Актуални прически за брюнетки

6 идеи за лятото
Обновена: 5 май 2021 23:22 | 5 май 2021 22:48, Дарена Найденова
1
Актуални прически за брюнетки
Istock

Мит е, че кестенявата коса е скучна. Всъщност има много начини, по които брюнетките могат да разнообразят цвета си, независимо дали добавят оцветени в карамел омбре акценти или са достатъчно смели, за да създадат контраст между кичурите си.

Другата често срещана заблуда е, че изсветляването е единствената възможност за лятото. В действителност най-добрият цвят на косата за сезона е такъв, какъвто вие си пожелаете. Имайки предвид това, ако търсите вдъхновение за следващия си нюанс на косата преди да заминете за морето, сте дошли на правилното място.

Трима фризьори споделят какви ще бъдат най-търсените цветове за лято 2021 година. Към тях прибавяме и звезди, които вече са пробвали промяната, за да ви вдъхнем още повече смелост за важната крачка.

1. Омбре акценти

Омбрето е чудесен начин за боядисване на кестенявата коса, защото може да го приспособите към всяко ваше желание и е най-добрият начин да запазите естествения си цвят, без да прекалявате с изсветляването. Фризьорката Трейси Кънингам споделя пред InStyle, че обича да прави акценти от карамел и мед. Според нея, това е тенденция, която никога няма да изчезне, тъй като изглежда естествено и имитира ефекта „целуната от слънцето“, който е напълно подходящ за лятото.

Въпреки че омбре акцентите изглеждат напълно естествено върху косата ви, те все пак са направени с боя. Именно затова Кънингам съветва да използвате шампоан и балсам, които са щадящи към цвета, за да предотвратите избледняване. Заложете на продукти без сулфати и киселини, за да поддържат косата балансирана, като същевременно защитават тонуса и жизнеността на цвета.

2. Червени тонове

Най-вероятно неведнъж сте чували, че брюнетките мразят червени тонове по косата си. Това лято обаче ще трябва да преодолеете този страх, защото цветът ще е един от най-популярните за сезона. „Червените тонове са идеални за брюнетките през лятото, защото те не само съответстват на топлия климат, но мигновено привличат вниманието на околните“, казва Шарън Спелман пред InStyle. Тя дава пример със Зендая, която има по косата си акценти от махагон.

Ако решите да пробвате червения цвят това лято, Спелман препоръчва да включите в рутината си безопасни продукти за боядисана коса, особено ако често посягате към топлинни уреди или смятате да прекарате голяма част от времето си на плажа.

Още идеи за актуални летни прически за брюнетки, четете в Тialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Брюнетките винаги са били по красиви от блондинки и червено коси според мен.