Белградският кмет отказа да сложи венец пред барелефа на Левски

От кметството на Белград съобщиха, че точният отговор на Алимпич е бил "отказвам да присъствам"
19 фев 2008 16:56,
78
Белградският кмет отказа да сложи венец пред барелефа на Левски
Отказвам да присъствам, казал Зоран Алимпич. Снимка: beograd.org.yu

Белградският кмет Зоран Алимпич отказа да присъства на церемонията по отбелязването на 135-та годишнина от гибелта на Васил Левски, съобщава БГНЕС.

Полагането на венец пред барелефа на Васил Левски и Георги С. Раковски се състоя в 12.00 часа местно време.

Сръбският градоначалник, който в момента изпълнява тази длъжност- Зоран Алимпич, обаче не се появи на събитието.

От кметството на Белград съобщиха, че точният отговор на Алимпич е бил "отказвам да присъствам".

Dnes.bg припомня, че барелефът на Левски и Раковски бе открит в сръбската столица на 18 декември 2007 г.

Според източници на БГНЕС не е изключено отказът на Алимпич да е свързан със ситуацията в Косово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Те албанците за 10 години стигнаха до Скопие и оня ден са празнували независимо Косово! А какъв репортаж имаше от мястото на събитието, с пистолетите гърмяха А КЪДЕ СА ВИ ГОЛЕМИТЕ БИЯЧИ ДЕТО ИЗЛИЗАХА ДА БИЯТ СТАРЦИ МИНАЛАТА ГОДИНА НА ПАМЕТНИКА НА МАРА БУНЕВА!!! КАТО СТЕ ДРЕВНИ МАКЕДОНЦИ ЩО НЕ СИ ВЗЕХТЕ КОПИЯТА ДА ГИ ТРЕПЕТЕ АЛБАНЦИТЕ У СОБСТВЕНАТА СИ СТОЛИЦА!!!!! КАЖИ БРЕ?!
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
До 44-ти, македонецо, вземи прочети историята на Балканите и по-специално там където се бием за вас, за родната наша Македония. Вие сте типичен пример, как може да се промие съзнанието на цяла една провинция, която по всички показатели принадлежи на България. Тук не става въпрос, че ви искаме при нас, дори напротив, не ви искаме, сега. Но България се би за вас българите в Македония и губи одринска тракия, заради тази авантюра. И ти твърдиш, че ние сме монголи, браво, нагледно показваш как може да се промени мисленето и самосъзнанието на едно множество, което определено е българско. Това е истината, а не вие от македония да изкарвате някави изфабрикувани факти, колко сте велики, на които само вие си вярате, заради историческо късогледство и лъжи. Истината е, че македонците са българи, ако искате си изследвайте днк-то, да ви видим откъде произлизате. И ской вие родствената връзка
55
0
 
0
 
! Отговори
до 44 преди 16 години
Толкова сте ***, че няма и да разберете когато албанците си направят държава на вашата територия ! И тогава къде ще ходите ? Пак при нас ще дойдете, обаче ние няма да ви третираме като българи, а наравно с виетнамците, които вече си внасяме да ни работят!!! *** македонци на които държава им дадоха и 10 години не могат да я задържат своя... Това какво говори ? *** и *** народ , който за нищо не става....
54
0
 
0
 
! Отговори
Скендербег преди 16 години
Както е тръгнало белградския кмет ще слага венци на паметника на Скендербег.За пореден път ни обиждат а ние трябва да им се навеждаме.ПРИЗНАЙТЕ КОСОВО!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
македонците си живеят в техния измислен свят и се мислят за много велики, но такива са само на думи, никой не се интересува от тях. и е вярно,че светът им се смее за измислиците в историята.познавам чужденци,които като слушат македонска история, мислят,че им се разказва виц. такива простотии може да се измилят само в *** на Балканите - във WCдония.
52
0
 
0
 
! Отговори
f17 преди 16 години
Няма никакъв спор какво остава, след като македонец мине през банята - *** вода и чист българин!
51
0
 
0
 
! Отговори
Аспарух преди 16 години
Ей Номер 44- Безродственико . *** просто . Ти до кой клас си учил *** . Знаеш ли какво е Яничарин ? Погледни се в огледалото !
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какъв древен народ сте бе?! Вие сте *** народ!!! Какви са ви имената бе?! СЛАВЯНСКИ! Учите измиселна история и целия свят ви се сме!!! Защо не говорите на гръцки като сте древни македонци? ааа? Татарите са дошли в 13 век бе смотьо и само българите са ги победили!!! А ако българите бяхме монголци или татари щяхме да сме с дръпнати очи и жълта кожа разрба ли! Вие даже не можете да помислете за 1 сек.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
МАКЕДОНЦИТЕ СА БЪЛГАРИ!!! ДОКОГО ЩЕ ВЯРВАТЕ НА ТЕЯ СРЪБСКИ ТЕОРИЙ, ЧЕ СТЕ ОТДЕЛЕН НАРОД!!! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ЗАЩОТОТО ЩЕ СЕ СЕТИТЕ КЪСНО!!!ВАШАТА ЛЮБИМА СЪРБИЯ СЕ РАЗПАДА, ЗАДАЙТЕ СИ ВЪПРОСА ЗАЩО?! САМО ВИЕ ГИ ОБИЧАТЕ, ЗАЩОТО СТЕ ТЯХНО ТВОРЕНИЕ, СТИГА СТЕ ПИСАЛИ НА ТОЯ СМЕШЕН ЕЗИК, АКО ВИ ВИДЯТ ГОЦЕ И ЯНЕ ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ В ГРОБА!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
x преди 16 години
България ще признае след 10 години македония за част от Албания, това е световен заговор за мюсюлманска държава на Балканите - Косово, Албания, македония слети.
47
0
 
0
 
! Отговори
кирил тенев преди 16 години
Не харесвам АТАКА, но днес по ,,Дарик"радио при Диана Найденова слушах спора между Надежда Михайлова и Димитър Стоянов и бях възхитен от позицията на Атака спрямо Косово,защото всичко се прави от тъпите американци.
46
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
До 44, виждаме ви колко сте големи, даже език си нямате,а позлвате нашия. Аз лично не познавам нито един човек в България,който се смята за македонец, но познавам много македонци,които дават мило и драго да станат българи и да пътуват из Европа,че да видят и друго освен родното им село с албанците през живота си.Сега май яко Вие ще го отнесете- македонците! Вие сте малцинство в станара си, не българите. :) Нямате работа в България и в тези сайтове, имате си ваши, ние не се интересуваме от вас ! Полуалбанци!
45
0
 
0
 
! Отговори
mrazim surbi преди 16 години
srubska muzika i umreli surbi te tva go lubim s celo surce:)))umrete surbi BG vi mrazi!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
hehehehe, bre dzubre edno, kade gi imash videno bugari vo Makedonija!? Nikogash gi nemalo i doveka neke ve ima vo Makedonija! Makedoncite se dreven naro nego vas dojdenici azijati so tatakoto vash mangolot Asparuh.Pogolemiot del od naselenieto na deneshna Bugarija se potatarcheni Makedonci!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО ЗАЩИТАВАТЕ СЪРБИЯ СТЕ ИЛИ ДЪРТИ КОМУНИСТИ ИЛИ *** ХЛАПЕТА, ЧЕЛИ НЕДОЧЕЛИ ИСТОРИЯ ДЕТО СА ЧУВАЛИ ОТ БАБА СИ КОЛКО Е БИЛО КАТО Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ И КАК СМЕ СЕ ОБИЧАЛИ С ЮГОСЛАВИЯ И КАК ЛЕПА БРЕНА Е ЗВУЧАЛА!!! ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ, А ПРЕДАТЕЛИ, ПРЕДАТЕЛИ СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ ОТ МАКЕДОНИЯ!!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
САМО КАТО МУ ГЛЕДАМ СМОТАНАТА ФИЗИНОМИЯ НА ТОЯ МИ Е ЯСНО КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА, САМО МОЖЕ ДА ЛЪСКА ОБУВКИТЕ НА БОЙКО :)))
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
СЪРБИТЕ СА ГОЛЕМИ ***!!!! Като гледах албанците, ми те по бели и хубави от сърбите, дето им викат ***, а сърбите друсат *** кючеци!!! Левски е ВЕЛИК не само като българин, а като световна личност, такава мисъл е била рядка за неговото време, поредното неуважение към българската държава и всичко българско от сърбите показва колко са ни братя както ми твърдят някой тея дни!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
f17 преди 16 години
Американски експерт: Идва краят на МакедонияДиректорът на отдела за източноевропейски изследвания в научния център Уудроу Уилсън във Вашингтон Мартин Шлезингер заяви, че сега ще е най-лошо САЩ да оставят всичко на европейците, да стоят настрана и да критикуват, както правеха в началото на 90-те години.Мисля, че всичко се развива по внимателно подготвен план между косовските албанци, ЕС и САЩ. Независимостта е обявена и сега ЕС обсъжда кой ще я признае, каза той за Гласът на Америка. На въпроса колко време ще мине преди албанците в Албания и албанците в Косово да разберат, че са една нация и поради това би трябвало да станат една държава, той отговори, че според него това отдавна е станало. Мисля, че албанците в това отношение бяха много умни и накрая е съвсем естествено за тях, че всички искат да живеят в една държава, както всички сърби искат да бъдат в една държава или хърватите. Но ние предотвратихме това. Не виждам защо да правим възможно създаването на Велика Албания, която няма да бъде изобщо по-стабилна или по-морална от Велика Сърбия. Всъщност ще бъде още по-малко такава, защото ще възникне чрез разбиване на други страни, каза Шлезингер. Това не е нещо ново. Напрежението между сърбите и косовските албанци около тази територия продължава вече сто години. Ръководството в Тирана и хората в Македония сега не казват това, но мисля, че неизбежно ще се стигне до сближаване. Би било добре, ако това стане чрез ООН, но когато това се случи, ще можем да се сбогуваме с Македония. Това е сигурно. А това е само началото, оцени той. Запитан дали смята, че със сигурност ще се стигне до прекрояване на картата на Балканите, той отговори съвсем ясно: Да. Това е само първата стъпка в новата фаза от онова, което ще се случва на Балканите. Т. нар. признаване на независимостта на Косово не реши нищо. Само постави цяла редица нови въпроси и проблеми, пред които ще трябва да се изправим, заключи Шлезингер. /БГНЕС
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Анчо,пиле шарено,сръбските митничари са "сладури" в сравнение с гадните "фрицове",унгарци,холандци и прочее представители на Западната цивилизация. И това продължава,нищо,че вече сме "гласна буква"! И не съм тираджия,драги! А в Българското посолство ще ме наритат като мръсно куче,затова,че съм се оплакал от холандеца,който ме е държал 4 часа без никакво обяснение,прав,без вода и после ни хвърли паспортите на магистралата,под гумите на колите! А Ти,със сигурност,си пробвал номера с "милите очички" и парички - щом ръсиш мозък! Много се извинявам за този тон,обаче ходи на майната си! Като не знаеш,ще си мълчиш!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Номер 37 не пиши глупости! Атака е твърдо против независимостта на Косово!