САЩ в потрес от Домове за деца у нас

Кондолиза Райс: 200 млн. за купуване на гласове в България, потресаващи Домове за деца
12 мар 2008 16:46,
59
САЩ в потрес от Домове за деца у нас
Koндолиза Райс. Снимка: БГНЕС

В годишния доклад на Държавния департамент на САЩ се оценява състоянието на човешките права в 196 държави.

Публикацията, един от най-важните годишни доклади на департамента, беше обявена от държавния секретар Кондолиза Райс.

„Във всеки регион на света много хора се трудят мирно и често с голям риск за себе си и своите семейства, за да осигурят спазването на човешките права и на основните човешки свободи”, каза Райс и добави:

„Но милиони хора по света продължават да страдат от липсата на права“.

Тази година сред най-големите нарушителки са Северна Корея, Иран, Куба, Беларус, Узбекистан и Судан, но докладът критикува особено остро и Китай и Русия.

България далеч не е сред безправните държави. Въпреки това ред нарушения привличат критицизма на Държавния департамент.

В доклада се посочва, че в общ план правителството е спазвало човешките права на своите граждани, но в няколко сфери е имало проблеми.

Най-много забележки привлича дейността на полицията. С нея се свързва цял списък от нарушения: малтретиране (включително побой) на задържани в предварителен арест и на затворници, произволни арести и задържания, безнаказаност на полицията, малтретиране на членове на малцинствата, неприемливи условия в затворите и в предварителния арест.

Сред изведените на предни места нарушения в България е корупцията в изпълнителната, съдебната и законодателната власт. Следват нарушенията - ограничаване на свободата на пресата, дискриминация срещу малцинствата, срещу жени и деца и ред други.

Всички нарушения са илюстрирани с конкретни примери, твърде много за да бъдат изброени, предаде Дойче веле.

Изборите за общински съветници през октомври 2007 са посочени като нарушение. На тези избори, се казва в доклада, е имало „безпрецедентно купване на гласове“, за което са дадени около 200 милиона лева.

Не е пропуснат „изборният туризъм“, главно „внос“ на цели автобуси гласоподаватели от Турция. Според американския доклад тези нарушения се дължат на бизнес кръгове и фигури от организираната престъпност, опитващи се да издигнат свои местни политици, за да имат по-голям достъп до финансите от ЕС.

Държавните медии в България, според доклада, са лишени от истинска независимост. Лица с политически интереси, бизнес лидери и организираната престъпност са поставяли под натиск или заплашвали медийни организации и отделни журналисти. Журналисти са били подкупвани от политици, видни бизнесмени и организирани престъпници.

Корупцията на правителствените структури се смята за голям проблем. Докладът включва и голям брой нарушения, свързани с жени и деца.

Като пример - 1 от всеки 4 жени в България става жертва на битово насилие, но жертвите няма къде да отидат. През 2007 правителството е отпуснало 270 хиляди лева на общините, за да изградят убежища, но не е построено нито едно.

Многобройни са нарушенията, свързани с деца. Може би най-стряскащи от изброените в доклада са условията за живот в домовете за сираци и умствено изостанали деца, както и трафика на деца от домове за сираци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
HHH преди 16 години
....се отчитат *** Амет Д ББ и останалата ***.Изборите за общински съветници през октомври 2007 са посочени като нарушение. На тези избори, се казва в доклада, е имало безпрецедентно купване на гласове, за което са дадени около 200 милиона лева"Всъщност не им харесва това, че се оляха и се размириса прекалено - картбланшът на американския посланник беше за дискретно купуване на изборите - и той им го каза в интервю - няколко дни след това (не директно разбира се :))но така е като се работи с *** става *** работа - дотам стигат че го обявяват за европейска практикаНе е пропуснат изборният туризъм, главно внос на цели автобуси гласоподаватели от Турция. Според американския доклад тези нарушения се дължат на бизнес кръгове и фигури от организираната престъпност, опитващи се да издигнат свои местни политици, за да имат по-голям достъп до финансите от ЕС."Кои ли са тия кръгове, мистерия голяма (виж ми окото) . Като се има пред вид че всяка краста с пост някакъв е я масон я тамплиер я лочи от паницата на някоя друга сатанинска секта.Многобройни са нарушенията, свързани с деца. Може би най-стряскащи от изброените в доклада са условията за живот в домовете за сираци и умствено изостанали деца, както и трафика на деца от домове за сираци."Ясно е кой осигурява подкрепата за "управляващите" - същия този носи отговорността и за престъпленията срещу деца - които не са от вчера обаче. Само някой да не си помисли че са се загрижили за българските деца - не разбира се иначе няма да ги зомбират с чалга генномодифицирани храни и "реформи в образованието"Въпросът тук е дали ще се прожектира в Европарламент филма за извращенията продължавали с години в дом за сираци във Великобритания - въпросът разбира се е риторичен.Колкото до медиите - и сега пиша в една от тях която с малоумието си служи ясно на какво
17
0
 
0
 
! Отговори
ННН преди 16 години
Във всеки регион на света много хора се трудят мирно и често с голям риск за себе си и своите семейства, за да осигурят спазването на човешките права и на основните човешки свободи, каза Райс и добави:Но милиони хора по света продължават да страдат от липсата на права. Например Косово, Афганистан, Палестина, Ирак, Турция. България - все "управлявани" от колониални правителства по диктата на САЩ усилени търсещи всякаква местна човешка *** (Доган,ББ, СерГей, Царя, "ловеца" Гоце и др.) която да бъде издигната в управлението на колониите и да довърши успешно унищожаването на цивилизованите държави и техните народи"Тази година сред най-големите нарушителки са Северна Корея, Иран, Куба, Беларус, Узбекистан и Судан, но докладът критикува особено остро и Китай и Русия". Не знам защо в списъка липсват САЩ Израел и Турция"България далеч не е сред безправните държави. Въпреки това ред нарушения привличат критицизма на Държавния департамент.В доклада се посочва, че в общ план правителството е спазвало човешките права на своите граждани, но в няколко сфери е имало проблеми" - тук вече ако не беше толкова тъжно и страшно щеше да е смешно - Всъщност "нашето" правителството с всички средства се стреми да унижава и унищожава духовно материално и физически българския народ. Дори и такива като тая не са очаквали че комунистическата *** управлявала българия 60 години да е толкова сервилна и така ще се престарае, че планираното унищожаване ще настъпи доста по рано от очакваното - имат си планове просто явно не са готови толкова скоро да няма българи и България"Най-много забележки привлича дейността на полицията. С нея се свързва цял списък от нарушения: малтретиране (включително побой) на задържани в предварителен арест и на затворници, произволни арести и задържания, безнаказаност на полицията, малтретиране на членове на малцинствата, неприемливи условия в затворите и в предварителния арест." - За американските затвори и категорично доказани и документирани истезания на политически затворници в редица държави вкл и България - нито дума естествено а усиленото търсене на територии на безвластие като Косово където освен всичко друго се планира да бъде и концлагер - нито дума - че как иначе цинизмът е тяхната религия (после откъде се учили нашите)Сред изведените на предни места нарушения в България е корупцията в изпълнителната, съдебната и законодателната власт". изречението би трябвало да продължи - ...под ръководството на лично техни протежета като Р.Главътъ които редовно се отбиват да получат позволение и благословия от господарите САЩ унижавайки достойнството на всички българи (последен пример след трагичния инцидент с горящия влак) "Следват нарушенията - ограничаване на свободата на пресата, дискриминация срещу малцинствата, срещу жени и деца и ред други" - тия наистина ни имат за след като всички отдавна знаят в кое посолство се отчитат
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
със всичко друго съм съгласен но с малтретиране на малцинствата неее.да ме извиняват господа *** но сме прекалено толерантни към тях
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
zasto vi boli be hora.. tova sa istina . kade ima zakon v BG. posochi edno.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
дали в САЩ позволяват на нигърите безнаказано да бият полицаи, да не плащат ток, вода и каквото и да било и хръни ли ги държавата цял живот, само защото са черни? Ми като са толкова загрижени американците, бе, да им пратим нашите ***, да им се радват и да бранят правата им !!!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
му, а аз се чудех каде се е дянал орангутанът от Вашингтонската ЗОО градина...
12
0
 
0
 
! Отговори
robert преди 16 години
И аз съм загрижен за жителите на бронкс например,но ако им го кажа официално ще ми отговорят,че това е намеса във вътрешните работи на страната.Забелязвате ли?Само супер хората могат да се месят във другите работи-може би за да не забелязват собствените си кирливи ризи.Бил съм в америка и ако някой си позволи да се държи с техните ченгета,както тук в Б-я/или почти цяла европа/ нямате на представа какво би ви се случило,защото по техните закони,дори ако решиш да противоречиш на полицай/забележете-без физическа сила,без каъвто и да е контакт-просто да негодуваш с/у полицая или изразиш мнение различно от неговоте/ викат подкрепление и те арестуват.В протокола пише ,,Съпротива при арест''-така е по закон-съпротивата не е само физическа.Интерес буди у мен и този абзац:,,Тази година сред най-големите нарушителки са Северна Корея, Иран, Куба, Беларус, Узбекистан и Судан, но докладът критикува особено остро и Китай и Русия......''.....навярно това са следващите държави които трябва да ,,демократизират''-както демократизираха Ирак например.....Пък и целия свят видя американците как спазиха човешките права...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
бе таия що не вземе да си купи един вибратор и да миряса най-накрая
10
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
Kъм Кондолиза:ТУКА Е ТАКА !!!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
dobro ytro Amerika...
8
0
 
0
 
! Отговори
Шишкебап преди 16 години
Добре е, че в доклада има много примели. Но не би било зле и ние да знаем за кои примери става въпрос. А също така, те да бъдат заложени като "разменна монета" при даване на пари и кредити на Правителството.Така ще може да се окаже действен натиск за решаване на конкретни пробелми. Ако САЩ и ЕС финансират издаване на независим вестник в БГ, който да отразява именно такива случаи на корупция и нарушаване на правата. Редакцията да бъде финансирана от ЕС и да бъде разположена на територията на ЕС-представителствотото в БГ, така че да не зависи от местните власти. Да отворят там и приемна, където да се получават конкретни сигнали за нарушения и да ги вписват в списъка за наблюдение.Напр. като Комисията на НС не иска да изслуша Вальо Танев за случая с Куьович, той да има къде да отиде и да си каже каквото има да каже, а те да го запишат и да проверяват дали казаното от него е истина и дали държавните органи го вземат под внимание при нищенето на случая. И така - с всички нарушения: строителни, медицински, съдебни, обществени поръчки, и т.н.Само така може да се пооправят нещата - чрез въвеждане на чужд БОРД върху корупцията, престъпността, съдеблните органи, МВР...
7
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 16 години
КонДолиза ми прилича на абизаня.
6
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 16 години
2 това е на тоя пост щото са много загрижени за правата на малцинствата и щото имат доверие на твърденията на Дарвин за произхода на човека. :))))))))))))))) Затова и нацията им бъка от и ***. Всъщност колкото и да не ни харесва тая черната казва истината за доста неща. Но какво като ги казва? Според американците САЩ са най-великата сила. А и всеизвестно е, че нашите политици само като чуят САЩ и свалят гащите и се навеждат ниско. Та ако тия маймуни са истински загрижени за случващото се в България вместо да ни завират в списъци и статистики могат просто да скръцнат със зъби на Първанов, Станишев или на цялата ни родна фауна. Да, ама не искат. Извод - всичко е прах в очите на света.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
До 1-ви и 2-ри:гледайте си миризливата чинийка и не се мъчете да плюете по хората, които ви показват какви са ни проблемите.
4
0
 
0
 
! Отговори
MORE преди 16 години
...според мен е важно какво върши, а не как изглежда....все пак не е на модно ревю!
3
0
 
0
 
! Отговори
нема да го кажа преди 16 години
те и драгите американци не са цветя за мирисане, ама казаха ли го на наште ? е, то, по-големия брат да ти покаже кирливите ризи, и ся наште *** политици пак ще мънкат и ще се опитат да ни дундуркат като пеленачета. крайно време е да ги изметем.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Как може тоя *** гаден и противен да е държавен секретар? Толкова голяма държава, не можаха ли друг да сложат на този пост? Гнус ме е да го гледам даже това... нещо, което минава уж за човек.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А В СЪЩ МНОГО СИ СПАЗВАТ ПРАВАТА! ПОЛИЦИЯТА БИЕ КАКТО СИ ИСКА, ПО ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА ОТ САЩ НАДАЛИ ИМА ПО СВЕТА! ДА НЕ КОМЕНТИРАМ, ЧЕ РЕДОВНО НЯКОЙ ТИНЕЙДЖЪР ИЛИ СТУДЕНТ ИЗБИВА КОЛЕГИТЕ СИ! ВИЕ ГЛЕДАЙТЕ СЕБЕ СИ ЗАЩОТО ЗАТВОРИТЕ ВИ СА ПЪЛНИ С РАЗНИ ХОРА ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА!!!!!!!!!!!!!!!