Жълт код за опасно време утре: Чака ни сняг, дъжд и вятър

Вижте за къде е обявено предупреждението
22 мар 2020 20:42,
7
Жълт код за опасно време утре: Чака ни сняг, дъжд и вятър
Снимка: БГНЕС

Жълт код за сняг е в сила за 12 области на страната, в три за дъжд и сняг, а в други три - за вятър, за 23 март, сочи справка на сайта на НИМХ.

Предупреждението за сняг е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София област и град, Перник, Кюстендил и Смолян. В тези области ще вали обилен сняг и ще се образува снежна покривка. Количества: 10-15 л/кв. м, в южните райони на областите - до 20-25 л/кв. м.

В областите Русе, Пазарджик и Благоевград има жълт код за дъжд и сняг. В тези области ще вали стяг, а в южните райони – сняг. Очакваните количества са между 15 и 20 л/кв. м, в планинските райони - до 25 л/кв. м.

Жълт код за вятър има в областите Добрич, Варна и Бургас. Там се очаква силен североизточен вятър до 15-20 м/сек. На 23 март следобед се очаква усилване на вятъра от североизток до 14-17 м/сек (7 бала по Бофорт), с пориви до 20 м/сек (8 бала по Бофорт). Постепенно увеличение на вълнението до 4 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Края на март вали сняг.Нали има глобално затопляне.Къде е Грета да протестира с шапка,шал и дебело яке срещу глобалното затопляне?
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като народа не иска да се прибере сам, Господ го прибира по домовете. Не се сърдете. Висшите сили ви казват, че ви обичат и искат да ви запазят. Съобразете се и няма да вали сняг, няма да нарани дръвчетата!
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всяка високосна година е така, но тази се оказа най - опасна.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шопите сега ще се юрнат да карат ски на Пампорово и Витоша.Следващите катантинирани области.
1
1
 
13
 
! Отговори
о, да ..! преди 4 години
При нас от две седмици цъфтяха дърветата.После миналата седмица паднаха за три дни слана. Нищо не остана, ама и нещо няма да берем. Е, няма какво и да берем, по-малко работа ще имаме през лятото.Сега навън вали сняг. На Банско и Пампорово не ходим, то пари струва, но от баира на гробищата обичам да се спускам със ски.Ще ми бъде приятно ако през лятото падне на няколко пъти и як град за да разхлади въздуха.Повече град, повече емоции за душата, хем ще ни дадат и по новините.