Путин: Независимостта на Косово е неморална

Руският президент критикува остро позицията на Запада за Косово
14 фев 2008 15:51,
52
Путин: Независимостта на Косово е неморална
Президентът Путин не харесва отношението на ЕС и САЩ към независимостта на Косово. Снимка: AFP

“Едностранната подкрепа за независимостта на Косово е неморална и противоправна”, заяви Владимир Путин по време на своята прощална пресконференция като президент на Руската Федерация.

По този повод в Кремъл се бяха събрали над 1300 журналисти от руски и световни медии.

Президентът Путин не изпусна тази добра възможност и предупреди, че „международното право сега не защитава интересите на малките страни”.

В отговор на западен журналист той отправи изключително остра критика към държавите от ЕС и САЩ, че не признават нито Северен Кипър, нито Абхазия или Южна Осетия, а сега изведнъж са такива пламенни поддръжници на косовската независимост.

“Вас, европейците, ни ви ли е срам изобщо да подхождате с такива двойни стандарти? На нас ни казват, че Косово е специален случай. Това са измислици, а не специален случай. Ние предлагаме на нашите партньори да не поощряват сепаратизма, а да изработят единни правила за поведение”, каза още в типичния си полемичен стил руският президент.

Путин е подчертал, че „Русия не се готви да се прави на маймуна и да действа огледално, ако някой признае противоправното решение за едностранно признаване на Косово“, защото „ако някой приема лошо решение, ние не сме длъжни да действаме по същия начин”.

Той е предупредил също така, че признаването на независимо Косово от страна на Запада ще бъде възприето от Русия като сигнал, след което „ние ще реагираме на това поведение на партньорите си, за да обезпечим нашите интереси. Ако те смятат, че са прави, защо ние да не можем, ние също няма да действаме праволинейно”.

Путин е бил категоричен: „Русия има свой план. Ние знаем какво ще правим”.

План за действие има и сръбското правителство, което на днешното си заседание прие “решение за обявяване за нищожни на незаконните актове на временните органи на самоуправление в Косово за провъзгласяване на едностранна независимост”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Никой не им е виновен на сърбите,че изкопаха такава дълбока пропаст между себе си Косово и всички бивши републики на Югославия.Нека да издигат паметници на Милошевич и да крият Младич и Караджич-това си е за тяхна сметка.Ние какво хубаво сме видяли от Сърбия спомнете си историята.В Сърбия има поговорка:"Ако няма какво да правиш-набий българина".Нашият сънародник от Добрич още е в пандиза за нещо съвсем недоказано ище лежи там 45 дни.У нас доказани престъпници лежат по 24 часа.На тези,които защитават Путин - ще кажа следното: Вижте как живеят неговите поданици при условие,че Русия е най-богатата държава на природни дадености-не става дума за Москва,а за Русия.Спомнете си по какъв начин действа той в Беслан.Какво прави неговият губернатор на Чукотка в Англия и откъде има 18 млрд.долара.Защо неговия подобен - Ходурковски е в затвора?Политковска,Литвиненко,отношението му към опозицията -Каспаров,как реагира с моряците от "Курск" и т.н. и т.н.
30
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
И с непризнаването на Косово според теб албанците ще се кротнат?! Моето момче, явно изобщо не си наяно със ситуацията! Сърбите не могат да опазят територията си, те са най-слабите войници и са супер страхливи, те не са способни да спрат албанците да се насочат към българските земи - Западните покрайнини и на север към Белград, това са два милиона албанци, ако Косово остане в Сърбия, след 10 години до Белград всичко е ще албанско! Ако не знаеш те са като нашите *** по 5-6 деца, че и повече!Само,че са два милиона в момента само в Косово!
29
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Влезох в сайта и мога да кажа че за мен е абсолютна глупост твърдението че със създаването на албанско-мюсюлманската държава Косово щяло да се спре увеличаването и разпространението на албанската популация на балканите - и албанците щели да си стоят в Косово - и затова според празноглавците от ВМРО - България трябвало да признае Косово. Това е пълна идиотщина - най малкото защото албанските шиптъри имат претенции и за части от Македония - и от доста време насам техни въоръжени групи извършват терористични актове на територията на Македония!
28
1
 
2
 
! Отговори
za 26 преди 16 години
Ами 26 ти влез в сайта на ВМРО ***.vmro.org и в колонката в дясно е най-добрия анализ от българска гледна точка за Косово, тогава някой неща ще ти се изянят
27
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
От кой разровен гроб изпълзя бе,трупояден червей?
26
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Не мога да разбера,как може ВМРО да обявяват,че са готови да признаят Косово?
25
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
21 - i 23 - до кога ще се появяват такива жалки паразитчета-русофилчета и ще ни дават акъл колко велика била русия ?Защо не казвате нещо добро за страната в която живеете , а ще ни поучавате и втълпявате колко велика била гнусната русия ? ?
24
1
 
2
 
! Отговори
anavar преди 16 години
РУСИЯ >usa
23
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Добре че е Русия, защото както е тръгнало - Днес делят Сърбия, утре следва Македония, след това България. Дори румънците го разбраха и казаха категорично че няма да признаят създаването на независима албанско-мюсюлманската държава Косово на балканите!Но в България все още има празни тикви които само плюят по Путин и по Русия.
22
1
 
2
 
! Отговори
Cap'n Jezebel преди 16 години
Русия е малко шизофренична по отношение на националното самоопределяне. Пазят Чечения като кучета, ама ако става въпрос за Абхазия (да се оправят грузинците, лакеи на САЩ:) или Приднестровието, като че ли не са такива противници на сепаратизма принципно.
21
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Има ли тук хора, които мислят че всичко се прави в името на демокрацията и реда? С какво ви промиха мозъците на всички. Какво имате против Русия и Путин ? Утре ще ви вкара в колхоз ли ? Тези които пишат за комунистите да знаят,че те са най големите капиталисти сега. Аз мога да ви кажа, че по онова време,за 1000лв.откраднати пари щяха да ти разгонят фамилията до девето коляно,лежиш в затвор 2 год,няма да си намериш пожизнено работа. Сега е друго-капитализъм от най отвратителен тип. Тука вече не се мачка комунизма, а цели нации, региони. Там от където богатата държава може да ограби ресурси,геостратегическо място и т.н. Защо не борят китайския комунизъм да речем..Самите американци са по големи противници на Буш отколкото вие ,нещастни дрогирани ексхибиционисти,които пишете със замах за всичко-секс,война и Лили Иванова. Да сте видяли Русия да води война на три континента едновременно? За ваше сведение,питайте моряците за следното- корабите под чужд флаг ,когато минават през пиратски или размирни райони защо свалят американския или английския флаг и слагат руски. Никой не ги докосва,даже не ги наближават !!! Ако си американец,където и да си по света си обречен. Като подвижна мишена си.Защото това носи демокрацията им по света-смърт и наркотици.
20
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Ясно е едно- Янките са световния полицай. Нищо не се е променило от Хитлер насам. Защо тогава го плюят,че искал нов ред в света ? Сега какво става-Ирак,Афганистан...Милошевич и прочие "Бушевизми", и все за "демокрация" Айде де. Сега сме 21 век и има информация за всичко. Изхода е само един. Той е в трета световна война. Тя е неизбежното зло,и със сигурност ще се води на територията на Северна Америка- Там откъдето сега идва новия световен ред. Просто е въпрос на време. Лошо е ,но денонощно си го търсят. Излиза че албанската мафия се е свързала с еврейската. Наред е Македония.. Не псувайте руската мечка,че май пак тя ще се нагърби с трудната задача да види сметката на " световните тарикати ".
19
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
АКО КОСОВО ОСТАНЕ В СЪРБИЯ, АЛБАНЦИТЕ ЩЕ СТИГНАТ ДО БЕЛГРАД, ТОВА НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАТ СЪРБИТЕ, ПО ДОБРЕ ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ С НЕГО, ЗАЩОТО НАД ДВА МИЛИОНА АЛБАНЦИ КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВЯТ!!! ЩЕ ИМ ЗАВЛАДЕЯТ ДЪРЖАВАТА ЦЯЛАТА, КАКТО СТАВА С БЮРОМ !!!
18
1
 
2
 
! Отговори
brei преди 16 години
kagebist komonist neznam o6te kav bil no naroda go obi4a za6to nie neobi4ame nikoi ot politicite siza6toto Putin varna samo4ustvieto na ruskia grajdanina na6te ni vzexa i malkoto koeto ni be ostanalo
17
1
 
2
 
! Отговори
vv преди 16 години
putin e pi4! i az mrazq dwoinite standarti...a za zapadna evropa i usa te sa prosto na4in na mislene i deistvie
16
1
 
2
 
! Отговори
Arkan преди 16 години
otdelno EU shte ograni4i importa na vsi4ko ot Surbija, koeto ozna4ava pove4e export kum EU na Bulgarski stoki, i 1000 pri4ini v tazi nasoka, prosto Surbite shte budat Smazani(ot ikonomi4eska gledna to4ka razbira se).
15
1
 
2
 
! Отговори
Arkan преди 16 години
Zashtoto ,kato ima inflacia v Surbia - cenite se vdigat, i te zapo4vat da importirat ot Bulgaria, otdelno Evroinvesticiite za Regiona shte budat susredoto4eni izvun Surbija.
14
1
 
2
 
! Отговори
ANTIPUTIN преди 16 години
омръзна ми да му гледам кагебистката мутра на тоя путинокио . Да се занимава с русия и да не пречи на необратими световни процеси !
13
1
 
2
 
! Отговори
Arkan преди 16 години
predi 50 godini malkite narodi za koito govorish sa jivjali v kolibi i sa pasli kozite, ti *** da ne si fashist, shtoto ako ne sa bili tija komunisti deto si 4ul ot njakude za tjah,100 % sum siguren 4e si roden sled 89ta, baba ti i djado ti sega shteshe da sa Poljulei v njakoj antikvaren magazin.
12
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Защо да имаме сметка от конфликт?