Престъпление и наказание

Американски войник получи 110 години затвор затова, че през 2006-та участва в изнасилването на 14-годишно иракско момиче и в избиването на семейството й
5 авг 2007 10:41,
10
Престъпление и наказание
Общо четирима американски войници бяха обвинени за изнасилването на 14-годишната иракчанка от иракския град Махмудия. Снимка: БГНЕС

Американски редник беше осъден на 110 години затвор за изнасилване и убийство на 14-годишно иракско момиче, както и за убийството на нейното семейство, съобщи АФП.

„Редник Джеси Спилман беше осъден на 110 затвор за участието си през март 2006г. в изнасилването и убийството на 14-годишно иракско момиче и убийството на трима членове на семейството й“, се казва в изявление на американската армия.

Общо четирима американски войници бяха обвинени за изнасилването на 14-годишната иракчанка от иракския град Махмудия и за избиването на нейните родители, и на малката й сестра.

Останалите трима се признаха за виновни и получиха присъди от 5 до 100 години затвор.

Спилман се призна за виновен по по-незначителните обвинения, свързани с престъплението и получи най-голямата присъда от всички обвинени по делото.

В хода на делото се разбра, че Спилман не е директният извършител на деянието, но е знаел много добре какво се готвят да направят колегите му.

Докато те са изнасилвали девойката и са избивали семейството й, Спилман е пазел някой да не ги изненада.

"Не обвинявам никого. Поемам отговорност за действията си, можех да спра това", каза Спилман.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
queen-bitch преди 16 години
ae hodete si slojete vazelin ve, ti ne moje6 si vinoven za tva, 4e si strani4en nabludatel. a za tiq kade si mislqt, 4e mn gi 4uvat ne6tata i pravqt neadekvatni komentari moga da kaja samo: *** off. kvo ozna4ava: i u nas takiva prisadi???
8
0
 
0
 
! Отговори
Frank преди 16 години
да имаше и в България такова правосъдие,колко спокойно щяхме да си живеем!...
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какво общо има координатора на ГЕРБ в Дряново с осъдения войник......
6
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 16 години
Вместо да наказват лица които се крият зад сивата икономика те ги награждават. Така, че независимо къде си: за кокошка няма прошка, за милион няма закон.Как може да определят за координатор на ГЕРБ в гр. Дряново, лице което работи частно от 10 години,без да плаща данъци, без да подава декларации, че дължи такива. Работи на сигурна държавна работа, от която знае, че няма кой да го махне. Така ли ще се спасяваме от "сивата икономика", така ли ще увеличим пенсиите на пенсионерите, като слагаме такива хора за лидери на партии./Добре щеше да е Координатор на ГЕРБ - Габрово: Д-р Веселина Димова да провери на какви хора се доверява/ Заслужават ли тези хора доверие или вместо да спечели партията, в случая точно заради това лице в гр. Дряново, ще загуби.
5
0
 
0
 
! Отговори
Nasko преди 16 години
ami da prisudi trqbva da ima.Te sa mirotvorzi,a i tova ne e tqhna voina
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
за кокошка няма прошка.................
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ei tva e - i u nas takiva prisadi
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
A tiq deto rejat glavite na nevinni 6ofiori i jurnalisti? Spored men e trqbvalo tova da se pokrie, ama qvno se e razbralo ot mnogo hora i e nqmalko kak. na voina nemje bez jertvi.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И там е като тук колкото ти е по голяма вината толкова ти е по малка присъдата.Излиза ,че да убиеш 2-3 да изнасилиш не е престъпление ,но до седиш отвън и да не правиш нищо е !