18-годишна, студентка, проститутка

Около 40 000 френски студентки заработват хляба си с най-древната професия
29 яну 2008 19:22,
61
18-годишна, студентка, проститутка
Снимка: whackynation

Лаура Д. е само на 18, когато се записва в един от парижките университети. Дотук добре, но "висшето", знаем, струва скъпо, а без стипендия и само с гадната работа, която бачкаш за жълти стотинки, качеството ти на живот е като това на клошарите. Затова: кажете „аdieu“ на невинността и си потърсете клиент в интернет.

Речено – сторено! Именно така си помислила и тинейджърката Лаура и с това си решение, според немското списание „Spiegel“, тя съвсем не е единствена. По данни на местната полиция поне 20 000 френски студентки си плащат наемите, учебниците, таксите и храната, като всяка вечер успешно се превръщат в "масажистки" или "компаньонки".

От студентската организация SUD смятат, че тези цифри са занижени. По нейна информация студентките, които се занимават с проституция в страната на галите, са около 40 000.

Причините да се отдадеш на подобен занаят са (както винаги) комплексни: мама и татко не дават достатъчно пари, не можеш вече да издържаш мизерията в общежитието, пък и лесните пари и авантюрите са съблазнителни. Колегите и без това само искат да ти бръкнат под полата, но сега поне можеш нещо да спечелиш от цялата работа.

Не е лесно да знаеш, че не можеш да финансираш следването си още преди да си взела и първия си изпит, затова трябва да се помъчиш да изкараш някой лев, пък да става каквото ще.

„В метрото треперех от страх да не би да мине контрола и се питах всекидневно как ще преживея до края на месеца“, разказва Лаура в нейната наскоро публикувана книга „Mes chères études“(Моето скъпо следване).

На колегите не можеш да разкажеш нищо. За финансовите ти проблеми никой не иска и да знае. Просто отказваш да излизаш по барове, казваш, че си уморена и отиваш да учиш.

Всичко това се преживява без проблеми, само „ако имах нещо за ядене“, продължава Лаура.

И така стигаш до интернет. Почваш да сърфираш, да търсиш изход и така постепенно стигаш до първия си клиент. Мъжете, с които си имаш работа (поне във Франция е така), са между 40 и 60 годишни. Те си търсят „млади жени“, желаят „нежни часове“ и „масажи“, а на момичетата им трябват спешно пари.

„Във всеки един живот има една нощ, в която човек пораства много бързо. След нея вече нищо не е като преди. Сбогом, невинност“, пише Лаура в книгата си.

След това започва двойнственият живот. 2-3 пъти на месец студентките се срещат с женени мъже на средна възраст и заработват доста добре. Първият клиент на Лаура се казва Джо и е на 50. В интернет-обявата си Джо иска само масаж, но в хотелската стая иска и нещо повече. Лаура се съгласява и припечелва 250 евро за една вечер.

Франция далеч не е единствената европейска страна, която има подобни проблеми. Темата е добре позната и в съседна Англия. Една студия на университета в град Кингстън е стигнала до извода, че  за периода 2000 - 2006 г. броят на студентите, които си плащат таксите с помощта на секс услуги, се е увеличил с цели 50 %.

10 % от английската академична младеж са потвърдили, че имат колежки, които работят като стриптизьорки, масажистки и проститутки.

В България засега подобни студии май не са правени. Дали вече не ни е време?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Jok преди 16 години
Когато една жена няма в главата си изкарва паричките с наличните дупки. По - лесно им е на момичетата без достойнство, възпитание и морал. Тъпчат ги като коледни пуйки а те се правят, че всичко е наред. Жълтите стотинки които им подхвърлят са такава гротеска. Все пак съм сигурен, че доста момичета у нас го правят. Всичко това е толкова жалко.......
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Za shtastie na men ne mi se e nalagalo da pravia takiva neshta, ama znam kakvo e da ostanesh bez pari v kraia na mesetsa i da se chudish kak da preziveesh. Ta zatova ne gi sadia momichetata mnogo strogo, drug e vaprosat, che edin den shte si plashtat zatova...s lihvite! Ama zivotat e gaden poniakoga! Chestno, zal mi e za tezi momicheta! Da ne mislite, che sa mnogo shtastlivi ot "zanimaniata" si.
39
0
 
0
 
! Отговори
rudi преди 16 години
Ей, момчета, утре на обяд се блъска във Вас тинейджър на 15, но Вие сте пили 2 големи бири преди това, тва е над 0, 5 промила и кво, Вие сте Виновен. А, да предположим, че не си е сложил и колана. Дали умира или е в дълга кома, го оставям на фантазията Ви.Виновни сме, по принцип. Да оставим Максим и Съда да се оравят. Много бих искал да му помогна. Но не знам как.
38
1
 
0
 
! Отговори
hm преди 16 години
Че у нас да не е по различно.Студентките са готови на всичко за една черпня.А често дори без черпня ей така за тръпката.
37
0
 
0
 
! Отговори
boom преди 16 години
36. под мен много добре го каза.тази новина е от миналата година м/у другото
36
0
 
0
 
! Отговори
В преди 16 години
Да бе и аз съм била студентка във Варна и тука размазването наистина е пълно,*** да ти кажа такива ги има навсякъде дето го правят за пари.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Баси стига бе хора,убихте всичко детско у мене!И аз бях доскоро студентка във Варна *** не познавам такива жени.А знаете ли колко жени познавам,които си изкарват хляба и студентството с обикновена работа,а?Тези,които проституират нямат оправдание за мен.Това изхабява много.Имам няколко познати такива между впрочем в София и ми се повдига,станали са супер меркантилни милите.Само маркови дрешки са им в главата.Ние във Варна може да не сме толкова богати ( студентите имам в предвид )ама поне си избухваме на макс.Абе кофти е да си ***,бе хора!Осъзнайте се,секса трябва да е спонтанен и да се прави за удоволствие.Как изобщо някои мъже го правят за пари?Ми то така интересно ли е?Това са само някои богати чичковци дето нямат време да забършат нещо.А тез млади момичета се дават на някви дъртаци все едно младите студенти са малко и след 2-3 години ще са като парцали в душаа щото всичко непринудено ще се убие у тях.Тука във Варна какви оргии си правим ако знаете,и всичко е супер спонтанно и всички сме си много щастливи.Някои от нас и бачкат,и учат,*** пак им остава време за купони.Аман вече с тази проституция.Станахме нацията на мутресите и мутрите.Това ли е бъдещето на тази държава?Парите не са направили никой щастлив хора,осъзнайте се.Аз съм жена между другото.
34
0
 
0
 
! Отговори
petar, NY преди 16 години
Много си прав N2, в Европа университетите са буквално без пари спрямо тези в САЩ. За сметка на това възможностите за заработване са доста повече. Но ако си красиво момиче с 'разбити илюзии' може би избора е лесен.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тук новината е по-вярно да е:"18 годишна.Не-***???"Преди някой спомена аха.бг.Е отворете муцунки.ком и намерете една НЕпроститутка.
32
0
 
0
 
! Отговори
БАТ'БАЙ ТИ ГАНЮ преди 16 години
ДОБРЕ ЧЕ ТУКА НЯМАМЕ 40 000 СТУДЕНТКИ..............МНОГО ЗОРНО ЩЕ НИ БЪДЕ......
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
misli6 li 4e kato spqt s nqkvo otvratitelni 4i4kovci si pravqt kefa ???
30
0
 
1
 
! Отговори
:} преди 16 години
ami dvoina pe4alba hem si prai6 kefa hem pari zema6
29
0
 
1
 
! Отговори
pif преди 16 години
Tam kadeto ima marsha vinagi shte ima i leshoqdi!
28
0
 
0
 
! Отговори
nz преди 16 години
mi te tezi sait4eta - ***.bg, sladur.com, gepime i o6te mnogo sa to4no tova. stokite sedqt opisali vsi4ki ekstri i 4akat nqkoi da si plati. a prostitutkite sa ednakvi... tam i na ulicata...
27
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
ехеее...ми аз да бях отишъл да уча във Франция:) оха
26
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
колко са зле верно.... абе хора вие не сте ли ходили да е*ете по студенстки град... пфу, за какво са им студия, те си джиткат самостоятелно....
25
0
 
0
 
! Отговори
joro преди 16 години
to tova e otdavna v bulgariq;))))))))))))))))))-studentki gladni za prostituki.kato doidat ot selata i stanat studentki.....nai mnogo mesets....kupuvat ot o4ilata ot 2-lv...i zapo4vat s fasonite.....dori imam priqtel koito e sus takava studentka ot razgrad e tq a ina4e u4i vuv vins-varna.meraka i e da se vozi v djipa....drugoto ne e vajno.....a toi i pulni ustata sus sperma v dvijenie dori.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
На тея хора от тоя сайт не им ли омръзна да копират новините от чужбина, това нещо като статия излезе преди около 10 дена на lycos.fr, единственото което е добавил автора е последното изречение, останалото е превод. И аз съм бил във Франция преди около 10 години, и аз да уча, ама такова нещо не съм виждал нито пък чувал, ппросто нямаше, но сега вече е страшно и всеки си трае от държавата, тва е най-гадното, като че като учи и се шиба там за некви пари, след това ще бачка най-готината работа?!Освен да стане *** друго не виждам...
23
0
 
0
 
! Отговори
Mapua преди 16 години
Haide sega vsi4ki deto se vyzmu6tavat da otvorqt vestnik "Alo, Burgas" na poslednata stranica za neangajira6ti zapoznanstva i zada4kata za sledva6tiq pyt e da mi kajete kolko obqvki, koito sydyrjat "Pi6tna studentka predlaga seks uslygi na platejosposobni gospoda"
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
В България не е нужно да правят статистика. Почти 90% от студентките заработват. То не случайно студентския град се напълни за нула време с какви ли не бардаци. То почти няма мутра или разбойник който да няма заведения там.