Разпуснаха парламента в Италия

Предсрочните избори ще са през април
3
Разпуснаха парламента в Италия
Президентът Наполитано в кабинета си. Снимка: mantovaninelmondo.com

Италианският президент Джорджо Наполитано разпусна парламента на страната и така отвори пътя към нови предсрочни избори на Апенините само две години след последния парламентарен вот.

Президентът взе това решение, след като през изминалия месец ляво-центристкото правителство на премиера Романо Проди получи вот на недоверие в Сената и беше принудено да подаде оставка.

Усилията за сформиране на временно правителство, начело с председателя на италианския сенат Франко Марини, както и за промяна на избирателната система в страната, не се увенчаха с успех.

Изборите трябва да се проведат в период от 70 дни след разпускането на парламента и 13-14 април се разглеждат като най-вероятните дати за това, защото по този начин кандидат-депутатите ще разполагат с повече време за организирането на своите изборни кампании.

Проди ще продължи да изпълнява функциите си на премиер до деня на изборите.

 


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Napoleon преди 13 години
Дано доживеем изтребването и на последния комунист-капиталист!
1
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 13 години
да го разпуснат и тукашния в бг , че те освен да лапат пари...и да измислят тъпи и още по тъпи закони и закончета....аа някои закони които и тях ги облагодетелстват..ми че те друго си незнаят или за друго по скоро си нехаят..ха ха ха ха..мн смешно .и в същото време трагично за народа български