Чавес стресна венецуелските фермери

Той заплаши с национализация ферми и фабрики за преработка на мляко
23 яну 2008 14:11,
17
Чавес стресна венецуелските фермери
Снимка: mooed.files.wordpress.com

Президентът на Венецуела Уго Чавес не е човек, с когото можеш да се шегуваш.

Недостигът на някои основни хранителни продукти в южноамериканската страна, между които мляко и пилешко месо, предизвикаха острата реакция на Чавес по адрес на производителите.

Той заяви, че е „предателство“, ако фермерите отказват да продават мляко на своите съграждани, докато в същото време го предлагат на колумбийски заводи за производство на висококачествени и скъпи сирена.

„В подобни случаи виновникът трябва да бъде лишен от собственост, а фермата - отчуждена“, каза още Чавес и допълни, че същото очаква и нелоялните собственици на млекопреработвателни предприятия, както и производителите на говеждо месо.

„Аз ви предупреждавам. Ако има такива производители, които отказват да продават, а същевременно продават на по-високи цени в чужбина....министри, намерете ми доказателство, така че собствеността им да бъде отчуждена“.

Чавес направи тези изявления по време на своето седмично телевизионно предаване „Ало, президенте“, след като преди това обеща повишаване на цените на млякото с 36 % – мярка, която е насочена против недостига на мляко на венецуелския пазар.

Така литър сурово мляко във Венецуела ще струва скоро вече близо 74 американски цента т.е. приблизително един български лев. Освен това, венецуелското правителство закупи обратно, през 2007 г., млекопреработвателното предприятие в град Мачикес, западна Венецуела, от италианската бизнес група „Parmalat“.

В предаването си Чавес призова фермерите да продават своето мляко на тази държавна фабрика.
Изнасящата нефт и петролни продукти Венецуела все още внася голяма част от храната си, но Чавес вече се закани да я превърне в страна-производител на хранителни продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Komunizmat e wlast na posredstwenite hora.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Bravo, be ***! Ne znaeh , che egiptqnite i rimlqnite sa bili komunisti...
14
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Хич ни влизайте повече в тази тема.Тук въпросът за комунизма е ерес.Аз един път написах много общо мнение по тези проблеми,но получих десет поста проклятия и анатеми.Комунизмът е утопия,приказка,фантастичен разказ написан от мечтатели фантазьори.
13
0
 
0
 
! Отговори
Маматос преди 16 години
Дава пример чичо ви Уго -- как трябва да се действа, -- ама вие нали сте евро-анадолУ-атлантисти, та едва ли ще ви хареса...
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бедните венецуелци взимат левче за млякото, а българските селяни - 40-50 стотинки! Затова ще стачкуват
11
0
 
0
 
! Отговори
Sa преди 16 години
Всяка държава е достигала своя пик в развитието си, когато е била управлявана от 1 човек, като се почно от Древен Египет, Рим, България и Русия и стигнем до държави като Япония и Китай.Комунизмът е най-съвършената форма на управление!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 16 години
Комунизма де :)
9
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 16 години
Браво на Уго Чавес, ето това е човек ,който може да оправи държавата си , само здрава ръка може да оправи една държава тръгнала към провал заради криворазбраната демокрация. Комузима наистина е политика , която мисли за хората а не за себе си .
8
0
 
0
 
! Отговори
ai-ai преди 16 години
Toq pipa zdravo i hi4 ne si popluva!
7
0
 
0
 
! Отговори
gg преди 16 години
kogato "H" e parva bukva v dumata ne se proiznasq
6
0
 
0
 
! Отговори
omg преди 16 години
kazva se Hugo na ispanski e s ''H'' otpred ama tva ne e vajno we 4ovekQue te den por culo
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
*** Уго, барабар с всички комунисти по света
4
0
 
0
 
! Отговори
Уго преди 16 години
Ей нещастен ***, кат не разбираш не се обажай неподготвен, че си смешен ве скапаняко! Прав е Чавес, естествено че трябва да се развива вътрешната търговия!!!! Комунисмът е най-добрата форма за управление!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Преводача преди 16 години
Голяма работа...знам как се казва
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тоз заслужава да го обесят някъде надолу с главата и цял футболен отбор да се изреди да упражнява волета и задни ножици върху грозния му череп. Мизерно комунистическо ***.
1
0
 
0
 
! Отговори
gg преди 16 години
казва се Уго Чавес - без "Х" отпред, нищо че се пише като Хуго Бос