"Атака" щяла да спира ислямизацията на Европа

"Атака" е една от съоснователките на новата формация на европейските националисти, съобщава El Pais
7 фев 2008 18:42,
50
"Атака" щяла да спира ислямизацията на Европа
Лидерите на европейските националисти. Снимка: БГНЕС

Националният фронт на Жан-Мари Льо Пен, Фламандският блок, Австрийската либерална партия и хората на Волен Сидеров от „Атака“ възнамеряват да основат нова формация на европейските националисти, съобщава испанският всекидневник El Pais.

Само преди броени дни представителите на четирите националистически партии са се срещнали във Виена, за да обсъдят бъдещите си съвместни действия.

Целите на новото политическо обединение са формулирани пределно ясно: да се спре потокът на емигранти, „борба срещу ислямизацията на Европа“, запазване на националните ценности и елиминиране на самия ЕС в сегашния му вид.

Това са идеите, с които националистите ще се опитат да изкушат европейските граждани, които били все по-обезпокоени от нарастващата глобална несигурност и липсата на политически идеи за решаването на някои от основните проблеми на Стария континент.

Създаването на новата формация е отговорът на крайната европейска десница, която се опитва да си възвърне загубените позиции, след като нейната парламентарна група в Европейския парламент се разпадна през ноември миналата година.

За да успеят в това си начинание ултрадесните ще трябва да привлекат и други политически партии в Европа, които да изповядват техните идеи. Лидерът на Австрийската либерална партия Хайнц-Кристиян Щрахе вече призова националистите от цяла Европа да се обединят.

„В наши дни вече няма автентични десни партии в Европа. Мнозинството от тях са се превърнали в социалдемократически, които злоупотребяват с т.нар. политическа коректност и не говорят за истинските проблеми на хората, като имиграцията“, твърди харизматичният лидер на Фламандския блок Филип Девинтер, който получи 20 % от гласовете по време на изборите в Белгия през юни 2007 г.

„Масовата имиграция ни причинява много проблеми. Европейските градове се напълниха с джамии и с жени, носещи забрадки. Тези имигранти не само, че не се интегрират, но освен това се стремят да имат всички възможни права и свободи, като например да наложат Шириата или пък да правят жертвоприношения с животни, без каквито и да било санитарни условия. Много европейци вече се чувстват чужденци в собствената си държава и си мислят, че живеят в Еврабия. Не искаме Европа да се превърне в провинция на Северна Африка“, казва още Девинтер в телефонно интервю за испанския вестник.

Девинтер, както и други лидери на европейските националисти, искат границите на ЕС да бъдат затворени по суша и вода, за да се спре потокът от имигранти към Европа. От чужденците, които вече живеят в ЕС, те изискват „да се интегрират и да приемат европейските ценности“. Ако това не стане, те трябва да бъдат експулсирани.

Едно от вероятните наименования на бъдещата политическа формация е „ Европейска патриотична партия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
chuhte li noviq vic ?? - Атака" щяла да спира ислямизацията на Европа ....!!!! hhahahahahahahahahaha ta te koi sa edni nishtojestva .........
8
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Е омръзна ми да му гледам на тоя противен гей гадната и изцъклена мутра. Точно този ли ще решава Европейските проблеми ? - това *** става само за клоун , обаче от ония - злите клоуни дето само могат да изплашат малки деца и бабички !!
7
0
 
31
 
! Отговори
до 3 преди 16 години
Тези хора отдавна са показали че мисленето и расъждаването е чуждо понятие за тях
6
0
 
31
 
! Отговори
fssffs преди 16 години
parvo da si opravqh lydite, pedofilite i homosekyalistite, a sled tova da mislqt za Evropa!
5
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Тиа хора така и не разбраха, че не борбата на религийте е решаваща в 21 век, а борбата за жизнения стандарт на народа. Но какво да очакваш от хора с мислене от 18 век ..
4
0
 
31
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Съгласен съм с писаното в тази статия. Дано се обединят много партии за таз кауза ! УСПЕХ !
3
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Тиа хора така и не разбраха, че не борбата на религийте е решаваща в 21 век, а борбата за жизнения стандарт на народа. Но какво да очакваш от хора с мислене от 18 век ..
2
0
 
31
 
! Отговори
gazarogo6o преди 16 години
Ima seriozen problem s tiq
1
0
 
31
 
! Отговори
Националист преди 16 години
Това ако е вярно Европа трябва да се подготви за ислямизация!Имайки впредвид колко добра работа върши атака в името на патриотизма в България почвам да се плаша!