Сърбия ще съди страните, които признаят Косово?

Сърбия ще съди в Хага онези държави, които признаят Косово, смята професор Светозар Стоянович
19 фев 2008 19:05,
37
Сърбия ще съди страните, които признаят Косово?
Ще ни съди ли Сърбия, ако признаем независимо Косово? Снимка: БГНЕС

Смятам, че сръбското правителство ще съди пред международния съд в Хага онези държави, които признаят Косово. Това заяви сръбският професор Светозар Стоянович след лекцията си „Сърбите, косовският въпрос и светът”, организирана от Дипломатическия институт в Министерството на външните работи.

Професор Стоянович е основател и президент на Сръбско-американския център в Белград и член на съвета за външна политика при сръбското Министерство на външните работи.

Той призна, че не е наясно с международното право, но подчерта, че Сърбия вероятно ще действа диференцирано спрямо държавите, които признаят независимо Косово.

„Сърбия сигурно ще поиска да върне своите дипломатически представители от тези страни“, каза професорът, като посочи за пример САЩ, което „би било недобра стъпка, тъй като е много трудно да се възстановят едни прекъснати веднъж отношения”.

Професорът, който е автор на 7 книги, изтъкна с исторически факти, че сръбският народ е малък, но велик.

Сърбия не би трябвало да „взема страна в едно съперничество, а да води диалог и със САЩ, и с Русия“, каза професор Стоянович.

Той обяви, че Русия „се връща в Сърбия с много голяма сила” – икономическа, финансова, туристическа, и така значението на Сърбия нараствало, въпреки че е малка по територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Proxain преди 16 години
Съгласен съм с номер 10. Отново показахме, че сме народ без воля първо нямаше да признаваме Косово, а след това сащ казаха своето мнение и ние го преписахме от тях за наше! Сърбите макар в новата ни история винаги да сме биле в различни лагери са СЛАВИЯНИ и религията им е ПРАВОСЛАВНА. Ако не се подкрепяме с тях, с кой? С американците, които питат в коя чат на Азия се намира България ли?
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всеки народ има право на съществуване и такива мнения са малко неадекватни. Такива мнения нямат нищо общо с цивилизацията и с Европа! Това са неадекватни изказвания. Аз като българин не мога да кажа, че съм видял през поне ммоя живот каквото и да било лошо от сърби или албанци. Бъдетет толерантни!
14
0
 
0
 
! Отговори
chiko преди 16 години
Когато Княжество България се е съединявало с Източна Румелия те първи тръгнаха на нож, та чак ни нападнаха долно в положение на слабо въоръжение. Не ме интересуват. Защо да им помагаме като не признаваме Косово ? Доколкото албанците те са *** народ, а самото Косово ще се натири само. Когато една държава не се ръководи добре толкова. Как в САЩ няма такива истории с малцинства ? Който за малко за малко, който за много - АМЕРИКАНЕЦ, това е, двойно гражданство НЕ !, който се смята за албанец, грък, турчин и прочее - да си ходи !
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Otka4alkata s golemite bukvi verno se e vyrnal
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Преди имаше един ненормалник дето пишеше все с главни букви коментарите си. Май се е върнал.....
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ДАЙ БОЖЕ СЪРБИТЕ И АЛБАНЦИТЕ ДА СЕ ИЗБИЯТ ВЗАИМНО
10
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
Свободата никога не е безплатна, скоро ще дойде време и албанците ще го усетят. Не харесвам Сърбия, но ние сами ще загубим от това признаване на Косово и ще убедим света за пореен път, че сме народ без собствено мнение за жизненоважни въпроси,които засягат нас и нашите съседи.Нали се сещате,че албанците няма да се примирят само с Косово, те тепърва започват да завладяват, наред е Македония, която почти си е тяха вече.
9
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 16 години
"Той обяви, че Русия се връща в Сърбия с много голяма сила икономическа, финансова, туристическа и така значението на Сърбия нараствало, въпреки че е малка по територия." - Ако някой си е мислел, че Русия така ще остави Сърбия, значи е мноооооооооооого наивен.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
На кривата ракета, космоса и крив! Забъркаха си бакийте в Косово сърбите сега другите са им виновни!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
върви ти се прегледай номер 5!
6
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
Очевидно, куртизаните на Брюксел, Вашингтон и Анкара предусещат, че нещата нещо май няма да се развият според очакванията на титана на мисълта Гошо Буш.Съжалявам, ***... Оплачете се на сутеньорите си от Запад. Или на Бат` Бойко. Или пък на Соломончо...Айде, чао, гьотверени!
5
0
 
0
 
! Отговори
ani преди 16 години
nomer 4 hodi se pregledai :)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какъв си ти бе смотан комунист!!! Какво ще обиждаш българите, ако съдиш по тебе си сигурно!!! Защото човек да ми защитава сърбите е гъзолизец, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сърбия в историята! Македония и Западните покрайнини - наша свещенна земя!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 16 години
те са си осъдени отдавна
1
0
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 16 години
mai shte ni sydqt, kvito sme gyzolizci :)