Бомба уби Беназир Бхуто

Атентатът стана по време на митинг на Пакистанската народна партия
27 дек 2007 15:44,
91
Бомба уби Беназир Бхуто
Бхуто два пъти заемаше поста министър-председател на Пакистан. Снимка: БГНЕС

Бившата министър-председателка на Пакистан Беназир Бхуто е убита в бомбен атентат, съобщи ВВС, цитирайки говорителя на Пакистанската народна партия.

Информацията бе потвърдена и от Ройтерс.

При взрива в град Равалпинди са загинали още поне 15 души.

Инцидентът е станал, докато Бхуто е говорела пред поддръжници на партията.

Тя бе два пъти премиер на Пакистан - през 1988 година и след това през 1993, когато предшественикът й Наваз Шариф бе принуден да напусне поста заради неразбирателство с президента.

През 1999 година тя и съпругът й – Азиф Али Зардари, бяха осъдени на пет години затвор и глоба в размер на 8.6 милиона долара по обвинение в корупция. По-късно присъдата им бе отменена от Върховния съд.

По това време Бхуто не беше в Пакистан и избра да не се връща. Тя се завърна в страната си през октомври 2007 година.

Държавният департамент на САЩ излезе със светкавично изявление след убийството й и осъди атентата, допълвайки, че станалото напълно подкопава усилията за постигане на мир в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
аз съм с мехмед прав е,и турците са по- умни даже,дето някога ни клаха като диваци,сега пак ще дойдат.
69
0
 
0
 
! Отговори
HASAN преди 16 години
Хората се обединяват зад религията, защото това им дава напърво място сигурност. В модерния свят човек се чувства самотен, затова има нужда да се индентифицира с някаква група към която да пренадлежи. Това не са мои мисли, а на Збигнев Бжежински. Именно, чрез този факт той обяснява засилващият се ислямски фанатизъм. Младежите отрасли през 70-те, 80-те и 90-те, няма чрез какво да се индентефицират, кои са, каква е целтта им..., естествено е религията да ги обедини, да им даде цел, смисъл...Чета подвизаващите се тук "мисюлмани" и виждам описаните черти в тях много ясно. Предполагам роден нейде из красивите Родопи, младежа се чувства изгубен, поради това е много лабилен и податлив на влияние. Попаднал на "духовен"водач и ...станал нещо, което никога не е искал дабъде. Безсилен е и затова си приписва авторитета на групата, към която принадлежи. Самият той надали разбира колко грубо го използват неговите "главни". Дали разбира, че губи най-ценното си...времето, което му е отредено на тази земя заради нечии користни цели? Забележете, тръгнал да "завладява" Европа и да руши империи...губи си времето да говориш за Аллах или Исус, Буда, Конфуций - те точно това искат от теб - да разразходваш енергията си за безмислени неща. А какво ще е най-правилното действие, което да направиш, ще ти кажа: Стани добър човек, въпреки, че живеем в много жекток свят, намери си хубава жена в която да се влюбиш, направи и деца, възпитай тези деца да станат добри хора не ги обърквай с религия има толкова по-важни неща, които да научат...
68
0
 
0
 
! Отговори
lelka_debelkaa преди 16 години
и пак се препъна в мислите си...Мехмеде, слагат се само три точки за многоточие.Освен това какъв брат си ми?Българин ли си или Турчин?И Кого заплашваш? Какво помниш? И на какво се надяваш? Има ли с какво да помниш?И тази злоба която демонстрираш много удобно зад вяра която аз вече не уважавам. И не толерирам.Тази вяра сте я преписвали от нас бе. Поне да я бяхте разбрали. Пращах ли те да се поровиш в Гугълчо малко? Да! Ама ти... *** си и *** ще си останеш.Голямо нещастие си честно ти казвам. Господ си знае работата. И на теб ти е дал злоба и завист и лошотия.
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бъди сигурен,че са по-развити от България,***!Особено на Турция хич не можеш да и се слагаш ,в нито едно отношение!Там се произвежда всичко ,от стафиди до самолети,а в България само простотия и проституция!
66
0
 
0
 
! Отговори
mehmed-turciq преди 16 години
Skapi bratq Bulgari, ot tova negativno otno6enie kam nas turcite i misulmanskiq svqt, 6te vi izqde glavite.....i 6te stradate mnogo kato vi pognat sanarodnicite mi, tai kato nie pomnim!!! ne sme kato vas, da ni obijdat postoqnno i da se dupim i svalqma ga6ti na vseki s malko po-golqm.............:)))) alaha da vi e na pomo6t!
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тъй си мислиш само!
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Dobre razbiram 4e vi e ma4no i 4e e bila hubav 4ovek no kakvi sa tezi ostanali gluposti be!Vie vidqli li ste dosega *** darjavi ot roda na Pakistan,Avganistan,Irak i Turcia da sa se opravili?!Tova sa ciganiorski sbir6tini koito osven za poligon za izpitaniq na qdreno orajie za drugo ne stavat!
63
0
 
0
 
! Отговори
lelka_debelkaa преди 16 години
от потомствен род на политици и не е първата убита в рода им заради това. Освен, че беше красива жена, умна и силна тя действително беше лицето на Пакистан пред света и можеше да помогне за демократични промени в страната им. Лошото е, че я убиха. Това не е първият атентат срещу нея.
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А бе ти чуваш ли се изобщо,или бълнуваш!?Ако не са били руснаците ,щяхте още да сте под турско робство,не че сега не сте!Че вие какво сте направили тогава,благодарен бъди към братята руснаци!Трябваше да кажеш " жалко,че братята руснаци не ни взеха и европейската част от тези европейци"!
61
0
 
0
 
! Отговори
Никита преди 16 години
Още от преди години я намирах за красива жена и изключително представително лице на Пакистан пред света. Не знам, обаче, какво толкова е направила, за да решат чак да я ликвидират физически - явно определено е засегнала сериозно нечии интереси и ако в чужбина по един или друг начин са я пазили било велики сили, било добра охрана, явно е направила голяма грешка подценявайки Пакистанската действителност и завръщайки се, т.к. стана много лесна жертва!Според мен тя си е поела риска, за което браво, това го умеят само силните хора, и си понесе съвсем логично последиците!Бог да я прости!
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Турция - никога в ЕС. Жалко че 1912, 13-та година не им взехме повечето европейска част на тези "европейци".
59
0
 
0
 
! Отговори
lelka_debelkaa преди 16 години
Ти казах, че религията ти не ми пречи пречи ми това че си ***.Виж в коя статия ти го казах... не ми се прави че познаваш историята на Европа и това за речта... извратена е и то от такива като теб вашата религия.След като приемаш, че е нормално едно дете да се продава на някакъв друсан педофил и ми обясняваш, че такава ви е религията... утре ще ми обясниш, че е нормално и 3 световна да предизвикате.Или, че е чест за мене да ми резнеш гръкляна. Ама каква чест точно? Няма да успееш да ми обясниш... защото ще си викаш в името на Аллах и ще танцуваш. А дали Аллах иска това е много спорно. Така, че не си крий нрава и първичното зад Корана или Аллах. А ако познаваш пък общата история... ще се сетиш и за държава империя която се самоунищожава заради такива разсъждения и обичаи като вашите. Но нали си познавач няма да те светна коя е. Мечта ми е и ще отида там.
58
0
 
0
 
! Отговори
tedick преди 16 години
Жалко за красивата жена
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
При условие,че много хора взеха да стават мюсюлмани,включително и много известни личности,ти си предпочел християнството!Това е единствено твой избор и решение!Но познавам араби,които правят всичко възможно ,за да останат тук и да имат бг-гражданство!Само едно ми е интересно,защо си още Хасан,а не да кажем Христо?И трябва да се уважават всички религии,а не да се оплюват!Всеки има право да си я избира!Като християнството според теб е по-добро,защо не си толерантен към другите,а оплюваш типично на изостаналия свят!?
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ne be Mehmed e 4ist pomak ha ha ha ha ha hi hi hi hi hi hu hu hu hu hu huuuuuuuuuuuu
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ti ne si tur4in ti si kiurd!
54
0
 
0
 
! Отговори
mehmed-turciq преди 16 години
Ako iska6 da znae6 6tqhme da vlezeme do 5godini, ako ne bqha vatre6nite protivore4iq v Turciq. Vidq se 4e Amerika ni podkrepq, a ot tam i vsi4ki neini slugi.....taka nare4eni Veliki Sili! Istinata e 4e v momenta v koito Amerika im naredi da vlezem, za da otslabim evro saiuza.......nie 6te go napravim, no nqma samo da otslabim evro saiuza.....a 6te go uni6tojim do 50-100godini. Koito poznava istoriqta na evropa poslednite 10veka, toi znae za kakvo ide re4! A 4e religiqta ni e malko izvratena.....ne e taka, tq samo taka izglejda ot strani!
53
0
 
0
 
! Отговори
HASAN преди 16 години
Аз съм арабин, живея от 5 години в България. Покръстих се и приех християнството през 2005 година. Открих за себе си истинската вяра. Смятам, мисюлманската религия за ретроградна и спъваща прогреса на народите, които я изповядват. Тези народи, много трудно се развиват, а някои още са в Средновековието. След 30 год ще свърши и петрола и тогава света ще е на ръба на трета световна война. И причината ще бъде огромната пропаст между християнкия свят и изостаналия мисюбмански свят.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
E E E TOLKOVA PRIKAZKI ZA EDNA BASTISANA KADANA!
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
По-комплексиран човек от българина едва ли ще срещнеш!