Макрон ще приеме Зеленски в Елисейския дворец

Днес лидерът на Украйна беше на посещение в Германия
14 май 2023 21:16, Нели Христова
161
Макрон ще приеме Зеленски в Елисейския дворец
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон тази вечер ще приеме в Париж президента на Украйна Зеленски.

Това съобщиха преди малко от Елисейския дворец. В краткото съобщение се казва, че "двамата ще обсъдят спешните нужди на Украйна".

Днес германският канцлер Олаф Шолц награди Володимир Зеленски за заслуги към европейското единство.

„В цяла Европа войната циментира едно ясно осъзнаване: Украйна е част от нашето европейско семейство“, каза Шолц на церемонията по удостояването на Зеленски с наградата „Карл Велики“ в германския град Аахен. „Агресивната война на Русия сближи Европейския съюз и Украйна повече от всякога“, добави Шолц в присъствието на Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
До 134 преди 11 месеца
До Анонимен 134 Да се надяваме, че няма да стигне и до нас, но задухат ли източни и североизточни ветрове, няма начин да не достигнат и до нас радиоактивен прах, колкото и минимален да е. Само че нашите управляващи, заедно с мисирките ще мълчат като rъ3oBe. Нали виждаш, че медиите и управляващите дума не обелват, че след този взрив в Хмелницки, радиоактивноста се е повишила като след взрив на атомна бомба!
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още нощеска изказах предположение че от Франция заминава за Канада. То се оказа Великобритания но все тая. И страх го е да се прибере в къщи що тъй ?
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До анонимен. Въпроса е дали радиоактивния облак е стигнал до Европа и в частност до България. Има ли повишена радиация тук.
121
1
 
0
 
! Отговори
Копейките преди 11 месеца
свършиха, ама по навик си тролите и сами си гласувате. Пък, може и да не са свършили. Сигурно ще стигнат за тоаллетна хартия?
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
щял да го взема за свой домашен любимец... да му джавка в двора.
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като им пращат оръжия с обеднен уран англичаните защо са го складирали в Хмелмицки. Те защо изобщо го приемат. Мислили са да го използват срещу Русия. Или може би срещу Донбас от омраза че не искат да са украинци.
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Голям праз!
117
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
Вероятно след унищожаването на боеприпасите урановият прах се е издигнал във въздуха, тъй като в Хмелницки е регистриран изблик на гама радиация. Гама радиацията е най-опасната радиация, която може да проникне през дрехите, кожата, костите и да засегне вътрешните органи и ДНК. В резултат на мощна експлозия частици от обеднен уран могат да бъдат разпръснати на територията на Хмелницки регион, което като се има предвид опита на Югославия и Ирак, може да доведе до избухване на рак в средносрочен план.
116
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
На 13 май 2023 г. беше нанесен удар по складовете на ВСУ в Хмелницки. Видео с невероятно мощен взрив се разпространи в мрежата. Предполага се, че е поразен склад с боеприпаси и техника на ВСУ. Сега стана известно, че складът може да съдържа голям запас от боеприпаси с обеднен уран, които Великобритания е доставила на Украйна заедно с ракетите Storm Shadow, които сега се използват активно по обекти на руските въоръжени сили в Луганск.
115
0
 
4
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
Съобщава се, че врагът е пробил отбранителният ред на въоръжените сили на РФ на запад от Клешчеевка, всъщност е прочистил горска плантация южно от Красное (Ивановское). Министерството на отбраната също говори за загубите на личен състав край Красни.
114
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Новини от Бахмут. Евгений Пригожин с доклад за вчера: "Подразделенията на ЧВК Вагнер напреднаха до 130 метра в т.нар. "Гнездо" и около него. Под контрола на противника остават 1,69 квадратни километра. През деня са освободени 9 многоетажни сгради. Общо 28 къщи са под наш контрол, а 20 многоетажни сгради в "Гнездото" на Бахмут са под контрола на врага. Щурмовите групи продължават да изпълняват задачи за окончателното превземане на Бахмут, а също така работят по фланговете, където трябваше да останат, за да потиснат опитите за пробив.
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В посока Донецк всичко е същото. Няколко ракетно-бомбени удара бяха нанесени по Авдиевския укрепен район с цел поразяване на живата сила и техниката на фашистката гмеж. Южно от Авдиевка в района на Водяное, гмежта направи опит за настъпление от Первомайски, което беше спряно с участието на щурмова авиация. Запорожка област. Няма съществени промени. Продължават артилерийските двубои, авиацията на руските ВКС работи по позициите на фашистката гмеж, унищожавайки натрупаните резерви от зомби нацита и техника на гмежта.
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Линия Сватово - Кременная. В Сватовския сектор, където непрекъснато се водят позиционни боеве в района на Новоселовски и Куземовка, фашистката гмеж направиха опит да пробият отбраната на ВС на РФ, разположени източно от ж.п. линията. Гмежта успя да се придвижи на изток почти до самата Куземовка, но според изявленията от фронта гмежта е изхвърлена назад. Като цяло битките се водят в тази област от много дълго време. Гмежта почти напълно унищожи селището Новоселовское, което беше под контрола на ВС на РФ още през януари 2023 г.
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен"Зеленски е готин nuч! Приемат го в дворец, защото е уважаван навсякъде! Никой не му вика зeлка и нapкаман!".Не и на глас. Но и не му казват в очите как го използват. Лицемерието е присъщо на западните политици. А срещите на Зеленский всъщност са за вътрешна употреба, в Украйна. Да покаже на украинците каква подкрепа е събрал, за да не се бунтуват, че затри бащите на следващото поколение. И да гради имидж на много успешен Президент, че догодина има избори.
110
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зеленски е готин nuч! Приемат го в дворец, защото е уважаван навсякъде! Никой не му вика зeлка и нapкаман!
109
0
 
7
 
! Отговори
Свой преди 11 месеца
Затворите Наркомана и ще спасите хиляди Човешки живота! Тръмп му го каза на комика: като стане президент за 24ч ще спре войната! Аз си мислех, че просто ще спре доставката на оръжие. А то може и да го затвори в психиатрична клиника.
108
0
 
18
 
! Отговори
Хе хе преди 11 месеца
Пан Зеленский сериозно се е вживял в ролята си на Президент. Дотолкова, че не си задава елементарния въпрос - защо наистина му помагат.
107
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди повече от 80 години Хитлер се среща с Пий XII. Тези дни фюрерът от покрайнините се среща с папа Франциск. Историята винаги се повтаря: вече знаете какъв ще бъде резултатът.
106
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди повече от 80 години Хитлир се среща с Пий XII. Тези дни фюрерът от покрайнините се среща с папа Франциск. Историята винаги се повтаря: вече знаете какъв ще бъде резултатът.
105
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Телата на бойци от 14-та бригада на ВСУ са тайно погребани край Киев. Жителите на Купянск, където е базирана 14-та бригада на ВСу, многократно са заявявали, че колони от камиони влизат в града, разтоварват черни чували с тела в местната морга, но в града не се правят погребения. По-късно се оказа, че телата на загиналите са били откарани от Купянск в Киевска област, където тайно са погребани загиналите военни. Киев все още отрича огромните загуби в жива сила, докато броят на гробищата на Незалежная непрекъснато расте.