел са едно от първите изявления на лидер на страна от алианса, представляващи сигнал, че пoдкрепата за Киев може да намалее, отбелязва Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остана само Полша да се ежи !Германия си иска подарените територии на Полша от СССР .
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бре , вярвайте още на Англия и сащ !?Ама нещо не се издържа вече , вижда се кои държави ЗАБОГАТЯХА от войната и как ЕС се срива .
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде сте се скрили пак Бг-атлантици ?
46
0
 
1
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
пооооооочччччччччнааааааааааааааа сееееееееееееее
45
5
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПЛЯМПАНИЦИ НА ПАЗАРА!!! ИЗБОРИТЕ В ФАЩ СА ЧАК В КРАЯ НА 2024-ТА ГОДИНА! ДОТОГАВА МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ Е КАПИТУЛИРАЛА ОТДАВНА :D
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ играят ролята на хитра лисица . Подпалиха фитила на Зеленски и той се втурна да воюва. Страните от Западна Европа непряко воюват с Русия, смятайки че войната няма да стигне до тях. Лъжат се : тя е вече пред прага им, а Китай няма да пропусне момента да се разправи със САЩ. Мисля,че до края на годината ПП+ДБ ще се спихнат. Заложиха не на този кон, който ще им помогне. ЕС не може да се защити, а САЩ няма да се намесят в защита на Украйна. Дано ПП, ДБ, ГЕРБ не ни въвлекат във войната.
43
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
америка е еврейска колния а европа е американска колония и затова мизерията ви скоро нема да ви напусне докато съштествуват чи фу тите.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еми много ясно целта е унишожаването и, краварите не воюват на тяхна територия и като започне да им омръзва да наливат ресурси или им е неизгодно те стават сам да си ковеш "демокрацията" :)))
41
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
САЩ не убиват жени и деца в Свободна страна г-не,Сащ...са пращали децата си да защитават животите на убиваните!заплашвате Света ни...манипулирате го да се откаже от Бог и да приеме убийствата на жени и деца в Украйна...като нещо нормално?защото егото на болен му шепнело...искам империя и да убивам безнаказано...нормален ли сте...и резидента на бЪлгария....оРбан..нормални ли сте???...3-та...по добре!!
40
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
САЩ никога не са предавали ценностите в които вярват!г-н президента явно е повлиян от оРбан!нищо ново,свободни са да ...служат на гАспадари!!!Свободният свят ще е тук и до край...с всички средства...каквото и да ни струва,пропагандата не печели битки...печели роби...жертви на пропагандата и роби ли сте на пУтин?...спомнете си Судетите...ВСВ???Народите на Европа и Света ни помнят...вие удобно ...не, и работите за 3-та?...ок!!!
39
3
 
7
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
окрайна!
38
2
 
23
 
! Отговори
мак преди 1 година
Не може вечно да подкрепяш и да наливаш пари само защото мразиш една държава и да се оправдаваш, че нападнатата брани и теб. И то не само по време на война, а и след нея ще наливаш, като я възстановяваш. Освен това, взимаш от народа си, а не от джоба си, за да дадеш.
37
18
 
7
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
Странни хора чатят тука и се опитват да ни разкажат колко е добре в Русия, докато самото руско население се чуди как по-скоро да отиде на запад. Каква ирония:)
36
5
 
22
 
! Отговори
- преди 1 година
ТРЯБВА да отслабне , ако имате акъл в главите!!!
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО и кажи какво произвежда Полша като танкове и артилерия , Румъния Финландия или Швеция.А да една Великобритания дето произвежда 5 тайна на година.
34
2
 
28
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Щом и тоя краварски запъртък почна да се обяснява ,отича работа с Украйна !
33
11
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
тия държави нещо нямали оръжия и не можели да произвеждат ------////------ Нещо на си си научил урока. Точно тези държави произвеждат.
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34 Какви глупости уркопитешки дрънкаш Русия си има проблеми само с Бандерия и никаква световна война не търси.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО .Прав си няма вече от кой да просиш и просията вярно не е същата.А тия държави нещо нямали оръжия и не можели да произвеждат
30
26
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Полша, Великобритания, Румъния, никога няма да прекратят подкрепата. Швеция и Финландия също. САЩ колкото и да намалят, все ще е достатъчна. Останалите колко да намалят? Просията вече не е това, което беше преди 13 месеца.