Трансджендър американка е новият говорител на украинската армия

Русия веднага я атакува
25 сеп 2023 19:00, Нели Христова
378
Трансджендър американка е новият говорител на украинската армия

Трансджендър журналист от Съединените щати вече е официалният говорител на силите за териториална отбрана на украинските въоръжени сили.

Kyiv Post в четвъртък написа в Twitter, че Сара Ащън-Чирило "е станала един от ораторите за отбранителните сили" и работата й за Украйна скоро беше похвалена в изявления от Министерството на отбраната на Украйна и Хана Майлар, украински заместник-министър на отбраната.

"Тъй като бях в Украйна почти 520 дни, в различни цивилни и военни функции, повече от всичко оцених силата и издръжливостта на украинския народ", каза Аштън-Чирило пред Newsweek в имейл. "През последния месец, когато моята роля се разви от войник от пехотата до един от публичните гласове на въоръжените сили на Украйна, станах още по-благодарна за тази сила", каза тя.

Ащън-Чирило пристигна в Украйна през март 2022 г., скоро след като руският президент Владимир Путин започна инвазията си в страната през февруари. Първоначално тя работи в страната като репортер, което накара USA Today да я нарече "първият открит транссексуален военен кореспондент в света". Въпреки това, след като става свидетел на войната от първа ръка, тя е назначена във въоръжените сили на Украйна и работи като боен санитар.

По време на интервю за CBS News през февруари 2023 г. Ащън-Сирило разкри, че нейният отряд е участвал в сблъсък по-рано същия ден. Отделението претърпя загуби, докато Ащън-Чирило каза, че е била ударена от фрагменти от снаряд, причинявайки наранявания по ръката и лицето.

Ащън-Чирило продължава да служи като младши сержант в украинската армия и вече е започнала работа за Силите за териториална отбрана като водеща на англоезични предавания Украйна в знанието и Русия мрази истината.

"Никога не съм била толкова горза да прочета двойните изявления, публикувани от Министерството на отбраната на Украйна и заместник-министъра на отбраната Хана Малиар относно работата ми в името на победата", написа Ащън-Чирило в Twitter в четвъртък. "Тази официална подкрепа за моята служба в Украйна, направена по толкова бърз и публичен начин, е смиряваща и утвърждаваща по начини, които никога няма да мога да опиша правилно.“

След като новината за новата роля на Ащън-Чирило предизвика негативни коментари от някои руски блогъри, младши сержантът беше защитен от видни украинци. Сред тях беше Инна Совсун – член на украинския парламент – която поздрави Ащън-Чирило, като същевременно скочи срещу скептиците.

"@SarahAshtonLV е смела жена, която защитава #Украйна! Тя заслужава уважение и благодарност! Сара, поздравявам те за позицията на говорител на силите за териториална отбрана на украинските въоръжени сили!", напис Совсун в Twitter. "Омразата от руската пропаганда е доказателство, че правите всичко правилно!"

Ащън-Чирило също адресира към бързата реакция, която получи от руски източници относно ролята си на говорител в своя имейл до Newsweek.

"Когато руската телевизионна станция Channel One и множество ръководени от Кремъл страници в Telegram, наброяващи общо милиони хора, съобщиха, че съм назначена за официален говорител на английски език на Силите за териториална отбрана на Украйна, отговорът на московската кабала беше, както се очакваше, ядовит и жесток", написа тя.

Ащън-Чирило продължи посланието си, като подчерта подкрепата, която е получила от Майлар, нейните преки командири, колегите й от Медийните студия на силите за териториална отбрана и Министерството на отбраната на Украйна. Тя също така се коментира това, че е атакувана онлайн заради самоличността й на транссексуална жена.

"Част от разказа, използван срещу мен от пропагандните военни престъпници в Русия, беше фокусиран върху моята самоличност. Това е смешна линия на атака, тъй като в Украйна ние не се борим за толерантност или приемане за избрани групи хора, а за свобода и освобождение за всички хора", каза Ащън-Чирило. "Това е концепция, на която целият свят ще стане свидетел след връщането на Украйна към границите й от 1991 г. и прилагането на мирната формула от 10 точки на президента Зеленски."

 


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
0
 
0
 
! Отговори
тротинетката преди 2 месеца
са е уволнили.
312
0
 
1
 
! Отговори
Едно ченге преди 2 месеца
Нямам думи...
311
0
 
3
 
! Отговори
ПУТИН преди 2 месеца
Знам ,че западналия запад сам ще се самоунищожи но какво по хубаво от това да ускориш процеса !
310
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре бе но за да бъде отстранена е била назначена това е факт фактически .
309
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Ох на бати...
308
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вижте в ютюб как Канада се извиняват че са аплодирали украинец нацист, по време на визитата на Зеления;);) мега скандал!!!!;);)
307
0
 
2
 
! Отговори
Levski преди 2 месеца
новината е такава; Командването на силите за териториална отбрана на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) отстрани официалния си представител, транссексуалната Сара Аштън-Чирило, се казва в съобщение на ведомството в социалната мрежа X.Командването ще проведе вътрешна проверка и ще вземе съответните мерки. В очакване на резултатите от него Аштън-Чирило ще бъде незабавно отстранена от поста си, уточни защитата.
306
0
 
2
 
! Отговори
Чичи преди 2 месеца
Емили Тротинетката
305
6
 
5
 
! Отговори
Разкрит преди 2 месеца
Това нещо е типичен член от възраждането на варненския ром.
304
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този левент, в петък украинците го уволниха, след като обяви че Украина ще издири и накаже всички журналисти, които разпространяват "кремълска пропаганда" и американските медии се възпалиха. Новината трябва да се казва: Американец с рокля се задържа само месец на служба, като говорител на ВСУ.
303
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тези ни командват от посолството и ни учат как да живеем
302
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тя ли е, той ли е , не се знае. Ама и няма значение. Объркани хора.
301
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
това старо, новия министър на отбраната вече я уворни!
300
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Тя също така се коментира това, че е атакувана онлайн заради самоличността й на транссексуална жена." - Тя? ТЯ? Алоууу! НЕ! НЕ МОЖЕ!
299
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само ме е яд за момчетата, дето умират из калчищата, за да може Зеленски, да препечели яко парички на донорите на Байдън ...
298
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каквато армията,такъв и говорителя. Хахахахааа
297
5
 
2
 
! Отговори
Страшно е преди 2 месеца
Когатони трансджендърите те бият като тъпан
296
3
 
9
 
! Отговори
кравомучалките ни преди 2 месеца
Тука кравомучалките са същите! Да плачем ли, да се смеем ли!?
295
4
 
16
 
! Отговори
тука докато напишат преди 2 месеца
и те я уволниха заради простотията която лееше! Иначе доста се забавляваха руските форуми с това нещо.
294
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хайде, хляб за копейките да има....ха-па