Косовската мафия платила 40 млн. евро за независимост на Косово

Германската разузнавателна служба BND е изпратила на генералния секретар на ООН доклад, в който се потвърждават съмненията, че косовските албанци са подкупили неговия специален пратеник за Косово
25 юни 2007 10:24,
11
Косовската мафия платила 40 млн. евро за независимост на Косово
Става въпрос за милиони евро, пренасяни в куфари. Снимка: Булфото
Германската разузнавателна служба BND е изпратила на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун доклад, в който се потвърждават съмненията, че косовските албанци са подкупили неговия специален пратеник за Косово Марти Ахтисаари с цел той да предложи независимост на Косово, твърди излизащото в Баня Лука издание “Фокус”.

В публикацията, цитирана от МИА, се казва, че BND е разкрила, че по лична сметка на Ахтисаари са били преведени два милиона евро и на няколко пъти на финландския дипломат са били изплащани суми от милиони в брой, като се смята, че сумите са достигнали и до 40 милиона евро.

Изданието “Фокус” посочва, че разследването е било водено от агента на BND Лук Ниман по искане на Бан Ки Мун, който преди това бил получил информация за приети от Ахтисаари подкупи. “Когато отишли в Косово, агентите на BND са разкрили ясни и зачестили връзки и комуникация между лидерите на албанската мафия, техни посредници и Ахтисаари”, пише босненското издание.

В материала се твърди, че е имало няколко обаждания до седалището на Ахтисаари от телефонни номера на албанския бизнесмен Пацоли. Според публикацията разговорите от номерата на Пацоли са се отнасяли до транзакция от 2 милиона евро от швейцарска банка в Базел по сметка в кипърска банка.

“Фокус” посочва още, че агентите на BND са регистрирали също така, че на 12 февруари пред сградата, в която се намира офисът на Ахтисаари, е пристигнал джип, собственост на албанското правителство. От него слезли две лица, които носели куфари, в които според източници от сградата е имало пари.

Дванадесет дни по-късно в офиса на Ахтисаари са били донесени още два такива куфара, но този път с черен Мерцедес без регистрационни номера. Агентите на BND разкрили, че четирите куфара, обозначени като дипломатическа поща, без проверка са били прехвърлени във Финландия на домашния адрес на Ахтисаари, посочва изданието.

Ако се установи, че Ахтисаари е бил подкупен да предложи независимост на Косово, това ще хвърли сянка върху окончателното решение за статута на Косово, реагира преди два дни Оливер Сулич, председател на сръбския парламент. Според него е в интерес на Сърбия да продължи процеса на преговори и да се стигне до решение, което да удовлетворява и двете страни – и сръбската, и албанската.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
yanki преди 16 години
Сега разбирам защо зализаният финландец толкова твърдо защитава независимостта на Косово. След това ще ни го пратят на нас да ни обясни колко е полезно за България Източните Родопи да станат независими. И такива европейски мекерета непрекъснато ни казват как да живеем.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Mislq 4e i nie ima za kakvo da si govorim.Napi6ete v google.com novoto robstvo i gledaite filma
8
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Научете се да пишете на български език, с български букви, а не де се събреете и да пишете на латиница. След това проповядвайте патриотизъм и след това защищавайте българските интереси както ги разбирате, ако въобще това ви се отдава. Не е в българските интереси да се дава независимост на Косово, това е опасен прецедент, който може да се пренесе и на наша територия. Още една мюсюлманска държава в православните Балкани. Ако искате това, борете се, ще го получите. Последствията са за всички нас.
7
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Ха ха ха..."независимост на Балканите" смех, смех, смех... Шиптерите пак са хапнали дървото с 40млн. Euro назад...това само от Холанд може да го направят....чудесна постановка, независимост- как им е дошло на ума...?! :)))
6
1
 
0
 
! Отговори
ненормален преди 16 години
нормални сме, бъди сигурен.братята сърби сами си го вкараха, за жалост
5
0
 
0
 
! Отговори
bay huy преди 16 години
abe vie normalni li ste? albancite sa nayi-golemite *** i mafioti v cyala evropa. a sa mrusnite kosovari iskat i nezavisimost. imate li ponyatie ot istorya i znaete li che kosovo e edno ot sveshtennite mesta za surbite. aman ot pishman moralisti ay sikter bre.
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ще падате от компа ами...като не четете...Какви сърби,какви пет лева?Не прочетохте ли че това е направено от Германското разузнаване.А косоварите освен търговия с дрога нищо друго не правят.И вие наркоманчетата ги защитавате.
3
0
 
0
 
! Отговори
Кибик преди 16 години
Родните бандюги да се поучат от челния опит и платят на някой дебелогъз чиновник, за да присъединим към България изконно принадлежащата й област Македония. Така от пладнешки разбойници ще станат хайдути и певци песни за тях ще пропеят.
2
1
 
0
 
! Отговори
;; преди 16 години
Не стига ,че изклаха сума ти и невинен народ в Косово и цял свят разбра ,че сърбите са едни от най жестоките и кръвожадни ***.Сега по всякакъв начин се мъчат да задържат Косово ,но няма да им се отвори парашута.
1
0
 
0
 
! Отговори
topidiot преди 16 години
Sarbite epten se oljaha. kakvi kufar4eta 21 vek sme. Padbah ot konja, to biva prostotii, ama tova e top.