Сърбия ще съди страните, които признаят Косово?

Сърбия ще съди в Хага онези държави, които признаят Косово, смята професор Светозар Стоянович
19 фев 2008 19:05,
37
Сърбия ще съди страните, които признаят Косово?
Ще ни съди ли Сърбия, ако признаем независимо Косово? Снимка: БГНЕС

Смятам, че сръбското правителство ще съди пред международния съд в Хага онези държави, които признаят Косово. Това заяви сръбският професор Светозар Стоянович след лекцията си „Сърбите, косовският въпрос и светът”, организирана от Дипломатическия институт в Министерството на външните работи.

Професор Стоянович е основател и президент на Сръбско-американския център в Белград и член на съвета за външна политика при сръбското Министерство на външните работи.

Той призна, че не е наясно с международното право, но подчерта, че Сърбия вероятно ще действа диференцирано спрямо държавите, които признаят независимо Косово.

„Сърбия сигурно ще поиска да върне своите дипломатически представители от тези страни“, каза професорът, като посочи за пример САЩ, което „би било недобра стъпка, тъй като е много трудно да се възстановят едни прекъснати веднъж отношения”.

Професорът, който е автор на 7 книги, изтъкна с исторически факти, че сръбският народ е малък, но велик.

Сърбия не би трябвало да „взема страна в едно съперничество, а да води диалог и със САЩ, и с Русия“, каза професор Стоянович.

Той обяви, че Русия „се връща в Сърбия с много голяма сила” – икономическа, финансова, туристическа, и така значението на Сърбия нараствало, въпреки че е малка по територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти с кого мислиш,че се събраха албанците,а?Пак с албанци!В Косово са 92% от населението!Нещо не си в час?И друго ,операция за да си различен се прави и много хубави резултати се получават ,в 99% от тях!
35
0
 
0
 
! Отговори
КХани Ювигите преди 16 години
Разумен брат,както и да изглежда от пътя по който е минал,помага в беда на брат си.Тогава и само тогава-ще се съберете на кръглата маса.С това което рицарите са търсили.Ние ще го дадем на всички вас.Така ме прокълнаха.Да направя всичко по силите си,да опазя семейството цяло.Но това зависи и от Вас.Ще ви покажем Граалът в цялото си знание.Защото сме убедени,че който го владее,не може да пакости и дели доброто,за сметка на злото,на какъвто и свой език да говори.Не забравяйте,че един от нас-вас разпънахте на кръст.Че когато сте викали неволята един от нас се е отзовавал,макар и по-непонятен за вас начин,че ние сме будителите.За нас ще си останете братя и сестри-каквото и да решите.Дръжте на семейството си-с каквито и фамилии да се наричате днес.От където сме минали,не само ние,но и вие,въпреки че не го помните-само цивилизованост сме оставяли.
34
0
 
0
 
! Отговори
Ювига преди 16 години
Кои са Албанците,братя на Сърбите,омесени с други,насила приели друга култура,че сега да се делят.Да се махат ,тия от другия етнос-там където ще са със своите и там да си налагат начинът на живот.Нашето правителство-никога да не забравя истинските си корени,да премахне от мислите си чуждо неграмотно робуване,или ще си останат с неграмотните.Един мъж,една жена-семейство Завинаги.Операция се прави,когато се наложи,за да съхраниш животът си,и здравето,поради природните фактори на опредени места.Но в никакъв случай,за да си различен.Всяко посегателство върху цялостта на тялото-води до други проблеми.Пази тялото си цяло-душата чиста и знаеща.Всичко останало е приоми на наглостта,да властва.
33
0
 
0
 
! Отговори
Ювига преди 16 години
Така като ни гледате,на извънземни ли ви приличаме,или на вас.Тия култури в Китай,Япония,останки в Индия и на др. места ,техни ли са или вие и ние сме ги внесли там.Щом като са техни-толкова велики култури,защо са само като митове,истинска култура създадена от етнос,как се губи.Не вкарвайте чужди култури,преди да сте опознали своята,защото това ще ви обезличи и след време заличи.Говорете си своите езици,своите лични култури си почитайте,но бащиното не забравяйте.Да знаеш от къде си тръгнал и до къде,как си стигнал,е винаги спечелена битка.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Западът и той е забравил как,с шамари като непослушни деца ги изкарахме от Китай ,вървяхме зад гърбът им-братовчедите,за да ги има днес.Защото сега щяха да щъкат и да обръщат камъните,говорейки на език подобен на говорящите между Русия и Турция.Нямаше да ги има днес,ако не бяхме ги оставили зад гърбът си,пазейки племето да е цяло.Но уви,явно отново ще се учим как чуждото от Индия,Китай и т. н.за нас ще си остане чуждо.Културите затова са различни и всеки държи на своята,държи да наложи своята.Готови ли сте окончателно да ви няма,но тоя път сами се справяйте,ако не тачите своето.Най-можещите,когато помагат на братовчедите си в неволята,станаха най-лошите,защото сте останали без водачите си през преходите.А и тия които се отделят с нов език винаги са били необосновано роптаещите.Животът да е с Вас.
31
0
 
0
 
! Отговори
Ювига преди 16 години
Местните които са останали след нашето заминаване,достатъчно са поробували,затова след това робът с такава ярост и злоба брани остатъците от себе си.Ликувайте братя Сърби,че след като сме се върнали,сме помнели,че сте наши събратя.Търпели сме ви,въпреки продължаващото ви робско поведение.Сега не плашете отново България-че брат,брат-но.....Не ние при вас,а вие при нас.Тая грешка от миналото,поради незнание и др.желания ни доведе до тук.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
чудно мие ако в българия малцинствата тръгнат да се отделят например КЪрджали какво ще стане.и аз знам отговора.и то щесе отдели.и друг е вапроса че нашите управници винаги заемат една страна се уж с големите .обаче накрая май се губим.нищо чудно да почнат атентати и в българия както се сме с големите.дайте съгласие а после квот ще да става.ама искам и в българия да стане тъка че да видим какво ще правите.
29
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 16 години
Е, тва са много прости тия сърби. Те като батето дето искаше да съди BBС.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Номер 18 излез от твоето село и ще видиш много неща.Сърбите са грешка на природата .Тя просто си е избърсала *** с тях ,но лошото е,че ги е хвърлила до нас.Сърбите са позор за славянството и християнството.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
blagodarite na Gospod 4e Turci i Romi ne sa zaedno....ina4e,ot Bg niama da oistane NI6TO!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
yoyoyo преди 16 години
A we ti izobshto pravish li vrazka s tova koeto stava i koeto kazvash??? Kakvo sa iznagleli sarbite che si zashtitavat teritorialnata cqlost li? vse edno makedoncite da iskat da otdelqt ugozapada i nie ako si go otstoqvame kakvo i nie li shte iznagleeme tova e primer ne vqrvam da se stigne do tam......
25
0
 
0
 
! Отговори
зезе преди 16 години
яко си загазил-препоръчвам ти да вземеш мерки о време!Положението ти е тежко
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Kraino opasno e polojenieto v Kosovo-tova moje da se prinese i v Bg.Toest i nashite turzi da si poiskat Rodopite,kosovarite-Kustendil i t.n. I kakvo she stanem ne darjavi,a PROVITZII!!!!Ha-ha-ha
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
САЩ не зачитат нищо и никого. Дано Господ им го върне тъпкано.
22
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 16 години
Наглостта на сърбите няма край... даже не мога да преценя кои са по нагли- сърбите или албанците...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Балканизация: Разцепване на даден регион или група на по-малки, често враждуващи части.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Смятам, че сръбското правителство ще съди пред международния съд в Хага онези държави, които признаят Косово"АМА ЧЕ СМЕШНИЦИ БОЖЕЕЕЕ.....ДО ВЧЕРА НЕ ПРИЗНАВАШЕ СЪДА В ХАГА ДНЕС ШТЕ СЪДАТ НЯКОГО АХХХХХ ИМА КОГО ДВАМАТА ВОЕНО ПРЕСТАПНИЦИ КАДЕТО СЕ КРИЯТ ОТ 10 Год.
19
0
 
0
 
! Отговори
ДО chiko преди 16 години
Ало,Хюстън,ти в кой век живееш,бе? Че са започнали война,започнали са,ама не са се вдигнали обикновените граждани,а управляваващите,насъскани от някои държави! Някои от войниците са си рязали пръстите на ръцете,за да не ги карат да стрелят по българи.Същите тези държави днес си правят същото представление! Ха сега,познай кой какъв е,и защо такъв е! За ситуацията около Втората световна няма да говоря,видя се кой на коя страна застана и после какво стана!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Aman ot pishman iuristi toia smeshko mi e mnogo interesno kak shte osudi niakoi kato osnoven princip na mezhdunarodnoto pravo e ius imperii koeto vsiaka edna durzhava dava na sebe si i reshava pak po silata na suveriniteta si kakvo da priznava i kakvo ne!a toia vushlio purvo da prochete vnimatelno deklaraciata ot San Francisco ot 47 god. i protokoli 1 i 2 i togava da se izhvurlia kato chervei na buca, a tezi koito imame istoricheski prava vurhu Kosovo sme imenno nie bulgarite!!!!!!!!!!!!koito iska neka da go vidi v protokoli ot 1 do 3 kum Nioskiat miren dogovorOTVORKO:):):):):):):)
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
abe 6to neide6 v Dimitrov grad,Busilev grad , Pirut i sled tova da dava6 mnenie