Зеленски потвърди: Контранастъплението е започнало

Той демонстрира вяра във военните на страната
Обновена: 10 юни 2023 17:39 | 10 юни 2023 17:25, Александър Попов
363
Зеленски потвърди: Контранастъплението е започнало
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на брифинг, че се извършват контранастъпателни и отбранителни действия срещу руските сили в Украйна и че украинските военни са положително настроени, предаде УНИАН.

"В Украйна се провеждат контранастъпателни и отбранителни действия, на какъв етап, няма да кажа подробно... Трябва да се има вяра в нашите военни, а аз им вярвам. Ежедневно съм в контакт с нашите командири в различните направления. В момента всички са настроени положително", каза той.

Още по темата
Руската армия от шест дни съобщава за масирани украински атаки, главно по южния фронт, отбелязва Франс прес.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че украинските сили са започнали контранастъпление срещу руснаците, но че няма да постигнат целите си и че понасят тежки загуби.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи днес, че през последните 24 часа украинските сили са продължили "неуспешните" опити да предприемат атаки южно от Донецк и в Запорожка област, както и в района на източния град Бахмут, предаде Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съобщение ("Два майора") около 02:00 московско време: "Отново не всичката техника на противника достигна нашите позиции. Боевете продължават. Съобщава се, че те се опитват да нанесат основния удар в Работино. Пак минават през нивите, нещо е взривено от мини. Нашите оръдия и зенитно-ракетни комплекси работят, като един. Истинска красота. Опитват се да настъпят отново от няколко посоки. За съжаление, разбира се, има загуби, но пък загубите на противника са в пъти по-големи."
160
3
 
8
 
! Отговори
САЩ преди 11 месеца
Всичко трябва д аизгори в Украйна ! Не стане ли така ....Зеленски е пътник ! Това е цената която трябва да плати !
159
3
 
10
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
Това може би е най-масовото нападение на гмеж от началото на годината. Противникът явно е подготвил резерви и ги е хвърлил едновременно в няколко посоки. Той се опитва да използва военна тактика, при която две вълни разрязват фланговете, а третата се опитва да забие клин дълбоко в нашата отбрана. Ситуацията е тежка, но никой не смята да отстъпва. За щастие се включи и нашата авиация. Има нови потвърдени унищожени вражески танкове."
158
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Вчера късно вечерта започна поредното настъпление на фашистката гмеж в запорожското направление. Около 23:00 часа московско време се появиха съобщения, че 10-ти армейски корпус от стратегическия резерв на гвежта е влязъл в бойна готовност, строил е техника в колона и е започнал движение. Очакваха се атаки по цялата линия на съприкосновение на Запорожкия фронт, предимно по линията Работино-Върбово. Съобщение ("Фронтовая птичка") в 1:00 московско време: "Оръдията са нагорещени до краен предел, момчетата въпреки това, нанасят огнево поражение на врага.
157
3
 
8
 
! Отговори
САЩ преди 11 месеца
Само удвояват залога като видят, че губят!Но все някога човек остава без карти на масата за покер ( Украйна)...Ще си поиграят още малко..но Русия се оказа твърде голям залък за тях!
156
3
 
6
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
В резултат на това ВСУ отстъпиха с големи загуби. Позициите бяха превзети и отново заети от руските витязи. В Каменско направление ВСУ се опитаха да се окопаят в село Лобкове, като изтеглиха там бронирани машини. Разузнавателните групи на ВС на РФ са открили струпването на противника и са "извикали" огън по него. В резултат на това 2-ра рота на 128-*** гвардейска стрелкова бригада отстъпи, а самото Лобково отново се озова в "сивата зона".
155
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Направление Запорожие. Офанзивата на фашистката гмеж. Първо, съвсем накратко за вчера. Повече от ден се водят ожесточени боеве на линията Работино-Върбовое. фашистката гмеж съсредоточиха усилията си конкретно в един район, като изпратиха резерви и зомби нацита за превземане на един опорен пункт. Поради това бойците от ВС на РФ се оттеглиха на резервни позиции. След това обаче артилерията и авиацията работят срещу зомбитата на киевската хунта, които се опитват да се закрепят на превзетите линии.
154
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бахмут и околностите. ВСУ продължават настъплението в района на Берховка (северозападно от Бахмут). В допълнение, бойците на киевския режим напреднаха близо до Клещеевка (югозападно от Бахмут). Войници на ВС на РФ контраатакуват в района на Ивановски (с. Красное) и Весели. Владимир Путин за настъплението на фашистката гмеж: Настъплението на гмежта започна; В нито една област Киев не постигна целите си; От страна на Украйна се наблюдават значителни загуби; Настъпателният потенциал на гмежта все още е запазен; На Русия все още не й достигат модерни оръжия, но отбранителната индустрия се развива
153
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По Днепър плуват перални и тоалетни чинии, от наводнение руски позиции!
152
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
руснаците ги мачкат катогниди
151
5
 
16
 
! Отговори
бай Бай преди 11 месеца
да де, ама тоа на снимката зад нарко-нацисткия клоун-резидент ми се вижда нещо бая угрижен...Mай нещата не са баш таквиз, каквито се опитва да ги представя фюpеpът... Дали укро-веермахтът настъпва, не е съвсем ясно, но със сигурност яде як пердах, и точно сега е моментът да бъде опpаскaн отпpeд... и oтзaд (в тила на бивша Укриана)
150
5
 
15
 
! Отговори
Украйна е като преди 11 месеца
Нечия любовница, която някой и ударил шамар на улицата и тя теча, да се оплаче при богатия си стар любовник Байдън! Реве и прави театър, тръшка се, стареца и обещава да а защити, но просто е много стар! Спъва се и пада! А Украйна се държи за памперса му!
149
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не знам мачът ще бъде оспорван,украинците разчитат на външни трансфери,докато руснаците залагат на местни звезди!Явно мачът ще се реши от защитата на Русия,но център нападателя Зеленски вкарва всички звезди от Европа и Америка!Но да не подценяваме,треньора на руснаците Путин,той просто няма какво да губи!
148
5
 
13
 
! Отговори
Зеленски лично преди 11 месеца
Освободил 1 милиард долара и 20 килограма кокаин! Какъв герой!
147
3
 
8
 
! Отговори
Да цитирам Клинт преди 11 месеца
Йстууд - Еден мъж трябва да знае границите си!
146
4
 
11
 
! Отговори
абе преди 11 месеца
ама почна ли бе? аз що мисля че вече свършва!
145
13
 
7
 
! Отговори
Успех украинци преди 11 месеца
Нека това контранастъпление освободи всичко и Белгород
144
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нашият човек Г-Н ПУТИН. Навря есесовците във кучешки ***.
143
5
 
18
 
! Отговори
Украйна стана преди 11 месеца
Бунище за натовски скрап и оръжия и обеднен уран!
142
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
СЛАВА НА РУСИЯ! - стожер на християнството и славянството!