Украйна изтласкала руските сили от "пътя на живота" в Бахмут

Това твърди украински генерал
Обновена: 26 мар 2023 07:10 | 26 мар 2023 07:00, Александър Попов
243
Украйна изтласкала руските сили от "пътя на живота" в Бахмут
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинските войски успяха да изтласкат врага от "пътя на живота" в Бахмут на "значително разстояние", което направи невъзможно за Русия да държи пътя под огневи контрол, заяви Юрий Федоренко, украински военен.

Украинските сили са "подобрили позициите си" в града, допълни Федоренко, въпреки че призна, че "боевете са тежки".

Той заяви, че Украйна "държи линията в най-трудните райони" и е постигнала някои тактически успехи, съобщава CNN.

Според Федоренко силите на Русия "постоянно провеждат атаки в посока Бахмут и постоянно се опитват да напредват".

От телевизията не могат да проверят твърденията на Федоренко по независим начин.

Трудно е да се определи точно къде се намират войските на всяка от страните по време на изтощителните боеве за Бахмут, а Киев и Москва често предлагат различни доклади за състоянието на бойните действия на терен.

През последните седмици висши украински генерали твърдяха, че руските сили са изчерпани в Бахмут. Генералите твърдят, че скоро може да започне украинска контраофанзива, което увеличава перспективата за малко вероятен обрат в обсадения град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейския план за мир включва 1000 000 снаряди за войната в Украйна. Това не са 1 000 000 снаряди за Украйна а за войната в украйна. Ако един снаряд убива един човек това са1000 000 жертви 1 000 000 погубени животи от европейската работа .Това е плана за мир на еврокомисията и евросъюза.
60
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази статия просто не отговаря на истината... ВСУ частично подобриха позицията си преди около 10 дена край часов яр, но в околностите на бахмут и в самия град постепенно губят - битките са вече в самия център около централния стадион и пазар
59
5
 
25
 
! Отговори
ТЕ ТВА ГО преди 1 година
Правят от началото на войната. А останаха половин територия. ЗЕЛЬО НАРКОТО ЗНАЕ САМО ДА ЛЪЖИ И ПРОСИ.
58
1
 
22
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Колко е това "значително разстояние", защото една гаубица може да бие до 20 км и отгоре.
57
1
 
27
 
! Отговори
2 преди 1 година
Също така много често военните комисари се опитват да мобилизират многодетни бащи.Наскоро на полигона загинаха и четирима наборници от избухване на артилерийски снаряд, което говори за неопитността на инструкторите и ужасното състояние на снарядите.
56
8
 
28
 
! Отговори
1 преди 1 година
Киев мобилизира болните и неопитните в редиците на ВСУWall Street Journal.Американските медии съобщават,че укронацистките войски изпитват сериозни проблеми с набора във ВСУ:много мъже избягват мобилизацията."Един украинец плати почти 10х.дол.,за да избегне набора.Друг е пренебрегнал 5 призовки.Третият избягва обществени места,страхувайки се,че военен служител ще го нападне и ще му връчи призовка",пише WSJ.В много райони на Незалежная има ужасни проблеми:в Западна Украйна е изпратена призовка на човек с увреждания без ръка.
55
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут и околностите. Вагнеровците продължават настъплението си в посока Богдановка и Орехово-Василевка. Засега няма сериозен напредък - водят се тежки боеве.В самия Бахмут ожесточените боеве продължават в района на Централния пазар и по улиците Мариуполская и Садовая. Освен това ЧВК Вагнер настъпва край Предтечино. Продължават боевете в покрайнините на село Ивановское, югозападно от Бахмут.
54
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут и околностите. Украинските политически телеграм канали пишат, че "тежките боеве за Бахмут продължават, врагът (т.е. Въоръжените сили на РФ) използва оперативното обкръжение и стиска клещите вътре в града, опитвайки се да обкръжи украинските войски в центъра. След като Сирски отложи контранастъплението на въоръжените сили на Украйна за средата на април, в Бахмут бяха прехвърлени военни специални части, чиято задача е да държат града в продължение на две седмици."
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
обгорени е леко казано, направо са си на въглен, май са ги ударили с ТОС
52
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера пробваха една от славните укроатаки - планираха пак с бързите джипки да изненадат руснаците и да минат през рехави защити. Резултата - половината са обгорени, другата половина се разбягаха като ***. Даже оставиха войници да бягат след БТР-ите, толкова бързаха да си спасят техниката че си зарязаха персонала
51
4
 
14
 
! Отговори
Тъга преди 1 година
Мъка,така ли ти се иска,нека да те разстроя,няма да е тъй,а това че ти по-далеч от нослето си не виждаш и си зомбирана кока-кола е ясно .Як бой на украинци е имало към Купянск.)
50
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, до всички чичета, които си джвакате ракия от сутринта, щото вече сте пенсионери и се кефите на Русия и соца, защото тогава последно ви е ставал - защо децата ви учат и работят на запад? Нито едно в Русия? Защо така?
49
21
 
7
 
! Отговори
О-мир преди 1 година
Безаналоговата вторая военная силе в мире ... обосраллся без аналоге в мире ... Тези блатни тварри ще подпалят света на пияна глава. Ако има изтрезнял русофил я пак да ни раздуе какъв беше гениалният военен план на российския генералитет?!
48
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като четеш коментарите, разбираш - средната възраст на коментиращите е 50+. Тъжно.
47
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, някои банки вече фалираха. Зеления няма да е жив да връща дълговете. Кой ще се набълбука?
46
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
укропите си правиха планове как Вагнер ще си трошат краката да превземат Бахмут колкото се може по бързо, сега играят по свирката на Русия - пращат още и още месо, и го изтъкват едва ли не като тяхна славна победа, а в това време Вагнер напредва далеч отвъд Бахмут. Укро офанзивата на Бахмут планираше да обгради всичките сили на Вагнер около Бахмут, но това вече е невъзможно, тъй като повечето части на Вагнер са далеч по напред, и действително могат те да обградят евентуално укро ображдане.
45
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 милиарда долара на година не са проблем за Европа за да продължи войната
44
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре би било Путин да си изтегли башибозука от Украйна. Защото излагацията ще е пълна.
43
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са лош материал
42
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не могат руснаците да освободят Данбас, но пък разрушиха всичко